Moi drodzy, możecie podpowiedzieć, jak zacząć prowadzenie firmy transportowej? Nie chodzi mi o kwestie formalne, a o pozyskiwanie klientów, rozwój firmy. Czy mam szansę na sukces, jeżeli nie mam kontaktów w branży?
kifonda
13 gru 2015, 9:58 (ostatnio zmieniony przez autora 16 gru 2015, 1:21, w całości zmieniany 2 razy)
Najlepiej z polecenia, ale wiadomo, że w ten sposób klientów nie będziesz mieć na lata. Postaw też na reklamę, np. tu http://krajowytransport.pl/ Takie miejsca są bardzo wartościowe i nie można ich przegapić! Powolutku, drobnymi kroczkami uda się zdobyć stałą klientelę.
Najlepiej z polecenia, jak juz ktoś wyżej napisał Sam w taki sposób nawiązałem współpracę i udało mi się stworzyć stały kontrakt między naszymi firmami
Mając firmę transportową warto zainwestować w system Flotman, który wraz z narzędziami takimi jak GPS, sonda paliw itp. można na bieżąco obserwować auta w terenie mieć pieczę nad ich trasą, zużyciem paliwa jak i uniemożliwić ewentualną kradzież auta poprzez odcięcie zapłonu. Takie narzędzia usprawniają pracę i przyczyniają się do oszczędności i bezpiecznego stylu jazdy.