Siemka. Za kilka miesięcy będę musiał pomyśleć o zakupie opon zimowych. Czy jest sens przepłacać , czy może lepiej jest kupić używane opony? Zawsze ma się te parę złotych w kieszeni Czy kupiliście kiedyś używane opony? Co sądzicie o takim pomyśle?
Nowe i tylko nowe opony ! Jak kogoś nie stać na nowe opony to niech wcale nie jeździ. Nie wiadomo, czy poprzedni właściciel nie jeździł na zimówkach na przykład w lato i jak opony te były przechowywane. Jeżeli się na tym nie znasz, lepiej kup nówki.
Jeśli to ma być zakup przez internet to szczerze odradzam !!! Może się okazać że taka opona jest zjechana na złej geometrii, albo opony które kupiłeś są z różnych aut.
Używana opona, używanej nierówna, jedna może być gorsza druga lepsza. Wiadomo, że nowa opona zawsze będzie lepsza, ale bez przesady. Moim zdaniem nie ma nic złego w kupowaniu używanych opon, jeśli są w dobrym stanie !
Ja jednak postawiłbym na opony letnie. Moim zdaniem wcale nie są takie droższe od używanych, co można sobie na przykład zobaczyć w tym porównaniu: http://www.skapiec.pl/cat/2100-opony-osobowe.html a oferują jednak większą jakość i wygodę .
Sam w tym roku zakupiłem już nowe opony na lato. Zdecydowałem się na markę Goodyear. Chociaż dobre opony ma w swojej ofercie również Continental.
Pozdrawiam !
Nie radzę oszczędzać na oponach. Oszczędzanie na bezpieczeństwie do niczego dobrego nie prowadzi. Teraz jest tyle różynych ofert, korzystnych cenowo. Nowe opony mozna kupic za mniejsza cene i miec gwarancje, ze opony są stabilne i najwyzszej jakosci. Zrobiłam tak, kiedy kupowałam opony do wózka widłowego od firmy Prestige Tyres. Wytargowałam swietna oferte. Da sie? Da!