Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Projekt domu - gotowy czy u architekta?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Projekt domu - gotowy czy u architekta?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • 31 paź 2014, 12:11
    Jestem na etapie budowy własnego domu. Problem polega na tym, że nie stać mnie na duży - wolałbym mniejszy ale bardziej funkcjonalny. Przeglądam różne projekty, jednakże średnio cokolwiek mi się podoba i najchętniej udałbym się do jakiegoś architekta. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć z jaką kwotą musiałbym się liczyć? Czy to jest w ogóle opłacalne? Najchętniej prosiłbym o odpowiedź osoby, które korzystały z takiej usługi. Dziękuję za pomoc.
  • mirek495 5 lis 2014, 9:42
    Ja rok temu korzystałem z polecenia z firmy sprzedającej gotowe projekty, był to bodajże archeton. Co do ceny, to różnie bywa. Za projekt niedużego domu mozna zaplacic już od ok. 1,5 tyś aż do 5 czy 6 tys. Ja za swój parterowy zapłaciłem ok 2,5tys. Ogolnie polecam taka forme rozpoczecia budowy domu, gdyz zaoszczedza nam to duzo czasu i zapewne nerwów. Firmy budowlanej i materiałów szukałem już na własną rękę.
  • koonik 7 lis 2014, 9:00
    Jeśli kogoś stać, to raczej warto się postarać o to, by projekt pochodził od architekta
  • Koniecpolski 7 lis 2014, 11:35
    Dzięki projektowi od architekta możesz spełnić swoje szczegółowe wytyczne. Jeśli takich nie masz, to możesz kupić gotowy, ale moim zdaniem lepiej to przemyśleć, bo później się okazuje, że jednak jakieś wytyczne były...
  • in-serwis 18 lis 2014, 11:46
    Jeżeli nie masz jakiś specjalnie oryginalnych oczekiwań co do projektu, to na pewno znajdziesz coś z gotowych rozwiązań. Na rynku jest tego teraz na prawdę od groma.
  • kosmiczna 23 sty 2015, 13:33
    Wszystko zależy od tego jaki dom chcecie. Jeżeli znaleźliście odpowiedni gotowy projekt i bierzecie go bez żadnej zmiany to jasne, bierzcie gotowy wyjdzie taniej. Ale jeżeli macie jakieś specjalne wymagania to lepiej brać architekta. My chcieliśmy jak najwięcej [url=http://] rozwiązań proekologicznych dla domu [/url] więc wybraliśmy architekta, który nam zrobił projekt typowo pod nas.
  • aserehe 18 lut 2015, 21:09
    Metraż domu to podstawowy parametr dobrze się nad tym zastanów, może pomoże Ci w tym ten artykuł - [url]http://www.mgprojekt.com.pl/blog/wygodny-dom-jednorodzinny/ [/url] myślę, że tani dom wcale nie musi być mały, kwestia jeszcze zastosowanych materiałów, zobacz sobie różne projekty i porównaj uśmiech
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum
Poprzednia: Klima w zimie :)