- zanieczyszczone środowisko
- stres
- leki oraz alergeny pokarmowe
- przetworzona żywność, sztuczne witaminy, konserwanty
- zła dieta, cukier, niewłaściwe tłuszcze, alkohol i używki
- brak ruchu
- kształt oraz agregację czerwonych krwinek (erytrocyty odpowiadają za transport tlenu)
- uszkodzenia wolnorodnikowe komórek krwi
- obecność metali ciężkich oraz toksyn
- obecność pasożytów (larw i jaj) glisty ludzkiej, tasiemców, owsików i innych
- obecność grzybów
- zaburzenia trawienia białek, tłuszczów, węglowodanów
- obecność kryształów kwasu moczowego, blaszek cholesterolu
- niedobór żelaza, kwasu foliowego, wapnia
- zakażenia bakteryjne
- stany zapalne
- zakwaszenia organizmu
- obciążenie trzustki i wątroby
- problemy krążeniowe
- pozwala ocenić, czy pijemy wystarczającą ilość wody
- alergie i nietolerancje pokarmowe
- nie jeść przynajmniej 3 godziny przed badaniem
- wypić dużą ilość wody (nie może to być kawa, herbata, napoje słodzone i gazowane)
- wymagana wcześniejsza rejestracja
- Potrzebna jest jedna kropla krwi pacjenta.
- Krew żyje 10-20 min i jest powiększana 1600X.
- Transmisja obrazu kropli krwi przez mikrokamerę z mikroskopu na ekran pozwala zobaczyć stan krwi.
- Certyfikowany konsultant dietetyczny, diagnostyk stanu odżywienia człowieka zinterpretuje wyniki badania oraz zleci stosowną terapię opartą na doborze właściwej diety, naturalnej suplementacji, odgrzybianiu i oczyszczaniu organizmu z pasożytów.