UNIKATOWY PRODUKT DLA ZDROWIA!
NIGDZIE NIE ZNAJDZIEMY BARDZIEJ EFEKTYWNEGO PRODUKTU
Z PONAD 70 MINERAŁAMI!
WCHŁANIALNOŚĆ PRZEZ NASZE 70 BILIONÓW KOMÓREK
W PONAD 95%.
SYNERGIA SKŁADNIKÓW. BADANIA KLINICZNE.
M.in. PODWÓJNA ŚLEPA PRÓBA.
BARDZO DUŻA EKONOMIA ZAKUPU
(1 MIARKA TO WARTOŚĆ ODŻYWCZA 25KG OWOCÓW I WARZYW).
ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE I NIE WARTO
EKSPERYMENTOWAĆ Z SYNTETYCZNYMI PRODUKTAMI.
EFEKTY ODCZUWALNE JUŻ PO 2-3 MIESIĄCACH
SYSTEMATYCZNEGO PICIA.
STOSUJĄC VEMME PROSZĘ WYPIJAĆ DODATKOWO
1-2L CZYSTEJ WODY DZIENNIE.
Zdrowy Styl Życia z Vemma. Wypij, poczuj się coraz lepiej
i poleć swoim znajomym.
Jakie składniki zawiera VeMMA? Na czym polega ich wyjątkowość?
Bazowym owocem produktu VeMMA jest mangostan, nazywany królem wszystkich owoców. Składnikami pomocniczymi są aloes i zielona herbata. Preparat został wzbogacony o kompleks 65 minerałów w postaci koloidalnej, jonowej, które wydobywane są z powierzchni starego jeziora w stanie Utah. Poszczególne pierwiastki znajdujące się w płynie są bioaktywne. Występują one w odpowiednim związku i nie kolidują ze sobą na poziomie wchłaniania przez organizm , który wykorzystuje to, co mu potrzebne.
Jakie właściwości posiada mangostan?
Oczywiście. Właściwości zdrowotne mangostanu świat poznał dzięki tradycyjnej medycynie azjatyckiej, gdzie jest on używany jako owoc w wielu problemach zdrowotnych. Swoje niebywałe właściwości lecznicze mangostan zawdzięcza ksantynom – grupie związków roślinnych o silnym działaniu leczniczym. Skórka mangostanu zawiera przynajmniej 40 ksantyn na 200 występujących w przyrodzie, w których aż 6 wykazuje działanie przeciw nowotworowe. Dlatego też owoc uchodzi za najcenniejsze na świecie źródło naturalnych antyoksydantów. Antyoksydanty należą do najskuteczniejszych „wymiataczy” wolnych rodników, a te jak wiadomo odpowiedzialne są zarówno za proces starzenia się organizmu jak i za jego zdrowie. Ksantyny to nie jedyne składniki owocu mangostanu. Zawiera on również polifenole i katechiny - silne antyoksydanty, polisacharydy - (działają przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie), a także minerały m.in. potas, wapń, fosfor, żelazo oraz witaminy B1, B2, B6, C itp.
Dlaczego dostarczanie witamin i minerałów każdego dnia jest tak ważne?
Nasze ciało produkuje każdego dnia ok. 300 mln nowych komórek, które w procesie powstawania potrzebują wszystkich istotnych ok. 90 składników, czyli bazy witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Jeśli komórce zabraknie ich w procesie powstawania, stanie się to początkiem różnych chorób i przyspieszeniem procesu starzenia.
Minerały są w naszym organizmie nośnikiem witamin, dlatego właśnie są tak istotne. Nie mając uzupełnionych minerałów organizm ludzki nie jest w stanie prawidłowo przyswajać witamin.
Jak wiemy, każdy pierwiastek odpowiada za określoną funkcję w naszym organizmie,
zatem niedobór danego pierwiastka powoduje zaburzenie jego funkcji.
Dlaczego powinniśmy wybierać minerały i witaminy naturalne? Jaka jest różnica między witaminami naturalnymi, a syntetycznymi dla naszych komórek?
Witaminy syntetyczne to krystaliczna nieorganiczna substancja obca dla naszych komórek. Wchłaniają się one z trudnością lub też nie są przyswajalne, a zwłaszcza jeśli mają miejsce zaburzenia jelitowe. Nierzadko po spożyciu sztucznych witamin mają miejsce różne formy nietolerancji organizmu, a w szczególności występują mdłości, osłabienie, swędzenie. Przeciążone są nerki i wątroba oraz naruszana jest równowaga i proporcje składników odżywczych .
Jaki jest mechanizm działania VeMMY? Jakie są reakcje organizmu po jej stosowaniu?
VeMMA jest preparatem stworzonym i opatentowanym przez lekarza medycyny Ybing Wanga. Cząsteczka minerałów w produkcie jest 7000 razy mniejsza niż nasza pojedyncza komórka, przez co produkt trafia do niej bezpośrednio. Bardzo wysoka przyswajalność najwyraźniej ukazuje efektywność jego działania. Dzięki temu, odpowiednia baza witamin i minerałów dostarczona komórce w czasie jej powstawania powoduje, że nasz organizm jest dożywiony na poziomie komórkowym. Znane jest zagadnienie MEDYCYNY KOMÓRKOWEJ, które mówi o tym, że komórka jest najmniejszą jednostką budującą nasz organizm.
Czyli nasze zdrowie czy choroba rozstrzygają się właśnie na poziomie poszczególnych komórek, a nie organów jak do tej pory sądzono. Alergie, częste przeziębienia, infekcje, problemy z układem pokarmowym itp. są reakcją naszego organizmu na pogłębiające się niedobory witamin i minerałów. Jest to znak, który powinniśmy dostrzec. Zauważcie Państwo, że jeśli nie mamy czym oddychać zaraz umieramy, ale jeśli mamy niedobory tych ważnych substancji jesteśmy w stanie organizm oszukiwać przez wiele lat. Potem dziwimy się, że mamy takie czy inne problemy zdrowotne.
Produkt jako postać płynna oraz jego biologiczna efektywność w działaniu, kieruje go do każdej osoby , bez względu na wiek czy zdrowie VeMMA jest w 100% naturalnym produktem, a to co pochodzi z natury nie jest w stanie nikomu zaszkodzić. Naturalnych suplementów potrzebuje każdy człowiek dbający o swoje zdrowie i zdrowie swojej rodziny.
Jak należy przyjmować suplement diety VeMMA ?
Należy pamiętać, że organizm różnie reaguje w zależności od wagi ciała, przyjmowanych płynów, zanieczyszczenia organizmu, itd. Jedni więc będą bardzo szybko odczuwać działanie produktu, inni z kolei będą potrzebować na to od 30 do 90 dni, a nawet więcej. Przed użyciem napój należy mocno wstrząsnąć aby cząsteczki owoców nie zalegały na dnie butelki. Pić go powinno się bezpośrednio przed posiłkiem. Dzięki temu będzie on lepiej absorbowany i transportowany do naszych komórek. Zaleca się pić również dużo wody, około 1-2 litry w ciągu dnia, która pomaga usunąć z organizmu nagromadzone toksyny.
Pierwszy na świecie sok z owocu mangostanu z minerałami
Vemma pomoże Ci skutecznie zadbać o swoje zdrowie, przywracając energię, witalność i dobre samopoczucie. Powszechnie wiadomo, że codzienne przyjmowanie multiwitamin z minerałami jest konieczne dla zachowania witalności i długiego zdrowia. Vemma to napój zawierający kompleksowo działające substancje odżywcze. Wszystkie procesy przemiany materii oraz żywe organizmy bazują na tzw. roztworze koloidalnym. Istotnymi roztworami koloidalnymi są np. krew oraz płyn limfatyczny. Także wszystkie naturalne soki roślinne są roztworami koloidalnymi. Aby organizm miał do dyspozycji wszystkie najważniejsze substancje odżywcze, należy przekształcić minerały w małe części oraz zachować je w płynnej postaci odżywczej. Ta natomiast odpowiada działaniu roztworu koloidalnego. Suplementy odżywcze odgrywają w dzisiejszym świecie znaczącą rolę, gdyż udowodniono, że zawartość minerałów oraz witamin w oferowanych nam produktach spożywczych ulega stałej i drastycznej redukcji w procesie przetwórczym. Suplement spożywczy nie zawsze oznacza to samo. Zdecydowanie najwięcej uwagi należy zwrócić na jego przyswajalność biologiczną. Podczas gdy wielu znanych producentów suplementów odżywczych nie przeprowadza w ogóle testów swoich produktów pod względem rzeczywistej przyswajalności biologicznej, Vemma nie tylko poddaje ciągle swoje produkty niezależnym i rygorystycznym testom, lecz dąży także do osiągnięcia statusu lidera na rynku w tej kwestii.
Najważniejsze składniki napoju Vemma zaopatrują organizm w +70 minerałów głównych, śladowych oraz ultra śladowych w postaci jonowo-płynnej.
To czego nauka nie będzie mogła zastąpić, matka natura dała nam w prezencie i przechowywała starannie tysiące lat. Każdy wartościowy minerał istnieje w swojej najmniejszej formie – jonie nie tracąc nic ze swych ważnych właściwości oraz efektywności. Tym samym zagwarantowane jest jego optymalne przyswojenie przez organizm. Szczególnie w naturalnym procesie starzenia się, kiedy w organizmie ludzkim słabnie zdolność przetwarzania produktów spożywczych, dodatek w postaci tych silnych odżywczych substancji mineralnych jest w najwyższym stopniu efektywny.
Na podstawie wyników badań naukowych z trzydziestu lat na temat niedoboru substancji mineralnych w połączeniu z chorobami został stworzony produkt, który pokrywa zapotrzebowanie organizmu ludzkiego na wszystkie 91 istotne substancje odżywcze oraz witalne, które są konieczne do życia człowieka aby cieszył się zdrowiem oraz dożył późnej starości. Vemma to produkt o przyswajalności w organizmie większej niż 97 % - jedyny w swoim rodzaju – niesamowity – bezkonkurencyjny.
Komórki są budulcem naszego życia. Nasze ciało produkuje codziennie 300 milionów komórek. To jest ponad 9 bilionów miesięcznie. Każda pojedyncza komórka jest tak zdrowa jak dostarczona jej w procesie tworzenia baza witamin i minerałów. Jeżeli komórce zabraknie witamin i minerałów w czasie powstawania, to jest to początek różnych chorób i przyspieszenie procesu starzenia. Czy dostatecznie dbamy o zdrowie swoich komórek ??? Dzięki VEMMA regularne przyjmowanie niezbędnych dla życia witamin, minerałów i antyutleniaczy jest teraz proste jak nigdy dotąd. Produkt jest BIO przyswajalny (wynika bezpośrednio do tkanek ciała), smaczny i łatwy w użyciu.
CZYM JEST VEMMA ?
-Pełen zakres witamin o wartościach antyutleniających
-Ekstrakt z całego owocu mangostanu
-Organiczny, bogaty w substancje odżywcze aloes
-Organiczna, bezkofeinowa zielona herbata
-Ponad 65 głównych minerałów pochodzenia roślinnego- jonowa postać
Właściwości zdrowotne owocu mangostanu świat poznał dzięki tradycyjnej medycynie azjatyckiej, gdzie owoc ten używany jest od wieków w wielu problemach zdrowotnych. Skórka owocu suszona i sproszkowana używana była przez tubylców oraz dawnych medyków jako doskonałe lekarstwo na wszelkie infekcje skórne. Ekstrakt z owocu służył natomiast miedzy innymi do obniżania temperatury, problemów żołądkowych i jelitowych, biegunek, a także wszelkich innych problemów zdrowotnych i chorób, jakie dotykały tamtejszych ludzi. Swoje niebywałe właściwości lecznicze owoc mangostanu zawdzięcza ksantonom – grupie silnych związków roślinnych o silnym działaniu leczniczym. Najbardziej skuteczne ksantony zawarte w mangostanie to alfa ksantony i gamma ksantony. Po wyizolowaniu tych substancji, naukowcy odkryli, że posiadają one znacznie więcej właściwości leczniczych niż początkowo przypuszczano. „Skórka mangostanu zawiera przynajmniej 40 ksantonów, z których aż sześć wykazuje działanie przeciwko rakowi piersi, prostaty, płuc, żołądka, itp.”. (Dr Sam Walters).
„Chory organizm potrzebuje do regeneracji materiału organicznego, a nie syntetycznego. Naturalny napój z mangostanu wzbogacony sokami pomocniczymi zawiera bardzo dużo ksantonów i może go spożywać każdy bez względu na wiek czy zdrowie.”
Jednym z wielkich autorytetów pracujących przez lata nad tematem związanym ze zdrowotnym działaniem owocu mangostanu, jest amerykański etnobotanik dr James Duke. Jego badania pokazują zastosowanie owocu aż w 138 oddzielnych przypadkach chorobowych, gdzie można zastosować owoc mangostanu. Wśród nich można przeczytać o takich chorobach jak: choroby reumatyczne, dyskopatie, toczeń rumieniowaty układowy, przewlekłe bóle, neuropatia, migreny, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy, cukrzyca, mukowiscydoza (zwłóknienie torbielowate), silna depresja, choroba Crohna i zapalenie okrężnicy, nowotwory, choroby sercowo naczyniowe i nadciśnienie, zaburzenia nastroju po menopauzie i zespołu napięcia przed miesiączkowego, infekcje wirusowe, infekcje bakteryjne, infekcje jamy ustnej, infekcje grzybicze, guzki krwawnicze, łuszczyca, poważne reakcje alergiczne.
Dr Frederic Templeman znany amerykański naukowiec i lekarz, autor książki „Mangosteen the X factor” na temat ksantonów i owocu mangostanu, dodaje do tego: „Używam owocu mangostanu jako głównej terapii w następujących schorzeniach: refluks żołądkowo przełykowy, niestrawność z nadkwasotą treści żołądkowej, przepuklina przełykowa, zapalenie stawów, fibro mialgia, zmęczenie, depresje (lekkie postacie), astma, zapalenie schyłku jelita grubego, zaburzenia snu, alergiczne stany górnych dróg oddechowych, zapalenie skóry, wypryski, łojotok, zapalenie ucha wewnętrznego, bóle mięśni i stawów, itp”.
DLACZEGO OWOC MANGOSTANU MA TAK SILNE WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE?
Głównie, dlatego, że owoc ten jest bardzo bogaty w najpotężniejsze na świecie antyoksydanty (znacznie silniejsze od popularnej Witaminy C i E) – ksantony. Zawiera ich aż, 40 na 200 jakie występują w przyrodzie. Dzięki temu owoc mangostanu uchodzi za najcenniejsze źródło naturalnych antyoksydantów na świecie. Antyoksydanty należą do najskuteczniejszych „wymiataczy” wolnych rodników, a te jak wiadomo odpowiedzialne są zarówno za proces starzenia się organizmu jak i za jego zdrowie. Według czasopism naukowych takich jak: Free Radical Research, Journal of Pharmacology i Indian Journal of Experimental, ksantony mają znaczący wpływ na układ sercowo naczyniowy, są naturalnymi antybiotykami, maja właściwości antywirusowe i przeciwzapalne.
ZAPRASZAM serdecznie :) osoby zainteresowane nowoczesnym modelem biznesu MLM
“Czas i zdrowie to dwa cenne skarby, których nie
rozpoznajemy i nie doceniamy
dopóki się nie wyczerpią.”
Denis Waitley