Favore.plForumSamochody, usługi transportowe

Wysyłka auta do afryki.

Zlecenie straciło ważność.
Zobacz poniżej aktualnie dostępne podobne zlecenia.
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Wysyłka auta do afryki.

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Sebeqpl 12 mar 2012, 11:35
    Witam!

Wraz z znajomym mamy pomysł by zacząć handlować używanymi autami wysyłając je do Afryki. (Odbiorca w afryce zaufany - ojciec mojego kolegi.) Oczywiście na początek chcemy po prostu spróbować z jednym transportem.

Jeśli chodzi o eksport to w internecie jest bardzo mało informacji. Może ktoś z użytkowników tego forum zajmował się czymś podobnym i zdradzi gdzie szukać informacji i na co zwrócić uwagę.

Czy warto jechać np do Niemiec i tam kupić auto i wysłać je przez port w Hamburgu?
    Czy w sprawach handlowych czyli kupno/wysyłka auta w Niemczech można dogadać się po angielsku?

Jak wyglądają sprawy celne,opłaty skarbowe itp. Czy opłaca się bardziej kupić auto i wysłać przez firmę spedycyjną z Polski?

Proszę o jakiekolwiek porady, to moje pierwsze podejście do biznesu i jeszcze nie wiem od czego zacząć. Gdzie szukać informacji itp.

Z góry dzięki za wszelkie info! uśmiech
  • 12 mar 2012, 14:54
    Trudne zagadnienie. Jeśli to twój pierwszy biznes, to może warto by było zainwestować trochę w [url=http://]doradztwo finansowe[/url]? Przelicz to dokładnie, jeśli jesteś pewien zysku, może to okazać się najlepszym rozwiązaniem. Będziesz wtedy mógł zapytać się o wszystkie zagadnienia natury prawnej i finansowej.
  • Jola11 4 cze 2012, 14:40
    uśmiech Witam. Mam dużą wiedzę na ten temat, sama próbuje nawiazać kontakty w Afryce.Proszę o kontakt bezpośrednio na email.
    Pozdrawiam
  • futures 4 wrz 2012, 18:09     (ostatnio zmieniony przez autora 15 wrz 2012, 20:56, w całości zmieniany 1 raz)
    Zadzwoń do gościa z transport aut - on trochę wozi po europie. Pewnie ma wiedzę, gdzie co i jak.. przebiegły Zresztą, facet prowadzi też pomoc drogowa Złotoryja - licencja, ubezpieczenie etc. wielki uśmiech
  • Natalia33 27 lut 2013, 10:35
    Nie wiem czy Afryka akurat ( trzeba by sprawdzić) ale na pewno firmy do transportu samochodów na terenie Europy szukać można przez
    Przywoziliśmy auto z Włoch i tam znalazłam przewoźnika
  • june45 19 sie 2014, 9:21
    Może spróbuj przetransportować samochód tirem? Przeczytaj sobie [url=http://fracht.pl/poradnik/wpis/jak-zorganizowac-bezpieczny-transport-tir-em-do-afryki/]wskazówki o bezpiecznym transporcie do Afryki[/url].
  • asiaczaj 7 paź 2018, 22:20     (ostatnio zmieniony przez autora 7 paź 2018, 22:20, w całości zmieniany 1 raz)
    Witam!
    Zauwazylam dzis Pana wpis o autach wysylanych do Afryki. Podobny pomysl zainteresowal mojego chlopaka (ktory jest z Kamerunu) wiec chcialam zapytac czy udalo sie Panu cos rozkrecic?
    I czy jest jakas stala firma w Polsce ,ktora sie transportem morskim do Afryki zajmuje?

Bede bardzo wdzieczna za pomoc i jakiekolwiek informacje!

Pozdrawiam serdecznie!
    Asia
Samochody, usługi transportowe - dyskusje na forum