System HACCP, ISO 22000 w przemyśle spożywczym, gastronomii i handlu żywnością. Szkolenia wewnętrzne pracowników. Audity wewnętrzne w zakładzie, aktualizacja dokumentacji systemów jakości. Księga HACCP dla sklepów spożywczych, hurtowni oraz zakładów żywienia zbiorowego. Procedury i instrukcje GHP/GMP. Standardy sieciowe BRC, IFS. Oznakowanie produktów, opakowania do kontaktu z żywnością. Minimum dokumentacji, plan haccp, księga jakości, sytuacje kryzysowe.
Oferujemy również dokumentację HACCP, GHP/GMP dla sklepów spożywczych, delikatesów, super- i hiper-marketów, itp. Dokumentacja obejmuje:
Koszt dokumentacji uzależniony jest od asortymentu towarowego w sklepie i wynosi od 250 – 450 zł.. Dokumentacja Pakiet „Sklep spożywczy” jest POZYTYWNIE opiniowana przez urzędową kontrolę.
Certyfikacja BRC / IFS - produkcja i handel żywnością. Doradztwo i wdrożenia w zakresie systemu certyfikacji bezpieczeństwa żywności BRC / IFS wymaganych przez sieci handlowe. Szkolenia pracowników, wdrożenia standardów IFS i BRC opartych o HACCP dla firm produkcyjnych, firm logistycznych, transportu, produkcji opakowań. Pomoc przed certyfikacją. Prowadzenie audytów wewnętrznych, przeglądów zarządzania. Doradztwo technologiczne.
System GMP+ dla produkcji lub transportu pasz i zbóż. Wdrożenia, audyty i szkolenia z systemu GMP Plus na produkcję pasz, materiałów paszowych, mieszanek paszowych, dodatków do pasz dla zwierząt. System GMP+ jest przeznaczony dla całego łańcucha paszowego i obejmuje również handel oraz transport w sektorze środków żywienia zwierząt. Wymagany przez przedsiębiorstwa zagraniczne (Holandia, Niemcy, Francja, itp.) Służymy pomocą również w trakcie certyfikacji. Działamy na terenie całej Polski.