Zakład zajmuje się obecnie trybowaniem elementów mięsa indyczego /udo, podudzie, skrzydło/. Zdolność produkcyjna parku maszynowego to ok. 1.5 tony/godz.- dowolnego w/w elementu indyka. Pozostałe czynności /wyjmowanie szpilek skórowanie itp./ odbywają się ręcznie. Spółka wdrożyła system HACCP w kwietniu 2004 przeszła pozytywnie audyt zewnętrzny i otrzymała certyfikat unijny. Zakład produkcyjny wraz z technologią produkcji i logistyką został dopuszczony do eksploatacji w lipcu 2003 r przez służby weterynaryjno-sanepidowskie na warunkach wymaganych przez przepisy unijne.
Produktem jest odkostniony element mięsa indyczego /udo, podudzie lub skrzydło/ pozbawiony dodatkowo /w zależności od życzeń odbiorcy/ skóry, ścięgien, chrząstek itp. Produkt jest pakowany w standardowe plastikowe skrzynki lub kartony /wyłożone folią/ po 15 - 20 kg. Każdorazowo produkt jest wyposażony w świadectwo lekarskie HDI.