FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Kino 5D

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Ciekawski 26 lis 2010, 9:16
    Po Polsce jeździ taka ciężarówka, która jest tym niby kinem 5D. Nie mam pojęcia o co tu chodzi. 5D czy 3D. Na czym miałaby polecać ta nowość.
  • Lapik 26 lis 2010, 10:21
    A ja nic nie słyszałem. Pewnie to jakiś niewypał.
  • Holo_gram 26 lis 2010, 13:28
    Byłem w tym mobilnym kinie na pokazowym filmie. Normalnie w tych filmach 3D obraz jest jakby trójwymiarowy. Tu też tak jest ale z dodatkami. Kiedy aktor mówi, że wieje wiatr lub pada deszczyk, ty ten wiatr czujesz na własnej skórze. Ale to nic.

W momencie gdy "zza mnie" wyleciało stado nietoperzy po nogach zaczęło mnie coś bić po nogach. Jak się okazało były to gumowe rurki przez które przepływało powietrze co dawało uczucie jakby w nas coś uderzało.

Chciałbym pójść na horror wykonany w tej technice.
  • Ciekawski 26 lis 2010, 14:06
    Ciekawe po ile bilety za takie atrakcje. Z 50 złotych najmniej.
  • Holo_gram 26 lis 2010, 14:55
    A wiesz, że bilet nie był taki drogi. Kosztował 20 zł czyli mniej więcej tyle samo co w zwykłym kinie. Z tym, że tu filmy nie trwają po 2 godziny.
  • GUEST 26 lis 2010, 17:59
    Ja tam nie byłem, ale wiem że coś takiego w USA działa od dobrych 15 lat i to był wtedy szok.
    Polska jak widać jest 15 lat za Bushem i Obamą.
  • Koralgol 26 lis 2010, 18:20
    A mnie uczono na fizyce , że są tylko trzy wymiary i czas jako "czwarty wymiar". To co jest proponowane to tylko metafizyka i tak jak w tym wypadku marketingowy bełkot.
    Widać ludziom się przejadło bo bilety nie kosztują po 20 zł tylko po 15 zł.
  • Studencik 26 lis 2010, 21:33
    My studenci nie lubimy przepłacać, ale na takie kino to bym się wybrał. Teraz puszczają jakiś nowy film Asylum 5D
    http://www.youtube.com/watch?v=qOJCQS8GXKU

Podobno jest świetny. Akcja horroru, utrzymanego w mrocznym klimacie, rozgrywa się w opuszczonym zakładzie dla obłąkanych. Widzowie przeniosą się do korytarzy i sal szpitalnych, gdzie będą świadkami niespodziewanych zdarzeń, a także na własnej skórze przekonają się o grozie tego miejsca.
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum