1.Opis:Młyn Kulowy jest to urządzenie do produkcji kremów, polew, czekolady, nadzień, past w całej gamie smakowej i palecie kolorów o rozdrobnieniu 50-15 mikronów. Młyn wyposażony jest w dolny spust masy co daje możliwość mycia wodą i przechodzenia z ciemnej masy na białą lub kolorową. Dzięki takiemu rozwiązaniu technicznemu zakład nie jest ograniczany produkowaniem jednego rodzaju masy i nie musi posiadać kilku urządzeń tego typu aby produkować w/w asortyment. Załadunek tłuszczu i suchej masy następuje przez właz zasypowy. Po wielo-godzinnym konszowaniu i emulgulacji następuje spust masy przez zawór do wiaderek atestowanych lub bezpośrednio do zbiorników pomocniczych.
2.Młyn Kulowy został wykonany ze stali nierdzewnej 0H 18 N 9 AISI 304 – przeznaczonej do budowy urządzeń i maszyn dla przemysłu spożywczego do bezpośredniego kontaktu z żywnością.