Pytanie do osób uczących się hiszpańskiego - czy ktoś uczestniczył w kursach odbywających się w Hiszpanii? Chodzi mi o taki wyjazd - zastanawiam się czy nie pojechać w tym roku na taki wyjazd ale chętnie poczytałbym o doświadczeniach osób które już przerobiły ten temat. Czy warto?
Warto - polecam [url=http://www.sprachcaffe.com/polski/study_abroad/language_schools/barcelona/main.htm]kurs językowy [/url] w Barcelonie. To przepiękne miasto w którym nauka języka hiszpańskiego jest samą przyjemnością. Jeśli uczyć się hiszpańskiego to tylko w Barcelonie. Dla fanów piłki nożnej możliwość zwiedzenia stadionu Camp Nou
Zawsze chciałam się nauczyć hiszpańskiego tak fajnie brzmi, na razie kupiłam sobie taki zestaw bo wyjechać na kurs nie bardzo mam jak, czy ktoś z Was uczył się z fiszek języka?
Ja niestety nie mam czasu na takie wyjazdy. Uczę sie hiszpańskiego, ale w takiej Akademii Językowej w Gdyni. Ale nie narzekam, język już umiem dość dobrze, bo się uczę taką metoda direct
Ja się zaczęłam uczyć hiszpańskiego z tych fiszek, a z włoskiego też są może coś takiego Ci się spodoba http://www.fiszki.pl/jezyk-wloski/promocje/produkt,wloski-dla-poczatkujacych-premium-oszczedzasz-65-zl,71611340,1.html
Wyjechać do kraju gdzie używa się dany język jest zawsze warto, to nigdy nie jest czas ani pieniądze stracone - no może jedynie w przypadku kiedy całymi dniami siedzisz w pokoju i w ogóle z nikim się nie kontaktujesz, nie rozmawiasz, nigdzie nie chodzisz, bo tak też może być. Ale jeżeli chociażby idziesz do sklepu hiszpańskiego i rozglądasz się po półkach z towarami, z napisami po hiszpańsku, to już po nawet takim tygodniu czy dwóch po prostu szybciej "łapiesz" ten język niż przez analogiczny okres, ale tylko ucząc się z książki w PL.
JagoDeczka
2 paź 2015, 10:50 (ostatnio zmieniony przez autora 2 paź 2015, 10:51, w całości zmieniany 1 raz)
Mnie z kolei interesują kursy językowe w Hiszpanii. Nie byłam nigdy, ale słyszałam, że wiele można się nauczyć. Chciałabym wyjechać na ferie zimowe, ale skończy się pewnie, że dopiero na wakacje rodzice mnie puszczą.