calvaro25
12 sty 2012, 1:10 (ostatnio zmieniony przez autora 18 sty 2012, 9:47, w całości zmieniany 1 raz)
Od pewnego czasu piję razem z Rodziną nowy rodzaj wody mineralnej,mianowicie wodorową,która przywraca równowagę redoks, pomaga zwalczać stres oksydacyjny, unieszkodliwia wolne rodniki, ma wysoką biodostępność.
Najlepiej wypijać od jednej do czterech butelek dziennie o pojemności 270ml, lub według zalecenia lekarza.Więcej o tej i innych dowiecie się na http://grzmod.pl w dziale:Zdrowie
Trochę przydatnej wiedzy na ten temat,szerzej na stronie podanej wyżej.
Woda jest jedną z najbardziej zagadkowych substancji w przyrodzie. Zachowuje się inaczej niż pozostałe substancje chemiczne. Powoli odkrywamy, dlaczego cząsteczka wody jest dipolem (posiada zarazem ujemny i dodatni potencjał elektryczny), dlaczego lód nie tonie w wodzie, dlaczego woda osiąga największą gęstość w temp. +4 stopni Celsjusza, dlaczego przy tworzeniu kryształków lodu następuje samoczynne oczyszczanie się wody (np. z soli) oraz dlaczego woda z niektórych źródeł ma właściwości uzdrawiające.
Wiele z tych zagadek wyjaśnia teoria klastrów. Woda w przyrodzie występuje najczęściej w postaci lodu, czyli w formie krystalicznej. Podczas ogrzewania powyżej 0 stopni struktura kryształów zostaje zniszczona, ale… tylko w 15%. Oznacza to, że ciekła woda zachowuje częściowo krystaliczną strukturę lodu.
Woda poddana strukturyzacji jest łatwiej przyswajalna i bardziej aktywna chemicznie – a przez to zdrowsza.
Woda wzbogacona wodorem! Kiedy pić i dla kogo przeznaczona.
Tlen jest dla nas niezbędny do życia. W ustroju przeważnie jednak nie ma sytuacji nadmiaru tlenu, za to dość często występuje niedobór równoważących go substancji redukujących – antyoksydantów.Względny nadmiar tlenu może być szkodliwy, a nawet zabójczy.
Utlenione jedzenie traci smak, utlenione cząsteczki niszczą komórki. Liczne ważne dla naszego życia pierwiastki (np. żelazo, miedź, mangan, chrom) w postaci utlenionej stają się nieprzyswajalne lub wręcz toksyczne.
Aby zrównoważyć nasilone dziś procesy oksydacji, musimy dostarczać organizmowi substancji wysyconych elektronami – antyoksydantów – o niskim potencjale redoks – takich, jak na przykład wodór.Różne substancje (leki, potrawy, napoje) posiadają właściwości rozgrzewające (jang) lub oziębiające (in). Pomagają one w przywróceniu tej równowagi. Woda w naturze ma właściwości wyziębiające, wskazana jest wyłącznie przy przegrzaniu ustroju. Na co dzień potrzebna jest nam głównie woda obojętna. Woda surowa, wypływająca z ziemi – In – podczas procesu gotowania zostaje zrównoważona energią ognia – Jang - przez to staje się idealnym medium, wzmacniającym pozytywne działanie leków i diety.
Dlatego wypijanie wody wodorowej jest wskazane dla wszystkich niezależnie od stanu zdrowia i wieku.Z tego i jeszcze wielu innych powodów zainspirował mnie ten produkt i zacząłem pić wodę wodorową i polecam ją z całą odpowiedzialnością innym.
Zapewniam,że warto!
Cytuj