Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Reklama na stronie. Tak czy nie, gdzie i za ile?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Reklama na stronie. Tak czy nie, gdzie i za ile?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama
  • Antoni1 28 maj 2012, 8:47
    Mam dobrze funkcjonującą firmę, ale chcę jednak zainwestować więcej w jakąś dobrą formę promocji. Zainterosowało mnie opcja reklamy wyświetlanej na stronach głównych różnych portali. Co o tym sądzicie, czy to skuteczne, a może lepiej pomyśleć o czymś innym?
  • marek100 28 maj 2012, 8:57
    a znasz kogoś kto paczy na te reklamy a tym bardziej klika??
  • R_Kaminski 28 maj 2012, 9:35
    Zgodzę się z kolegą, na takie reklamy nikt nie zwraca już uwagi. Jeśli na jakimś forum chcesz się reklamować, to raczej w formie artykułu sponsorowanego. Taki artykuł może być również zamieszczony w lokalnej prasie. Jeśli napiszesz czym dokładnie się zajmujesz, to rady, które otrzymasz będą o wiele lepsze, gdyż każda branża ma własną specyfikę.

W między czasie mógłbyś zobaczyć czy digital signage to coś, co pozwoli trafić do potencjalnych klientów. Jest to zdecydowanie bardziej nowatorskie, niż banery w internecie oraz o wiele skuteczniejsze.

A czy masz dobre pozycjonowanie strony? Jest to podstawa do bycia zauważonym w sieci. Jeśli koniecznie chcesz zainwestować w promocję w internecie, to może wynik sponsorowany w Google pomoże zdobyć nowych klientów.
  • mkrawczykowski 9 cze 2012, 21:48
    Dorzucę się do tematu. Z reklamami graficznymi jest taki problem, że internauci nauczyli się ich nie widzieć. Nazywa się to banner blindness, to masz o tym mój artykuł: banner blindness. Ja bym się rozejrzał za czymś innym (no chyba, że będą Cie rozliczali za kliknięcia a nie odsłony).
Firma, biuro, reklama - dyskusje na forum
Następna: Bazy danych