-
Ja Executive MBA robiłem dwa lata temu, tj wtedy kończyłem - ciekawi mnie jak wygląda teraz poziom.
To były dwa lata nauki, która faktycznie przygotowała do pracy w zawodzie, a może bardziej rozwinęła, bo ja już wcześniej pracowałem w zawodzie.
-
-
Wrażenia tylko pozytywne. To firma mnie wysłała na to. Podejście miałem takie sobie, ale wiem, że to była jedna z ważniejszych decyzji w mojej karierze. W zasadzie to wtedy awansowałem, dużo się dowiedziałem, zdobyłem mnóstwo doświadczenia. Oczywiście nauka nie była łatwa, materiału było sporo, ale to są akurat zajęcia dla ludzi ambitnych, którzy faktycznie chcą cokolwiek osiągnąć, i są bardzo pracowici.
-
Ja właśnie jestem w trakcie kończenia studiów magisterskich, ale już zastanawiam się nad wyborem MBA. Widzę, że koledzy w WSB kończyli.
A może są inne osoby, które mogłyby od siebie polecić dobrą szkołę?
Koszta są dla mnie raczej drugorzędną sprawą (liczę na to, że pracodawca się zlituje i zaproponuje jakieś rozsądne rozwiązanie w tej kwestii).
U mnie to było Executive MBA w Wielkopolskiej Szkole Biznesu w Poznaniu. Przygotuj się na mnóstwo nauki. Program to 550 godzin zajęć, ale po tym nie ma mocnych w branży - przekonasz się przy pierwszej rekrutacji. Wiedza bez porównania - oczywiście zakładając właściwe podejście, bo nic samego do głowy nie wchodzi. Tutaj nie chodzi o obecność za zajęciach. Chodzi o wiedzę i doświadczenie. Podejdziesz do tego w ten sposób, to sam będziesz pod wrażeniem efektów.