Nazwa Carpe Diem nawiązuje w bezpośredni sposób do maksymy Horacego – "Żyj chwilą", "chwytaj chwilę". Restauratorzy mający ponad dwudziestoletnie doświadczenie w branży początkowo skupili się na kuchni śródziemnomorskiej. W odpowiedzi na potrzeby klientów oferta restauracji została rozszerzona.
Restauracja Carpe Diem w Mysłowicach powstała w 2006 roku, od tego czasu nieustannie umożliwia swoim klientom chwytanie chwili.
Restauracja cieszy się dużym powodzeniem, wśród osób organizujących wesela i inne imprezy okolicznościowe. Każdego roku organizuje się tu kilkadziesiąt imprez tego typu. Restaurację wyróżnia ujmujący wystrój, wykwintana kuchnia oraz odprężająca atmosfera.
Unikalne połaczenie eleganckiego wystroju, wykwintnej kuchni oraz niewygórowanych cen sprawia, że restauracja Carpe Diem jest konkurencyjna nie tylko na rynku Mysłowickim.
Dzięki dobrej lokalizacji z usług restauracji Carpe Diem korzystają klienci z ościennych miast.
Restauracja oferuje przede wszystkim dania kuchni śląskiej i środziemnomorskiej. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów daje także możliwość zasmakowania kuchni japońskiej.
Carpe Diem specjalizuje się w organizacji imprez okolicznościowych takich jak wesela, komunie, bankiety oraz konferencje. Umożliwiają to dwie klimatyzowane sale na około 130 osób oraz dwa duże tarasy.
Delektuj się smakiem potraw, naciesz swoje oko wystrojem i odpręż się w restauracji Carpe Diem.