Działalność gospodarczą Spółka rozpoczęła w maju 1995 roku z chwilą dokonania zakupu majątku byłego państwowego Przedsiębiorstwa Przemysłu Chłodniczego w Zamościu . Wraz z majątkiem przejęła jej pracowników wraz z ich dużym doświadczeniem.
Od chwili rozpoczęcia działalności Spółka osiąga dodatni wynik finansowy nettoBezpieczeństwo produktu | ||||||||||
|
W naszym asortymancie produkcji znajdziecie Państwo nastepujące owoce:
|
|
TRUSKAWKA Mrożone truskawki odmiany Senga Sengana pochodzą z wysoko kalifikowanego materiału sadzonek klasy elita , rozprowadzanego na własnej bazie kontraktacyjnej, corocznie odnawianej, produkowane są zgodnie z Pn 94/ w klasie II i na dżemy. Pakowane są w worki papierowe a 25 kg, kartony a 10 kg oraz w kartony a 10 kg 4 * 2,5 kg. Produkcja roczna 1300 - 1500 ton. |
|
MALINA Głównym produktem z mrożonych malin jest malina kl II grys pakowana w worki a 25 kg i kartony a 10 kg oraz w kartony 4*2,5 kg. Produkcja roczna 300 - 500 ton |
|
JEŻYNA LEŚNA Pochodzące z czystej ekologicznie Puszczy Solskiej i lasów Roztocza jeżyny leśne są traktowane przez firmę jako dodatek uzupełniający gamę owoców jagodowych. Produkcja roczna 60 ton. |
|
PORZECZKA CZARNA Porzeczka czarna stanowi drugi co do wielkości asortyment produkcji owocowej. Głeboko mrozona porzeczka czarna po procesie odszypułkowywania i sortowania uzyskuje parametry standardu B i C.
|
|
PORZECZKA CZERWONA Porzeczka czerwona produkowana jest w standardzie B. Opakowania standardowe worek a 25 kg lub zgodnie z wymaganiami klienta. Produkcja roczna 200 - 300 ton |
|
JAGODA CZARNA Lasy w okolicach Zamościa obfituja w dorodne owoce jagody czarnej zwanej w tym rejonie polski "czernicą". produkcja roczna tej czystej ekologicznie "czernicy" to 60 -100 ton . |
|
WIŚNIA Wiśnie z zamojszczyzny są niejednorodne odmianowo. Brak tu jest dużych wyselekcjonownych odmianowo i wielkotowarowych plantacji, dlatego też wiśnie są przeznaczane na dżemy. Produkcja roczna to 200 - 400 ton. |
W naszym asortymancie produkcji znajdziecie Państwo nastepujące warzywa:
|
|
|
|
KALAFIOR Kalafiory są głównym warzywem produkowanym przez "Chłodnię - Mors"Sp. z o.o. w Zamościu. Drobno rózyczkowane kalafiory w procesie wstępnej segregacji, blanszowania i mrożenia uzyskują parametry zgodne z kl. I . Produkowane są w następujących kalibrażach: Produkcja roczna 2000 - 3000 ton |
|
POR Por mrożony, cięty w krążki 7 -9 mm. Pakowany w worki papierowe 3+1 a 17 kg. Posiadamy możliwość cięcia na inny wymiar ale z krotnością 3,5 mm.
Produkcja roczna 200 - 300 ton |
|
JARMUŻ Jarmuż- warzywo kap ustne, częścią jadalną są odnerwione blaszki liściowe. Ceniony ze względu na dużą wartość odżywczą, zawartość witamin C,A i B1 oraz wysokie walory smakowe. |
|
BROKUŁ Brokuł - warzywo kapustne. Częścią jadalną jest róża ( podobnie jak u kalafiora ) barwy zielonej oraz niezdrewniała łodyga. Ceniony za wysokie właściwości dietetyczne i działanie antyrakowe. Należy do warzyw o najwyższych wartościach odżywczych ze względu na wysoka zawartość białka, witamin i soli mineralnych. Produkowany jest jako kalibrowane różyczki o wielkości od 15 do 50 mm, głąbik w formie nieregularnej kostki |
|
KAPUSTA BRUKSELSKA Kapusta brukselska - popularnie zwana "Brukselką" należy do grupy warzyw kapustnych. Częścią jadalna są główki wyrastające w kątach liści. Brukselka uważana jest za jedna z cenniejszych roślin warzywnych ze względu na wysoką wartość odżywczą tj. dużą zawartość witaminy C, soli mineralnych i białka. Zbierana jako warzywo późnej jesieni. Roczna produkcja do 100 ton |
|
WARZYWA PAKOWANE SĄ W WORKI I KARTONY
|
JAK DO NAS DOTRZEĆ ? TO PROSTE!
|
|
OTO MAPA Z KTÓRĄ ZAWSZE DO NAS DOTRZESZ. |
|
|
|