Mówi się że nie, ale spróbuj bez nich żyć. Szczególnie przed świętami zaczyna się robić nieciekawie. Chyba będę zmuszona skorzystać z oferty Maja kilka ciekawych propozycji. Ja się zastanawiam nad pożyczką na zaświadczenie, z możliwością spłaty po trzech miesiącach od daty otrzymania. Może dzięki niej ten okres świątecznych wydatków będzie mniej bolesny.
Pewnie, że pieniądze dają szczęście. To twierdzenie odnosi się do tych osób, które mają ich naprawdę dużo i nie mają żadnego hobby czy zainteresowania i już nie wiedzą co z nimi robić, są wiecznie znudzeni... To ich tyczy się to stwierdzenie, wydaje mi się... Dla zwykłego człowieka pieniądze mają ogromne znaczenie, tam gdzie ich nie ma powstają kłótnie i psuje się atmosfera, jak zalega się z rachunkami lub komornik do drzwi puka... Jak to powiedziała Carey: Lepiej płakać w Cadillacu, niż w tramwaju...
Dają rozrywkę, dają urozmaicenie, ale zdrowia, miłości i szczęścia nie da się kupić. Znam mnóstwo osób, które żyją bardzo skromnie, ale są naprawdę szczęśliwe
Pieniądze szczęścia nie dają być może lecz kufereczek stóweczek daj Boże. Kiedy ich brakuje trzeba się ratować pożyczką. Tak zrobiem i wziąłem super pożyczkę w banku Raiffeisen która jest nieoprocentowana i bez zbytniej napinki splacam przez 2 lata.