Owoce czarnej porzeczki to najwspanialsze źródło niemal wszystkich niezbędnych do dobrego funkcjonowania organizmu witamin, a przede wszystkim jedno z najbogatszych źródeł witaminy C.
Co więcej, witaminie C towarzyszy w czarnej porzeczce witamina P (rutyna), której również jest wyjątkowo dużo, bo przeciętnie 500 mg. Towarzystwo witaminy P jest tak ważne, gdyż ułatwia ona przyswajanie witaminy C. Dlatego spożycie owoców czarnej porzeczki lepiej skutkuje niż łykanie tabletek z witaminą C. Jakby tego było mało, witamina C występuje w owocach czarnej porzeczki w trwałych wiązaniach, dlatego zachowuje się także w przetworach.
Czarna porzeczka to również źródło witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny i kwasu foliowego oraz wielu soli mineralnych, w tym szczególnie: potasu, żelaza, wapnia, magnezu oraz rzadkich mikroelementów, takich jak mangan, bor i jod. A ponadto owoce czarnej porzeczki to cenne kwasy organiczne, pektyny, olejki eteryczne, garbniki oraz przeciwnowotworowy karotenoid luteina.
"Mus zakroczymski Czarna porzeczka" wyprodukowany jest z ekologicznych porzeczek bez nawozów i środków ochrony roślin. Produkcja odbywa się, także według tradycyjnej receptury bez dodatku konserwantów !!! Receptura przekazywana jest w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie , a dodany do musu arcydzięgiel likwor sprawia, iż ten mus jest znakomity na przeziębienia i ogólną poprawę odpornośći organizmu.
Skład musu zakroczymskiego czerwona porzeczka (pasteryzowany) :
czarna porzeczka (60%), Cukier (40%), Arcydzięgiel likwor.
Gałachy 62
Zakroczym
mazowieckie
05-170
Polska
email:
Wyślij e-mail
tel:
Wyślij e-mail Wyślij e-mail
Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.