W sieci porządne buty kupisz sobie nawet taniej. Niezłe są na przykład buty Adidas zx 750 : http://supersklep.pl/adidas/zx-flux - jak widzisz w supersklepie mają sporą wyprzedaż poświąteczną tak wiec możesz kupić je znacznie taniej. Mam jeden model z serii od 3 sezonów i pomimo tego,że biegam codziennie to dobrze się trzymają. Kiedyś kupowałem sobie tańsze buty ale nie miało to większego sensu bo co z tego,że kupiłem sobie parę butów jak musiałem szybko zmieniać bo były kiepsko wykonane...
Zawsze biegam tylko w adidasach, chociaż moja koleżanka woli trampki, do których dokupuje sobie tylko te wkładki żelowe i twierdzi, że faktycznie poprawiają komfort biegania. Też zamierzam je kupić, ale nie są takie tanie. Widziałam w buciksklep są takie i jednak tańsze, tylko zastanawiam się czy leprze będą żelowe czy przeciwpotne węglowe. Może ktoś z Was używa takich wkładek?
sporo osób twierdzi, ze żelowe rozwiązania amortyzacji nie do końca są dobre, efektywniejsze są pianki amortyzujące wbudowane w buta, np. RevLite lub Fresh Foam stosowane w butach New Balance, sam biegam w takich butach, dokladnie model Vazee Rush MRUSHYR z pianką RevLite i mogę powiedzieć, że amortyzują naprawdę dobrze, buty są lekkie, biega się bardzo wygodnie.