Cześć. Borykam się z odparzeniami u mojej babci. Stosowałam już kremy na odparzenia takie dla dzieci ale sobie nie radzą. Co innego mogłoby pomóc? Jak w ogóle zapobiegać powstawaniu odparzeń, bo u nas to częsty problem
są i kremy dla osób starszych z lepszym składem które spowodują szybsze zagojenie się. Wystarczy iść do apteki i zapytać, farmaceuta na pewno coś doradzi
to będzie chyba najlepsze rozwiązanie na teraz. Po kilku dniach stosowania udaj się do lekarza jeśli zmian nie będzie ale myślę że wróci wszystko do normy.
też mi się wydaje że Sudocrem jest na odparzenia najlepszy, u mojego dziadzia to nawet takie plackowate wyleczył, lekarz nic innego nie doradził jak się z nim konsultowałam. W ulotce można przeczytać że jest on właśnie i na takie problemy, nie tylko dla niemowląt. Ale i na wszelkie podrażnienia, otarcia czy odparzenia dla osób w każdym wieku.
jeśli przykryjemy ciasno posmarowane miejsce Sudocremem to wiadomo że wsiąknie w materiał i nie pomoże na ranę, zgadzam się. Najlepiej na jakiś czas miejsce zostawić odkryte bądź przykryć luźnym materiałem. Sudocrem jest gęsty, wchłania się powoli i długo, w materiał też nie wsiąka błyskawicznie. Ale bardzo pomaga, jest najlepszym z kremów z jakim miałam do czynienia.
Zdecyduję się dzięki wam nabyć sudocrem na odparzenia. Muszę zapobiec mojemu synkowi, nie chce żeby miał tak odparzoną pupę. Licze, że nie będzie miał sobie równych.