Agencja Gastronomiczna „MENU”
ma przyjemność zaprosić państwa do współpracy w zakresie organizacji profesjonalnej obsługi cateringowej wszelkiego typu imprez.
PIKNIKI I ŚNIADANIA
Pakiet śniadaniowy nr 1
12 zł netto zestaw / os.Kanapka wegetariańska (przekrojona bułeczka posmarowana bazyliową oliwą i przełożona sałatą z majonezem pomidor i ser Mozzarella)
Kanapka mięsna (przekrojona bułeczka, cieniutko posmarowana majonezem, przełożona listkami sałaty, plasterkami delikatnego salami i korniszonami)
Baton czekoladowy, bułka maślana z serem, owoc
Sok i woda, poj. 0,33 L
Pakiet śniadaniowy nr 2
10 zł netto zestaw / os.Duża kanapka z pieczywa tostowego z pastą jajeczną z grillowanym beconem
Bułka ciabattini z pieczoną cielęciną, z grillowanym kurczakiem curry, ogórkiem kanapkowym
2 banany, jagodzianka
sok, woda poj. 0.33 LPakiet śniadaniowy nr 3
12 zł netto zestaw / os.Kanapka z ciemnego pieczywa tostowego wegetariańska – grillowana papryka, sałata, pomidor, ser ementaler,
Francuska bagietka korzenna z wędliną i warzywami
Bułka cornaken z łososiem jajkiem i cytryną
Banan i mandarynka, mini baton
Sprite, cola poj. 0.33 L***
W cenie śniadań estetyczne opakowania i torebki w przypadku zamówienia na wynos.
ŚNIADANIA SERWOWANE NA STOLE SZWEDZKIM
Oferta nr 1
20 zł netto / os.Świeżo pieczone bułeczki, croissanty i ciastka francuskie
Pasty i kremy serowe, wędliny
Masło, dżem, marmolada, miód
Wybór jogurtów
Płatki śniadaniowe z suszonymi owocami i orzechami
Krojone sezonowe owoce
Kawa, herbata, soki, mlekoOferta nr 2
35 zł netto / os.Świeżo pieczone bułeczki, różne rodzaje pieczywa, Croissanty i ciastka francuskie
Masło, dżem, marmolada i miód
Wybór jogurtów
Świeże, krojone owoce sezonowe z kompotem owocowym
Różne rodzaje płatków śniadaniowych
Mleko i mleko odtłuszczone
Wybór wędlin, serów i ryb wędzonych***
35 zł netto / os.
Grilowany bekon i kiełbaski śniadaniowe
Pieczone pomidory i smażone grzyby
Pieczone ziemniaki
Jajecznica
Kawa, herbata, soki, mleko
Oferta nr 3
45 zł netto / os.Na stole:
Świeżo pieczone bułeczki, Croissanty i ciastka francuskie
Masło, dżem, marmolada i miód
Kawior z blinami i przyprawami
Rożki z wędzonego łososia z cebulą i kaparami
Gotowana szynka z parmezanem
Grilowane zimne figi z bekonem
Talerz sezonowych owoców***
Podawane na gorąco:Wybór:
Pieczone ziemniaki w szwajcarskim stylu, jajka w stylu Benedict, przepiórcze jajka z kurkami, puree z białej fasoli z kawiorem z łososia, pomidory w stylu prowansalskim
Kawa, herbata, soki, mleko
Oferta nr 4
35 zł netto / os.Świeżo pieczone bułeczki, różne rodzaje pieczywa, croissanty i ciastka francuskie
Masło, dżem, marmolada i miód
Egzotyczne birchermuesli
Krojone, świeże sezonowe owoce z kompotem owocowym
Tarta z suszonych pomidorów z grilowanymi, marynowanymi krewetkami
Grilowany ser kozi z nadziewanymi oliwkami
Koktajl kokosowy – mleko i ryż z kompotem malinowym
***
Podawane na gorąco:
Wybór :
Pieczone ziemniaki z serem wiejskim i szynką San Daniele, pieczone jabłka
w szwajcarski stylu, quiche z wątróbki drobiowej, kremowa zupa pomidorowa z gęsią wątróbką, karczoch nadziewany bekonem i ziołami
OFERTY MENU STÓŁ GŁÓWNY SZWEDZKI I BBQ
Wycena indywidualna według frekwencji i innych kompleksowych usług wchodzących w skład zamówienia
Oferta nr 1
Stół ekskluzywny zimne przekąski
Plastry różowych ziemniaków z czerwonym i czarnym kawiorem oraz kwaśną śmietaną
Roladki z wędzonego halibuta i cukinii
pomidorki faszerowane sosem remulade i małżą
Rolada z polędwicy z grzybami moon i sosem sojowym
Płatki wędzonej kaczki z figą
Mini gruszki z musem z Gorgonzoli
Stół polski – zimne przekąski
Śledź w śmietanie z jabłkiem i selerem podany na plastrach jabłek
Tatar ze śledzia podany na chlebie razowym
Wiejski smalec, ogórki kiszone, grzyby marynowane
Prosie na zimno w całości serwowaneStół międzynarodowy - zimne przekąski
Sushi z krewetką, łososiem, avocado
Strudel z wędzonego łososia z chrzanem
Vitello tonato – plastry tuńczyka w sosie kaparowym
Wędzone jesiotry z sosem chrzanowym
Wybór oliwekStół sałatkowy / sosy / pieczywo
Wybór sałat podawanych z jabłkami, karmelizowanymi orzechami, serem Gorgonzola, suszonymi wiśniami, ziołowymi grzankami i sosem
Musztardowo - klonowym
Sałatka z ogórków i orzeszków ziemnych
Sałatka meksykańska z avocado
Surówka szwedzka z ziemniaków, pora, beconu i pieczonego czosnku
Sałatka z kurczaka i owoców podana w połówkach marakui
Sosy zimne vinegrette i majonezowe do mięs i sałat, świeże pieczywoPodgrzewacze bankietowe
Penne z sosem pesto i grzybami / z serwowanej stacji /
Ryż smażony orientalny
Pierogi z cielęciny obsypne beconemGrill
Ziemniaki zapiekane z rozmarynem
Steki z łososia w oliwie papryczce chili i limonkach
Żeberka w papryce i miodzie
Stek z wołowiny argentyńskiej
Piersi kurczaka nadziewane szalotką i suszonym pomidoremDesery
Ciasteczka bankietowe, Tiramisu, Musy czekoladowe, owocowe
Owoce świeże krojone – arbuz, melon, kiwi, gruszka, pomarańcze, winogrona
Oferta nr 2
Dania zimne
Wyselekcjonowane rybne i mięsne terriny
Podany w całości wędzony, dziki jesiotr
Podany w całości sandacz, nadziewany aromatycznym musem ziołowym
Asortyment serów z orzechami i winogronami na lustrzeSałatki
Pomidory z siekaną szalotką
Penne z tuńczykiem, kaparami i świeżą papryką
Sałatka „Royal” z owoców morza
Kolorowe sałaty doprawione ziołowym sosem
Sałatka ziemniaczana z chrupiącym bekonem i korniszonami
Sałata lodowa z kaparami, jajkiem, świeżą papryką i ziołamiKosz chrupiących bułeczek
Sosy
Tatarski, Calipso, chrzanowy, francuski, szefa kuchni
Dania gorąceSmażone na grillu kotlety schabowe podane na duszonej kapuście
Medaliony polędwicy wołowej z sosem pomidorowym zapieczone serem
Kremowa potrawka z kurczaka i grzybów
Duszone medaliony łososia w lekkiej emulsji z curry z krewetkamiGrill
Polędwiczki wieprzowe marynowane
Ryba pieczona w folii
Udziec wołowy w całościDesery
Ciastko „Czarny Las”
Sernik z jagodami
„Śnieżne kule” na sosie karmelowym
Maliny w galaretce Chardonney
Oferta nr 3 (bufet włoski)Antipasti (Zakąski)
Cienkie plasterki szynki Parmeńskiej z miodowym melonem
Sałatka z pomidorów i sera Mozarelli doprawiona sosem balsamico i bazyliowym
Marynowane, pieczone na grilu warzywa z anchovies
„Frutti di mare" marynowane owoce morza
Plasterki schabu cielęcego na sosie z tuńczyka i kaparów
Sałata radichio i kozi ser skropione oliwą
Czarne i zielone oliwki obtoczone ziołowym dresingiem
Makaron penne z suszonymi pomidorami, tuńczykiem, kaparami i włoskimi ziołami
Sałatka z cukini i pomidorów doprawiona sokiem z cytryny
serem Parmezan i oliwą „Extra Virgin"
Kosz chrupiących bułeczek i ciabatyDania gorące i grill
Z maślanym sosem cytrynowo - bazyliowym posypane avocado
Makaron fussili lub penne doprawiony sosem pomidorowym
Z suszonymi pomidorami i serem Gorgonzola
Risotto z Sherry, orzechami, szynką, pikantną papryczką Peperoncino
i kompozycją włoskich ziół
Duszona cukinia, świeża papryka, pomidory i ziemniaki posypane serem
Osso buco w pomidorach
***
Grillowana saltinboccca
Steki z tuńczyka Pieczone na grilu steki miecznika
Szaszłyki z kurczaka i kolendryDesery
Czekoladowy pudding „Bunnet"
Owocowe tarty z serem Ricotta
Tradycyjne Tiramisu
BUFET SPECJALNY Polsko – EuropejskiOferta nr 4
Dania zimne
Najlepsze, tradycyjne, polskie wędliny (szynka podkomorzy, baleron, kindziuk, kiełbasy myśliwskie, dekorowane marynatami) i mięsne teryny (cielęca, drobiowa)
Szynka pieczona faszerowana, serwowana na zimno z chrzanem i żurawiną
Podany w całości wędzony, dziki jesiotr (na desce dekorowany, kawiorem ,jajkami, sałatą frize)Sałatki
Mazurska sałatka rybacka - (duszona ryba szczupak) cebula, ogórek, groszek, jajo, korniszon marynowana marchewka, wątróbki dorszowe)
Penne z tuńczykiem (grillowany, oliwa, czuszka, kaparami i świeżą papryką)
Sałatka „Royal” z owoców morza (krewetki, ośmiornice, małże, krab, melon miodowy, avocado, sos majonezowy z cytryną, limonki, koniak, śmietana)
Marynowane pieczarki (zgrillowane, zalane octem balsamicznym, grillwnym czosnkiem w bazyliowej oliwie)
Miski świeżych krojonych warzyw i marynat – pomidory, ogórki, cebula czerwona, marynowane buraczki, koper włoski, rzodkiewki, pomidor suszony w oliwie, ogórki konserwowe, kurczak wędzony, kapusta pekińska, mozzarella, oscypki
Sałatka z karczochów i lodowej sałaty
Marynowane pieczarki w bazyliowej oliwie
Sałatka Nicejska z pikantną papryczką Peperoncino
Grecka sałatka z serem feta
Zielona sałata skropiona francuskim dresingiem
Kosz chrupiących bułeczekKosz chrupiących bułeczek
Smalec, masło
Sosy: Tatarski, majonezowy, ćwikła,
ziołowy, musztardaDania gorące
Smażone medaliony sandacza w stylu „Radziwiłł" –śmietana ,prawdziwki .
Plastry smażonych ziemniaków z czosnkiem i ziołami
Maślane, sezonowe warzywa – fenkuł , papryka, kalarepa
Zielona fasolka, plastry ziemniaków i zapiekane warzywa (cukinia mix.) – posypane serem,
z gotowany kurczakiem,
Raki po polsku z koprem
Live cooking nr 1 BBQKucharz serwuje z grilla prosiaka i schaby w majeranku i czosnku
Grilowany łosoś na duszonym koprze włoskim z orzeszkami pinii i krewetkami - nadziewany
Skorupiaki w czosnku z grillaLive cooking nr 2
Kucharz przygotowujący 3 - 4 rodzaje makaronów:
Makaron fussili lub penne doprawiony sosem pomidorowym
z suszonymi pomidorami i serem Gorgonzola
Penne z sosem pesto i kurkami
Saghetti z owocami morza (sos pomidorowy, małże, langustyny, masło, czosnek)
DeseryCiastko „Czarny Las” wiśnie
Sernik z jagodami
Kule na sosie karmelowym (migdały, orzechy, masło czekolada, wiórki kokosowe)
Czekoladowy pudding „Bunnet" (pokruszony piernik, rodzynki, sherry słodka, owoce kandyzowane)
Owocowe tarty z serem Ricotta
Tradycyjne Tiramisu
Oferta nr 5Zakąski i sałatki
Cienkie plasterki szynki Parmeńskiej z miodowym melonem
Sałatka z pomidorów i sera Mozarella doprawiona sosem balsamico i bazyliowym
Marynowane, pieczone na grilu warzywa (pomidor, cukinia, ziemniak cebula, papryka, z anchovies)
„Frutti di mare" marynowane owoce morza (oliwa, cebulki marynowane)
Plasterki schabu cielęcego na sosie z tuńczyka i kaparów
Sałata radichio i kozi ser skropione oliwą (bakłażan, grzanki)
Czarne i zielone oliwki obsypane ziołami
Makaron penne z suszonymi pomidorami, tuńczykiem, kaparami i włoskimi ziołami
Sałatka z cukini i pomidorów doprawiona sokiem z cytryny,
serem Parmezan i oliwą „Extra Virgin"
Couscous doprawiony sokiem z limonek i natką pietruszki
Pieczone na grilu, marynowane medaliony indyka w occie balsamico
Kosz chrupiących bułeczek i ciabaty
Oliwa z oliwek, Sosy zimne vinegrette, salsa, majonezowe do mięs i sałatDania gorące podgrzewacze i grill
Duszona cukinia, świeża papryka, pomidory i ziemniaki posypane serem rockpol
Frykaski z kurczaka doprawione Sherry, oliwkami, kaparami i świeżą papryką
Pieczone medaliony łososia z warzywami ratatuj
Zielona fasolka, plastry ziemniaków i zapiekane warzywa
Paela „Valenciana" - aromatyczny ryż szafranowy, gotowany z kurczakiem, skorupiakami i papryką
Panierowany na styl cajunski łosoś sauted podawany na szafranowym Risotto
Biodrówki jagnięce
Penne z sosem pesto i grzybami
Ziemniaki zapiekane z rozmarynem
Farafale z pomidorami i papryczką chili
Żeberka w papryce i miodzie
Szaszłyki z krewetkami i ananasem
Skrzydełka pikantne
Gulasz z mięsa krokodylaDesery
Świeże owoce
Ciasteczka bankietowe, Tiramisu, Musy czekoladowe, owocowe, tarty serowe i czekoladowe
Oferta nr 6Sałatki i zimne przekąski
Łosoś pieczony w całości
Sałatka z kurczaka i warzyw po Tajsku
Pomidory krojone, cebula, ogórki, sałata
Surówka szwedzka z ziemniaków, pora, beconu i pieczonego czosnku
Marynowane papryki, oliwki, seler, pieczarki, buraczki
Sałatka z mozzarelą, sosem pesto i pomidorami
Sałatka grecka z dodatkiem grzanek
Mus z koziego sera z warzywami z grilla
Sałatka z kurczaka i owoców podana w połówkach marakui
Raki gotowane
Homary faszerowane sałatką jarzynowąSosy: bbq, szczypiorkowy, musztardowo - miodowy, ketchup
Wybór świeżego pieczywaDania gorące bufet mieszany / grill
Karkówka w musztardzie i rozmarynie
Żeberka po singapursku
Duszona kaczka z grzybami po Chińsku
Gulasz z mięsa gazeli
Krewetki miodowe
Ośmiornica w sosie z pomidorów, czosnku i olivy extra virgine
Biała kiełbasa w piwie
Mieszanka grillowanych warzyw
Ryż Jambalaya z kawałkami grillowanego mięsa kangura
Ziemniaki zapiekane z rozmarynem
Por zapiekany z serem „dor blue”Stół Desery
Tort z serem mascarpone, ciastka bankietowe, szarlotka, creme brulee
Owoce świeże krojone – arbuz, melon, kiwi, gruszka, pomarańcze, winogrona