Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Instalacja Visty upgrade

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Instalacja Visty upgrade

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • GUEST 8 lis 2010, 11:51
    Mam dziwny problem do rozwiązania. Na komputerze mam zainstalowany Windows XP i kiedyś skorzystałem z programu Express upgrade to Windows Vista. Teraz postanowiłem, wyrzucić XP i zainstalować Vistę. I tu problem. Podczas instalacji podaję klucz produktu i wyskakuje mi, że ten klucz najprawdopodoniej pochodzi z wersji upgrade i nie mogę zainstalować Visty. Przecież Vista oryginalna jest. Co z tym zrobić.
  • ExpertPC 12 lis 2010, 12:04
    Sposób, który przedstawię należy zastosować w przypadku posiadania Windows XP (w innych przypadkach nie będzie to zgodne z zasadami licencji Microsoft).
    Ten problem miało wielu moich znajomych, ale w prosty sposób uda się to ominąć. Problemu by nie było, gdy aktualizacji Visty dokonywać z poziomu zainstalowanego XP, ale jak rozumiem ten został usunięty. Należy zatem zrobić tak:

1. Podczas instalacji Visty upgrade nie podawać klucza produktu - wyskoczy komunikat, że jeśli się tego nie zrobi nie będzie można w przyszłości korzystać z Visty itd. Komunikat najlepiej zignorować.
    2. Kiedy przejdziemy przez cały proces instalacji i na komputerze mamy Vistę, należy... zainstalować ją jeszcze raz jako upgrade - czyli dokonujemy aktualizacji Visty upgrade do Visty upgrade. Podczas tej czynności podajemy posiadany klucz i tym razem zostanie on zaakceptowany. Proste, ale bardzo czasochłonne. przebiegły
  • HDMI 15 gru 2010, 12:47
    I to jest zastanawiające. Microsoft kładzie kłody pod nogi legalnym użytkownikom, a ci garną się do sklepów po ty Windowsy, jakby były one za darmo.
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum