Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000/HACCP
Oferta szkoleniowa dla studentów:
Podwyższanie kwalifikacji poprzez szkolenia na dzisiejszym rynku pracy ma ogromne znaczenie. Aby zaistnieć i zdobyć dobrą pracę nie wystarczy już wykształcenie wyższe i znajomość języków. Wychodząc naprzeciw potrzebom młodych ludzi, nie posiadających jeszcze doświadczenia oraz przede wszystkim nie będącym w stanie pokryć wysokich kosztów uczestnictwa w szkoleniach oferowanych przez większość instytucji szkoleniowych, a chcących poszerzyć swoje kwalifikacje przygotowaliśmy specjalną ofertę dla studentów.
Profil uczestników: Szkolenie kierowane jest do auditorów wewnętrznych oraz kandydatów na auditorów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Termin szkolenia: 28-29 stycznia 2012 r.
Miejsce: Kraków
Czas trwania: 16 godzin (2 dni)
Prowadzący: Doświadczony trener/konsultant i jednocześnie czynny auditor międzynarodowej jednostki certyfikującej.
Forma szkolenia: wykłady/ćwiczenia
Cena: 600 zł netto plus 23 % VAT (738 zł brutto)
Specjalna cena dla Studentów: 350 zł brutto!
(studiów dziennych, zaocznych, podyplomowych, doktoranckich ZNIŻKI GRUPOWE: 5% zgłoszenie 2-3 osób, 10% zgłoszenie 4-5 osób, ceny negocjowane w wypadku zgłoszenia powyżej 5 osób)
W cenę wliczono:
Dodatkowo wszyscy nasi Klienci w ramach oferty specjalnej mają możliwość skorzystania ze szkolenia "Auditor Wiodący Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001 (Akredytacja IRCA A17070)" w cenie 1.600,00 zł netto.
Program szkolenia:
1.Wprowadzenie w tematykę zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
2.Najważniejsze aspekty dotyczące jakości produkowanej żywności.
3.Wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) przy produkcji i dystrybucji żywności.
4.Regulacje prawa żywnościowego Polski i UE
5.Struktura i koncepcja normy ISO 22000:2005 oraz Codex Alimentarius.
6.Wymogi dokumentacji systemowej (procedury, zapisy).
7.Istota i cel przeprowadzania auditów. Omówienie normy ISO 19011.
8.Organizowanie i przebieg auditu wewnętrznego.
9.Sylwetka auditora (postawa osobista, zasady etyczne).
10.Procedury dotyczące auditów wewnętrznych.
11.Opracowanie planu auditu.
12.Opracowanie listy pytań kontrolnych.
13.Podstawy logiki - stwierdzanie faktów i formułowanie wniosków.
14.Stwierdzenie niezgodności - prawidłowe formułowanie niezgodności, dowodu, przyporządkowanie niezgodności do punktu normy.
15.Spotkanie zamykające i raport z auditu – umiejętność przeprowadzenie spotkania.
16.Działania korygujące - opracowanie zakresu i weryfikacja działań korygujących.
Kontakt:
Maria Tarnowska - Kierownik ds. szkoleń Wyślij e-mail Wyślij e-mail
Tel. Biuro: Wyślij e-mail
Gadu Gadu: 3406454