Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Gry komputerowe dla dzieci, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Gry komputerowe dla dzieci

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • franusia 30 maj 2011, 7:57
    A my czasem gramy w gry na www.edugames.pl i muszę przyznać, że bardzo sobie chwalę. Te gry są pouczające i interesujące dla malucha, a czas pzy nich też spędzamy razem, bo nigdy go samego nie zostawiam przy kompie. Myślę, że wszytko jest dla ludzi tylko nie można przesadzać...
  • aga007 30 maj 2011, 10:51
    No zgoda, nie należy przesadzać... w żadną stronę. Ja dziecko nie wie nawet co to komputer to pódzie do przedszkola czy szkoły i będzie traktowane jak wieśniak. Mojego brata syn ma 3,5 roku i gra czasem z tatą w gry na mini-mini, tak raz na 2 tygodnie i wcale nie domaga się więcej.
  • Ervin 30 maj 2011, 12:14
    Moim zdaniem, skoro dziecko dostało grę w prezencie to nie należy jej przed nim chować - pomyśli, że to coś złego. Natomaist największy błąd to wg mnie pozostawianie dziecka samemu sobie. To nie sam komputer czy telewizor jest zły, tylko rodzice, któzy chcą mieć święty spokój i dlatego pozwalają dzieciom przesiadywać długo przed ekranem...
  • D3niCle0 30 maj 2011, 12:42
    Ja na pewno nie kupię mojemu żadnych gier, już mnie denerwuje jak ciągle jęczy żeby mu włączyć minimini. Woli oglądać bajki w tv niż żeby mmu poczytała książeczki. Ale pewnie jak pójdzie do szkoły to będzie się domagał komputera, jak koledzy będą mieli. A moja znajoma ma męża - maniaka komputerowego i już ich trzyletni syn zaczyna grać, a tatuś cały zadowolony.
  • Eli2010 30 maj 2011, 16:12
    Sorry, ale dla mnie to jest po prostu chore.
  • Ronjaa 30 maj 2011, 19:49
    Możei chore, ale wcale nie takie rzadkie. Nam w przedszkolu pani dyrektor powiedziała, żeby zwracać uwagę na to w co dzieci grają, bo agresja w grach przekłada się na agresywne zachowania wobec innych dzieci w przedszkolu. Jak to usłyszałam to mi szczęka opadła...
  • HaAnia 3 cze 2011, 11:39
    Ja myślę, że można pograć, ale współcześni rodzice mają o tyle trudno, że muszą tak ciekawie organizować dzieciom czas, żeby komputer nie był aż tak atrakcyjny. Warto przekonać malucha, że komputer to fajna rzecz ale jest wiele fajniejszych zabaw uśmiech Szczególnie teraz na świeżym powietrzu.
  • marcinn33 3 sie 2011, 15:20
    Ja mam 2 synów 4 i 5 lat i każdy z nich potrafi sam włączyć komputer i uruchomić przeglądarkę . Nie wiem dlaczego tak boicie się posadzić dziecko przed komputerem ? Nigdy jeszcze nie kupiłem ,żadnej gry dla takiego małego dziecka ,bo po co ? Moje dzieci grają praktycznie tylko w dwa rodzaje gier w gry ben 10 oraz gry tom i jerry , i to praktycznie wszystko . Moim dzieciom największą frajdę sprawia fakt ,że mogą włączyć i wyłączyć same komputer , a jak przed grami wytrzymają 15 minut dziennie to jest to rekord świata . Działa to pewnie na zasadzie zakazany owoc lepiej smakuje .. .
  • ada_38 15 maj 2012, 12:09
    Uważam że 5 letnie dziecko spokojnie może korzystać z komputera i gier komputerowych, to my rodzice wybieramy odpowiednie gry dla dziecka i my decydujemy jak długo może grać, ja pozwalam tak raz w tygodniu na pół godz. Odpowiednie gry uczą
  • paramumik 24 maj 2012, 11:18
    Moje dzieci grają w różne gry, oglądają telewizję, niczego im nie zabraniam. Nie chcą czytać - i co z tego? Ja też nie lubiłam i nie lubię książek, nigdy nie byłam dobra z polskiego i jakoś żyję - w dodatku nie najgorzej. Teraz jest jakaś dziwna moda antykomputerowa, antytelewizyjna i najlepiej, żeby dzieci grały tylko w gry planszowe. Nie przesadzajmy! Świata nie zmienimy!
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum