Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jak wam się mieszka na parterze?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wam się mieszka na parterze?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • mscislaw 6 cze 2014, 8:29
    Nigdy nie myślałam, że będę rozważał taką ewentualność, ale pojawiła się ciekawa oferta w mieście. Poza tym byłoby to korzystne z punktu widzenia wnoszenia zakupów, wózka z dzieckiem i innych ciężkich przedmiotów. Jak myślicie?
  • hipcio 6 cze 2014, 14:16
    Mieszkałem na parterze przez ponad 20 lat i nie narzekałem.
    Nie zauważyłem, żeby było głośniej. Jeżeli chodzi temperaturę, to zimą faktycznie może była trochę niższa, ale za to latem podczas upałów było przyjemniej. Niskie położenie to także zalety w przypadku wnoszenia różnych ciężkich rzeczy.
    Niski balkon to także pewne zagrożenia związane z włamaniem. Ale jest i na to sposób. Montaż systemów antywłamaniowych np VERSA. Tutaj masz wyliczenie kosztów poszczególnych elementów: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/111,zabezpieczamy-typowe-mieszkanie-w-bloku.ile-to-kosztuje
    Jak widzisz można się zamknąć w 1100 zł,
  • Ecia 7 cze 2014, 7:30
    Mieszkałam 3 lata na podwyższonym parterze, i wolę już nie.
    Owszem może i jest bliżej z zakupami itp..
    Ale.. nie zostawisz nawet uchylonego okna.
    Jak kttoś przechodzi obok , to co chwila potrafią ludzie zaglądać.
    Osobiście, jak bym miała wrócić do bloku, to minimum 1 piętro
  • dorinka12 22 lip 2014, 17:39
    Nie miałam takiej przyjemności, raczej omijam takie miejsca szerokim łukiem, bo wiem z czym się to łączy. Moja znajoma miała mieszkanie na parterze, co z tego, że na wysokim, jeśli pewnego razu podczas nocnej zabawy ktoś rzucił w jej okno butelką... Porażka straszna. Szybko wystawiła ogłoszenie przez http://prywatnaoferta.pl i pozbyła się go po trzech miesiącach.
  • Fin 30 lip 2014, 15:28
    Moja teściowa mieszka na parterze, i to dla niej atut, bo wszystko widzi, co się dzieje, kto z kim i w jakim stanie wraca itp wielki uśmiech
  • emgielka 30 lip 2014, 15:34
    A ja właśnie teraz doceniam parter. Wszędzie upał, gorąco, wiatraki i przeciągi nic nie dają oprócz much, tylko mieszkania na parterze są chłodne i dają chwile wytchnienia. Nigdy już nie powiem na parter złego słowa.
  • Fin 30 lip 2014, 15:38
    Właśnie owady atakują partery smutny
  • Kor25 1 sie 2014, 20:56
    Nie tylko owady heh
  • marysia8383 11 sie 2014, 10:13
    Mieszkanie na parterze ma swoje plusy i minusy. Niestety tak jak i każde mieszkanie. Słychać odgłosy z klatki, słychać tupanie po suficie, hałas z ulicy, ludzie zaglądają w okna. Ale ja i tak lubię tu mieszkaćuśmiech Udało mi się okazyjnie kupić i nie narzekam. mam swoje małe "m" i to się liczy. Do wszystkiego idzie się jakoś przyzwyczaić. Zamontowałam sobie rolety w oknach i nikt mi nie zagląda wieczorkiemuśmiech
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum