Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jak wam się mieszka na parterze?

Zlecenie straciło ważność.
Zobacz poniżej aktualnie dostępne podobne zlecenia.
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wam się mieszka na parterze?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • mscislaw 6 cze 2014, 8:29
    Nigdy nie myślałam, że będę rozważał taką ewentualność, ale pojawiła się ciekawa oferta w mieście. Poza tym byłoby to korzystne z punktu widzenia wnoszenia zakupów, wózka z dzieckiem i innych ciężkich przedmiotów. Jak myślicie?
  • hipcio 6 cze 2014, 14:16
    Mieszkałem na parterze przez ponad 20 lat i nie narzekałem.
    Nie zauważyłem, żeby było głośniej. Jeżeli chodzi temperaturę, to zimą faktycznie może była trochę niższa, ale za to latem podczas upałów było przyjemniej. Niskie położenie to także zalety w przypadku wnoszenia różnych ciężkich rzeczy.
    Niski balkon to także pewne zagrożenia związane z włamaniem. Ale jest i na to sposób. Montaż systemów antywłamaniowych np VERSA. Tutaj masz wyliczenie kosztów poszczególnych elementów: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/111,zabezpieczamy-typowe-mieszkanie-w-bloku.ile-to-kosztuje
    Jak widzisz można się zamknąć w 1100 zł,
  • Ecia 7 cze 2014, 7:30
    Mieszkałam 3 lata na podwyższonym parterze, i wolę już nie.
    Owszem może i jest bliżej z zakupami itp..
    Ale.. nie zostawisz nawet uchylonego okna.
    Jak kttoś przechodzi obok , to co chwila potrafią ludzie zaglądać.
    Osobiście, jak bym miała wrócić do bloku, to minimum 1 piętro
  • dorinka12 22 lip 2014, 17:39
    Nie miałam takiej przyjemności, raczej omijam takie miejsca szerokim łukiem, bo wiem z czym się to łączy. Moja znajoma miała mieszkanie na parterze, co z tego, że na wysokim, jeśli pewnego razu podczas nocnej zabawy ktoś rzucił w jej okno butelką... Porażka straszna. Szybko wystawiła ogłoszenie przez http://prywatnaoferta.pl i pozbyła się go po trzech miesiącach.
  • Fin 30 lip 2014, 15:28
    Moja teściowa mieszka na parterze, i to dla niej atut, bo wszystko widzi, co się dzieje, kto z kim i w jakim stanie wraca itp wielki uśmiech
  • emgielka 30 lip 2014, 15:34
    A ja właśnie teraz doceniam parter. Wszędzie upał, gorąco, wiatraki i przeciągi nic nie dają oprócz much, tylko mieszkania na parterze są chłodne i dają chwile wytchnienia. Nigdy już nie powiem na parter złego słowa.
  • Fin 30 lip 2014, 15:38
    Właśnie owady atakują partery smutny
  • Kor25 1 sie 2014, 20:56
    Nie tylko owady heh
  • marysia8383 11 sie 2014, 10:13
    Mieszkanie na parterze ma swoje plusy i minusy. Niestety tak jak i każde mieszkanie. Słychać odgłosy z klatki, słychać tupanie po suficie, hałas z ulicy, ludzie zaglądają w okna. Ale ja i tak lubię tu mieszkaćuśmiech Udało mi się okazyjnie kupić i nie narzekam. mam swoje małe "m" i to się liczy. Do wszystkiego idzie się jakoś przyzwyczaić. Zamontowałam sobie rolety w oknach i nikt mi nie zagląda wieczorkiemuśmiech
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum