Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jakie drewno na strych?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jakie drewno na strych?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • faworytowy 20 lis 2012, 12:58
    Hey powiedzcie, orientujecie się, jakie drewno lepiej użyć na zrobienie schodów na strych? Czy lepszy buk czy świerk? Podobno świerk lepiej się obrabia, czy to prawda? Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam!
  • GaPa 22 lis 2012, 21:08
    no fakt, swierk sie niby lepiej obrabia, tak mowia, ale wiesz, to chyba zalezy od maszyny na jakiej pracujeszuśmiech
    dobra maszyna to kazde drewna super obrobi.
  • faworytowy 23 lis 2012, 10:30
    no w sumie masz racje, podobno na hammerze wszystko można obrobić, chociaż felder jest jednak bardziej profesjonalny. Ale nie chodzi mi tylko o obróbke, tylko też o wytrzymałość, bo takie schody jednak powinny się dłużej trzymać. No i oczywiście dobrze by było, jakby nie były zżarte przez jakieś owady. Dlatego chyba buk by był lepszy, nie?
  • GaPa 25 lis 2012, 11:13
    tak, moim zdaniem buk jest lepszy, zaimpregnujesz dobrze drewno, to zadne owady ci nic nie zjedza.
    no wiesz hammer jest dobra maszyna, tylko jak wyobrazasz sobie robote schodow??to raczej maszyny do produktow mniejszego kalibru, do troche wiekszych przedsiewziec rzeczywiscie felder bardziej by sie nadawal
  • faworytowy 26 lis 2012, 12:55
    myślisz, że hammerek nie wystarczy? No to jaką maszyne byś mi polecił?
  • GaPa 30 lis 2012, 9:54
    nie no w sumie jak jakis dobry hammer to dasz rade, bo w sumie chyba bez sensu zebys kupowal maszyne format 4 do zrobienia schodow uśmiech
    polecilbym Ci nowosc od hammera wyrowniarko-grubiarke A3 31.Maja ja w trzech wersjach z roznymi parametrami ustawienia grubosci, mysle ze do schod taka srodkowa, czyli 310 mm bylaby idealna.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum