Witajcie. Widziałam w aptece dwa rodzaje Smecty - środek na problemy trawienne - polską i francuską. Ta francuska nie była opatrzona żadnym polskim słowem, nawet sposobu użycia nie było. Czy to jest taka sama Smecta co nasza polska?
Wydaje mi sie, że tak ale dla pewności zapytaj w aptece i jeśli masz wybór to wybierz tę Smekte z polskimi napisami. Bez obaw będziesz mogła sprawdzić sposób dawkowania.Dziwię się, że w polskich aptekach można kupić produkty bez polskiego opisu.Po angielsku jeszcze mogłabym zrozumieć ale po francusku ???Paranoja!
Zawsze staraj się kupować leki z polskimi ulotkami, bez sensu żeby męczyć się z ich tłumaczeniem, a jeszcze by się przekręciło jakieś słowo, niestety co do smekty produkowana jest ona przez 2 różnych producentów dlatego mamy takie "niespodzianki" jak polskie i francuskie ulotki.
Też bym się zdziwiła... Kupując w polskiej aptece nie spodziewałabym się francuskiego produktu. Swoją drogą jeśli jest z apteki, powinien być sprawdzony, ale osobiście wolę kupować polskie leki, jakoś bardziej jestem do nich przekonana.
na sile we francji tez to biora i zyja chyba ze produkcja chinska.
polskie pomoze o tyle ze bedziemy mogli sobie poczytac co tam w srodku jest.
zreszta to blad apteki oni powinni to wycofac
Ceny obu smect są takie same, to ja nie wiem dlaczego miałabym kupować tą po francusku. Jestem zwolennikiem polskich produktów i dlatego staram się takie kupować. Zwłaszcza gdy dołączona do leku ulotka czasami się przyda, a nie zawsze jest internet pod ręką.
To jest smecta z importu równoległego i nie wiem jak to jest z tym aby opatrzyć ją polskimi napisami. No ale jak w aptece widać, brakuje polskich opisów na preparacie z importu, więc lepiej prosić o polską.
Ale i tak na biegunkę Smekta jest najlepsza i najskuteczniejsza a przy tym tania.Ostatnio płaciłam 10,90zl za całe opakowanie, w którym jest 10 saszetek.Bez obaw można ja podać nawet małemu dziecku .
Dokładnie, a w ostateczności zawsze możesz zajrzeć na ich stronę internetową, czy też na innych stronach internetowych, na szczęście teraz mamy takie czasy w których wszystko znajdziemy w internecie, co do samej smekty, obok tych naturalnych sposobów, to smekta naprawdę potrafi pomóc.