Przystawka : |
Borowik duszony w śmietanie |
23,00zł | |
Tatar z polędwicy wołowej |
24,00zł | |
Pierogi pieczone z cielęciną i kaszą gryczaną podawane z sosem kurkowym |
17,00 zł |
Zupa : |
||
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem |
8,00zł | |
Żurek po staropolsku z jajkiem i białą kiełbasą |
15,00 zł |
Danie główne : |
||
Łosoś pieczony w musztardzie dijon, z ziemniakami i fasolką na ostro |
40,00zł | |
Kaczka po staropolsku pieczona z jabłkami (Podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą) |
60,00zł | |
Karczek po irlandzku w sosie z ciemnego piwa (Podawane z pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty) |
38,00 zł |
Herbata Festiwalowa Podawana z ananasem i likierem |
9,50zł | |
Herbata Cymes Podawana ze świeżą pomarańczą i goździkami |
8,00zł | |
Herbata po rosyjsku Podawana z konfiturą malinową wg dawnej receptury |
9,00zł | |
Kawa Gryf Podawana z likierem migdałowym |
11,50zł | |
Kawa Mulatka Podawana z likierem i mleczną pianką |
12,00zł | |
Kawa Kilimandżaro Chłodzona lodami z bitą śmietaną |
14,00zł | |
Kawa Yeti Chłodzona lodami, podawana z likierem i bitą śmietaną |
17,00zł | |
Sernik na ciepło Podawany na lustrze sosu malinowego |
12,00zł | |
Szarlotka z sosem waniliowym Podawana na ciepło lub na zimno (wg życzenia) |
10,00zł | |
Panna Cotta Podawana z sosem wiśniowym |
8,00zł | |
Tort Węgierski |
12,00zł |
Santa Carolina Reserva Carmenere (wino czerwone z Chile) |
125,00zł | |
Laforet Pinot Noir (wino czerwone z Francji) |
115,00zł | |
Kumala Cinsault Pinotage (wino czerwone z Płd. Afryki) |
85,00zł | |
Gewurztraminer (białe wino z Francji) |
145,00zł | |
Beringer Chardonnay (wino białe z Kalifornii) |
120,00zł | |
Gran Feudo Chardonnay (wino białe z Hiszpanii) |
85,00zł | |
Pinot Grigio Garganega (wino białe z Włoch) |
80,00zł |