Witam. Mam babcie w szpitalu, która niestety jest po udarze i jest całkowicie przykuta do łóżka, nie może się ruszać. Pielęgniarki co prawda kilka razy dziennie ją przewracają by zapobiec odleżynom, ale mimo wszystko widziałam, że na plecach i na piętach pojawiają się maleńkie odleżyny. Czym mogę to pielęgnować, by się ten stan nie pogłębił? Proszę bardzo o pomoc.
Spróbuj Sudocrem, mojej pomagał więc polecam. Oprócz tego pielęgnacja tez jest bardzo ważna, ale my np. próbowaliśmy wielu środków i tylko ten działał i były rezultaty.
można spróbować i tego, konsultacja z lekarzem oczywiście wskazana, warto próbować wszystkiego, nie ma co tracić czasu jak już są takie objawy a każdy środek może pomóc.
Podziel się z nami tym czy pomogło bardzo mnie to ciekawi. Mam nadzieję, że tak.. Sudocrem zawsze pomaga w takich odleżynach, łagodzi je więc w tym przypadku tez wierzę w jego działanie.
Mam wrażenie, że pielęgniarki nie robią wszystkiego co trzeba, żeby Twoja babcia nie miała odleżyn. Przecież to są pielęgniarki i powinny wiedzieć jak zrobić, żeby nie było tych odleżyn.
No niby powinny, ale ja też rozumiem pracę pielęgniarek i nie zawsze się da to zrobić. Z resztą moja babcia jest słusznych rozmiarów i ciężko ją przewracać.
Kupiłam Sudocrem i smaruję nim babcię. Widzę, że dzięki niemu nie ma tych odleżyn, bo już w niektórych miejscach się pojawiały ślady. Dziękuję Wam bardzo za pomoc.
Przy dłuższym leżeniu bez specjalnego materaca ani rusz. Jak babcia ma wypis ze szpitala, że miała udar to będzie można pozyskać materac z dofinansowaniem. Normalnie są dość drogie ale warto kupić bo odleżyny potrafią się zrobić w mgnieniu oka, nawet jeden dzień wysatrczy. Kremy owszem są, ale trzeba uważać, wiele z nich powoduje podrażnienia.