Dziewczyny pomóżcie! Chrześnica pragnie błyszczyka, a najlepiej to całej kosmetyczki. Co kupić, żeby ją ucieszyć i nie narazić na wysypkę? Zupełnie nie znam się na malowidłach dla dzieci.
No niestety większość tych pseudo paletek dla dzieci nie nadaje się do kontaktu ze skórą, zwłaszcza u dzieci z alergiami. Nie są przebadane dermatologicznie i na większości nawet widnieje informacja, że produkty nie są przeznaczone do kontaktu ze skórę, no ale nie oszukujmy się, mało kto to czyta. A potem kończy się wysypką, jak mówisz. Ze swojej strony mogę polecić np. markę tibu kids, naturalne wegańskie kosmetyki kolorowe dla dzieci. Są bezpieczne, przebadane, hipoalergiczne.
Kilka dni temu kupowałam z Tibu Kids zestaw w opakowaniu z jednorożcem W zestawie jest lakier do paznokci i cienie do powiek. Ale możesz też zajrzeć do zakładki promocje, bo dużo jest fajnych rzeczy.
Tak, te zestawy są świetne na prezent, mamy z jednorożcem i z zamkiem, kupuję koleżankom mojej córki, bo co chwile przynosi jakieś zaproszenia na urodziny. Koleżanki zawsze zachwycone takim prezentem, bo nigdy się nie powtarza