-
Co prawda nie mam osiągnięć na rekord, ale zawsze mnie zastanawiało jak wpisać swój rekord do księgi Guinessa.
W sensie czy jest jakaś komisja, coś badają, jak to w ogóle wygląda. Czy w Polsce jest przedstawiciel od Guinessa z którym można się skontaktować.
-
-
Jasne przyjadą i obsypią ciebie medalami, zaproponują 1 mln dolców pensji i dadzą ci limuzynę z prywatnym kierowcą.
-
Trzeba wejść na stronę Guinness World Record. Tam przeczytać rozdział "Jak zostać wpisanym do księgi" - Guinness World Record Holder.
-
No jak ktoś myśli, że Guiness płaci za rekordy to się myli. Żadnych profitów nie ma. Już sam wpis jest profitem. Z punktu widzenia marketingu jeśli rekord jest czymś niezwykłym to pewnie można zbić niezłą kasę.
-
I to niezłą kasę jak bijesz rekord którego nie ma. A fantazja ludzka nie zna granic i tyle tych rekordów jest że szok.
Trudno znaleźć coś oryginalnego czego jeszcze nie było.
-
-
A ja słyszałam, że rekord trzeba samemu dokumentować, a ja są jakieś watpliwości to zaprasza się sędziego od guinesa do siebie, ale na swój koszt. To raczej drogie rozwiązanie bo taki sędzia przylatuje z USA??? W kazdym razie z tamtą skąd wywodzi się guines.