-
Jestem na etapie wyboru balustrad na schody oraz na balkon. Stąd moje pytanie, jakie byście polecali, ze stali nierdzewnej, czy raczej szklane? Może ktoś niedawno miał podobny dylemat i jest w stanie coś doradzić?
-
-
Połącz szkło ze stalą i będzie efektownie. Przykładów w necie Masz wiele. Po co się męczyć i wybierać szkło czy metal? Zastosuj obie.
-
Poszperałem co nieco w necie i znalazłem to:
balustrady-glaswerk
Świetnie wyglądają te szklane balustrady, wystarczy spojrzeć.
Wybór oczywiście należy do ciebie, ale ja bym wybrał szkło- świetnie wygląda.
-
A drewno bierzesz pod uwagę?
-
Jeżeli ja bym miała decydować jeszcze raz do siebie to wybrała bym szklaną bo to wygląda genialnie, z tym, że w moich czasach (jak się budowałam) nie było jeszcze takiego wyboru i takiej techniki w wytwarzaniu. Jakiś czas temu przeglądałam sobie w vetro tego typu balustrady i bardzo fajnie to wygląda, tylko należy pamiętać o jednym szklana balustrada nie zawsze pasuje do każdego typu domu, więc to też warto wziąć pod rozwagę przy wyborze.
-
-
Zapraszamy do darmowej konsultacji + darmowa wycena elementów balustradowych.
Zapraszamy na nasz profil!
Arteferro
-
Wybór balustrady jest sprawą indywidualną i zależy od gustu każdego człowieka. Przy wyborze należy jednak mieć na uwadze, że balustrada z prętami poziomymi, stanowiącymi jej wypełnienie, może być wykorzystywana przez dzieci jako drabina do wspinania. Rok temu z mężem montowaliśmy balustradę szklaną na tarasie. Wszystkie elementy do niej, łącznie ze szkłem, kupiliśmy w firmie ESKATT z Katowic. Na początku dział handlowy wycenił nam całą balustradę, następnie panowie przyjechali i zamontowali ją. Początkowo zastanawialiśmy się nad prostą balustradą z prętami do samodzielnego montażu, aby obniżyć koszty, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że to zakup na lata, więc nie ma co na niej oszczędzać.