Od pon do pt do godz. 16.00 zapraszamy na szybkie lunche. Cena zestawu (zupa + drugie danie) tylko 15 zł!!!
ATRAKCJE
W każdą środę od godz. 19.00 gra DJ Memphis (człowiek orkiestra- śpiewa, gra na gitarze i saksofonie). Serdecznie zapraszamy wszystkich teskniących za najlepszymi przebojami lat 80-tych.
W każdy piątek od godz. 20.00 na parkiet zaprasza DJ Grzegorz. Można potańczyć przy przebojach lat 70-tych, 80-tych i 90-tych.
W każdą sobotę od godz. 22.00 muzyka na żywo. Przeboje muzyki Popowej lub Rockowej.
BIESIADY PIWNE
W każdą drugą środę miesiąca o godz. 19:00 zapraszamy na Biesiadę Piwną w cenie 45 zł/os. W cenę wliczony jest zimny i ciepły bufet oraz pierwsze dowolne piwo 0,5l. Muzyka na żywo zachęca do bisiadowania. Terminy najbliższych biesiad: 11 kwietnia, 9 maja.
Nasze piwa
PSZENICZNE (HEFE-WEIZEN)
Warzenie takiego piwa było przez kilkaset lat wyłącznie przywilejem browarów książęcych. Dzisiaj warzone dla Ciebie w Browarmii!! Specjalne piwo górnej fermentacji prowadzonej klasycznie w otwartych kadziach fermentacyjnych, warzone z bawarskiego słodu pszenicznego, pilzneńskiego słodu jęczmiennego i polskiego chmielu aromatycznego „Lubelski”. Bogate w białka zbóż, drożdże, wit. B. Bardziej niż przeciętnie nasycone dwutlenkiem węgla, bardziej też orzeźwiające i uznawane jako najskuteczniej gaszące pragnienie spośród wszystkich piw.
Stout w staroangielskim znaczy..... mocny. To tajemnicze, nieprzeniknione dla wzroku piwo zawdzięczające swoją ciemną, atramentową barwę palonemu jęczmieniowi oraz słodowi czekoladowemu. Udział słodu karmelowego łagodzi ostre, kawowe nuty pochodzące z ziarna palonego. Dość mocno chmielone z użyciem chmielu goryczkowego „Marynka”. Fermentowane drożdżami górnej fermentacji.
KARMAZYNOWE
Piwo górnej fermentacji, barwą i zawartością imbiru nawiązuje do dalekowschodniej egzotyki. Warzone z użyciem słodów jęczmiennych: pilzneńskiego, monachijskiego, specjalnego karmelowego CaraRed. Delikatnie chmielone goryczkową „Marynką” i aromatycznym „Lubelskim”.
PILS
Najpospolitsze ze stylów piwa, lecz całkiem „au naturel”: piwo świeże, nie filtrowane, nie pasteryzowane, nie poddawane żadnym zabiegom mającym na celu wydłużenie czasu przydatności do spożycia. Naturalnie bogate w białka i garbniki (tak zresztą jak i wszystkie piwa Browarmii). Piwo dolnej fermentacji (lager), dłużej niż inne fermentowane w niskich temperaturach. Warzone na słodzie pilzneńskim z niewielkim dodatkiem karmelowego CaraPils. Mocno chmielone polskim chmielem: goryczkową „Marynka” oraz aromatycznym „Lubelskim”.
KLASZTORNE
To piwo okazjonalnie uwarzone na wzór piw Trapistów – belgijskich piwowarów zakonnych. Rzecz jasna, nie po to byś się człowieku trapił, lecz po to byś się go w BrowArmii napił na chwałę Świąt Bożego Narodzenia Roku Pańskiego 2006!
Nie jest to piwo lekkie, służące zwykłemu gaszeniu pragnienia, ale raczej trunek sprzyjający kontemplacji lub towarzyskiej konwersacji (6,5 % obj. alkoholu).
Uwarzone w oparciu o pięć rodzajów słodu, z późnym dodatkiem miodu do kotła warzelnego, swój owocowo – korzenny smak i aromat zawdzięcza przede wszystkim autentycznym klasztornym drożdżom piwowarskim z browaru w Westmalle.
MALINOWY WYTRAWNY PSZENICZNIAK
Piwo pszeniczne gotowane tradycyjnie (opis powyżej) z dodatkiem dużej porcji świeżych malin (w Bawarii nie byłoby to możliwe ze względu na ograniczenia Reinheitsgebot; szczęśliwie w Browarmii możemy to zrobić). Naturalne kwasy owocowe sprawiają, że piwo to jest wyjątkowo orzeźwiające o delikatnym malinowym aromacie i smaku. Malinowo-morelowy kolor dodatkowo nawiązuje do gorącego lata.
11.7 oBlg, alk. 5.0 %
PALE ALE
Piwo górnej fermetacji, które swój bursztynowy kolor zawdzięcza słodom pale ale oraz karmelowemu Caramunich. Piwo w stylu angielskim, warzone na uzdatnionej wodzie, zadowoli tych, którzy z wyjątkiem owocowych tonów, cenią w piwie mocną goryczkę i wyraźny chmielowy smak i aromat. Mocno chmielone, bezpośrednio w kotle, tak jak odbywało się to dawniej.
11.7 oBlg, Alk. 4.8 %
Organizacja imprez
O szczegóły należy pytać menadżera.
Zapraszamy!