favore.pl
Oryginalny wystrój wnętrza, włoska muzyka!

Oryginalny wystrój wnętrza, włoska muzyka! nr 4086

Lokalizacja: Gdynia (woj. pomorskie)

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14 oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
9 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul.Świętojańska 15
81-368 Gdynia

tel: 58 620071458 6200714
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 12:00-24:00
sb: 12:00-24:00
nd: 12:00-24:00
Restauracja czynna 7 dni w tygodniu do ostatniego Gościa
rozwiń
OPIS USŁUGI

Nasza restauracja otwarta została na początku 2003 roku w sercu Gdyni przy ulicy Świętojańskiej. Oryginalny wystrój wnętrza i włoska muzyka podkreślają smak wyśmienicie serwowanych dań. Wykwinne potrawy przyrządzane są wyłącznie z produktów importowanych z Włoch, do których serwujemy wina z naszej bogatej kolekcji. 

Nad pełnym komfortem naszych gości czuwa wykwalifikowana i miła obsługa, która spełni każde Państwa życzenie.

Restauracja 'Da Vinci' jest czynna:

7 dni w tygodniu

od godz. 12:00 do ostatniego gościa

Restauracja Da Vinci wykorzystując wieloletnie doświadczenie wyniesione przez właścicieli jeszcze z "La Gondoli", pragniemy Państwu zaoferować kompleksową organizację imprez okolicznościowych na najwyższym poziomie.

Organizujemy:

- wesela
- chrzciny
- komunie
- przyjęcia urodzinowe i imieninowe
- rocznice ślubu
- zaręczyny
- bankiety firmowe
- konferencje prasowe
- biznes lunch
- catering



Dysponujemy klimatyzowaną salą dla 70 osób i nieograniczoną liczbę pomysłów na eleganckie i niepowtarzalne przyjęcia.

Jako restauracja, która ponad wszystko stawia sobie zadowolenie gości, nie narzucamy sztywnych propozycji, lecz staramy dostosować się do wymagań i możliwości Naszych gości. Ceny organizowanych przez nas bankietów zaczynają się od 80 złotych za osobę.


Karta dań

Polecamy znakomite dania przyrządzone według oryginalnej włoskiej receptury z najlepszych produktów pochodzących prosto z Półwyspu Apenińskiego.

Antipasti - Side Dishes
     
1.     Caprese
Ser mozzarella z pomidorami     26 zł
2.     Piatto di formaggi
Deska serów     69 zł
3.     Antipasto Da Vinci
Plater Da Vinci     69 zł
4.     Proscutto di Parma
Szynka parmeńska z pomidorem     29 zł
5.     Lumache al gorgonzola
Ślimaki zapiekane z gorgonzolą     24 zł
6.     Carpaccio
Carpaccio z polędwicy     27 zł
7.     Carpaccio di salomone
Carpaccio z łososia     27 zł
8.     Coctail di gamberetti
Koktail z krewetek     24 zł
9.     Granchi in salsa di finocchio
Raczki w sosie koperkowym     27 zł
10.     Funghi del contadino
Pieczarki faszerowane szpinakiem z gorgonzolą  24 zł

Zuppe - Zupy
 
11.     Zuppa di cipolle
Zupa cebulowa     9 zł
12.     Zuppa di minestrone
Zupa warzywna     12 zł
13.     Zuppa di broccoli
Krem z brokułów     12 zł
14.     Tortellini in bordo
Tortellini w rosole     9 zł
15.     Zuppa di pesce
Zupa rybna     17 zł
16.     Zuppa frutti di mare
Zupa z owoców morza    17zł

Insalte - Sałatki
 
17.     Insalata mista
Sałata mieszana z sosem vinaigrette     19 zł
18.     Insalata di tonno
Sałatka z tuńczykiem i z jajkiem     24 zł
19.     Insalata Italia
Sałatka włoska z serem feta     23 zł
20.     Insalata Da Vinci
Sałatka Da Vinci     29 zł
21.     Insalata Capri speciale
Mieszana sałąta z kurczakiem      26zł

Paste - Makarony
 
22.     Spaghetti alla Napoli
Spaghetti w sosie pomidorowym Spaghetti w sosie pomidorowym     15 zł
23.     Spaghetti alla Bolonese
Spaghetti w sosie bolońskim     19 zł
24.     Bucatini all'amatriciana
Bucatini w sosie z czerwonej papryki, cebuli i pomidorów     19 zł
25.     Rigatoni alla putanesca
Rigatoni w sosie anchovies i cebuli     18 zł
26.     Rigatoni all'arrabiata
Rigatoni po arabsku w ostrym sosie pomidorowym     17 zł
27.     Penne e spinaci
Penne w sosie szpinakowym     19 zł
28.     Linguine al pesto
Linguine w sosie pesto     22 zł
29.     Linguine al  salmone
Linguine z łososiem w sosie śmietankowym     25 zł
30.     Linguine ai frutti di mare
Linguine z owocami morza     25 zł
31.     Spaghetti alla carbonara
Spaghetti z jajkiem, szynką lub boczkiem, w sosie śmietankowym     19 zł
32.     Tagliatelle alla Leonardo
Tagliatelle a'la Leonardo w sosie śmietankowym ze szpinakiem     26 zł
33.     Trio (dla 2 osób)
Trzy rodzaje makaronów w trzech sosach     42zł
34.     Tortrllini ala panna
Tortellini z szynką w sosie śmietankowym     23 zł
35.     Ravioli Da Vinci
Ravioli Da Vinci w sosie Napoli z dodatkiem śmietany, brokułami i pieczarkami     21 zł
36.     Lasagne al forno
Lasagne zapiekana     23 zł
37.     Cannelloni
Cannelloni nadziewane mięsem i szpinakiem     26 zł
38.     Lasagne vegetarie
Lasagne wegetariańska     23 zł
39.     Primo misto al forno (dla 2 osób)
Trzy rodzaje zapiekanych makaronów z serem      42 zł

Pizza
 
40.     Pizza al salame
Sos pomidorowy, ser, salami     14 zł
41.     Pizza al prosciutto
Sos pomidorowy, ser, szynka     15 zł
42.     Pizza al prosciutto e fungi
Sos pomidorowy, ser, szynka, grzyby     17 zł
43.     Pizza Hawai
Sos pomidorowy, ser, szynka, ananas     17 zł
44.     Pizza casalinga
Sos pomidorowy, ser, szynka, karczochy     19 zł
45.     Pizza tonno e cipolla
Sos pomidorowy, ser, tuńczyk, cebula     19 zł
46.     Pizza paesana
Sos pomidorowy, ser, grzyby, papryka, cebula     17 zł
47.     Pizza vegetale
Sos pomidorowy, ser, karczochy, grzyby, papryka, cebula     19 zł
48.     Pizza mista
Sos pomidorowy, ser, salami, szynka, grzyby      19 zł
49.     Pizza caprese
Sos pomidorowy, ser, pomidor, bazylia     21 zł
50.     Pizza quattro stagioni
Sos pomidorowy, ser, salami, szynka, grzyby, karczochy     19 zł
51.     Pizza Diavolo
Sos pomidorowy, ser, kapary, papryka, pepperoni, oliwki     19zł
52.     Pizza mare monti
Sos pomidorowy, ser, szynka, tuńczyk     19 zł
53.     Pizza calzone
Sos pomidorowy, ser, jajko, szynka, tuńczyk, papryka pepperoni, cebula, pieczarki     23 zł
54.     Pizza sole mio
Sos pomidorowy, ser, szynka, grzyby, cebula, jajko     21 zł
55.     Pizza frutti di mare
Sos pomidorowy, ser, owoce morza     26 zł
56.     Pizza Da Vinci
Sos pomidorowy, ser, szynka, zielony pieprz, marynowana pierś z kurczaka     23 zł
57.     Pizza con mozzarella e prosciutto di Parma
Sos pomidorowy, ser mozzarella, szynka parmeńska     27 zł
58.     Pizza Vesuvio
Sos pomidorowy, ser, szynka, salami, cebula, czosnek, pieczarki     22 zł
59.     Pizza Napoli
Sos pomidorowy, ser, anchovies, kapary, czosnek, bazylia      19zł

Risotto
 
60.         Risotto ai FRutti di Mare
Risotto z owocami morza     23 zł
61.         Risotto ai Funghi
Risotto z grzybami       18zł
Carne di manzo - polędwica wołowa
 62.     Filetto al pepe
Polędwica z zielonym pieprzem     49 zł
63.     Filetto al gorgonzola
Grillowana polędwica w sosie gorgonzola     48 zł
64.     Filetto alla griglia
Polędwica z grilla     39 zł
65.     Filetto ai funghi
Grillowana polędwica w sosie grzybowym     41 zł
66.     Filetto Da Vinci
Polędwica Da Vinci w sosie śmietankowym z cebulą, boczkiem i grzybami     46zł

Carne di vitello - cielęcina
 
67.     Fettina di vitello
Cielęcina z grilla z masłem czosnkowym     38 zł
68.     Scaloppine al limone
Cielęcina w sosie cytrynowym na bazie białego wina     41 zł
69.     Scaloppine Fabro
Cielęcina w sosie śmietankwoym z grzybami i karczochami     43 zł
70.     Scaloppine Milano
Cielęcina w sosie pomidorowym, białym winie z boczkiem, cebulą i grzybami     43 zł
71.     Vitello al salmonei
Cielęcina z łososiem     49zł

Carne di maiale - wieprzowina
     
72.     Scaloppa ai funghi
Wieprzowina w sosie grzybowym     37 zł
73.     Scaloppa Valdostana
Wieprzowina z szynką i serem mozzarella     38 zł
74.     Scaloppa alla gorgonzola
Wieprzownia w sosie gorgozola     38 zł
75.     Scaloppa aglio
Schab wieprzowy w sosie czosnkowym     33 zł
76.     Scaloppine alla sanape
Polędwiczki wieprzowe sosie dijon     44 zł
77.     Scaloppine ai funghi
Polędwiczki w sosie grzybowym       42zł

Pollo - drób
 
78.     Pollo tropicana
Kurczak w sosie śmietanowym z ananasem, kiwi i winogronami     32 zł
79.     Pollo alla Venezia
Kurczak po wenecku     32 zł
80.     Pollo Angelo
Kurczak w sosie pomidorowym na ostro z kaparami    31zł

Ryby
 
81.     Fileto de sogliola Mona Lisa
Sola w sosie szpinakowo-krewetkowym     49 zł
82.     Salmone alla griglia
Łosoś z grilla     38 zł
83.     Salmone alla casalinga
Łosoś casalinga w sosie pomidrowym z czosnkiem, krewetkami i białym winem     43 zł
84.     Sogliola al limone
Sola w sosie cytrynowym     46 zł
85.     Sogliola alla salsa di finochio
Sola w sosie koperkowym     43 zł
86.     Trota alla griglia
Pstrąg z grilla     34 zł
87.Sogliola alla salsa di finocchio con gamberetti
Sola w sosie koperkowym z krewetkami     46 zł
88.     Misto (dla 2 osób)
Trzy rodzaje ryb z sosami    89zł
Frutti di mare
 89.     Calmari fritti
Panierowane krążki kalmarów pieczone w głębokim tłuszczu     33 zł
90.     Calmari al vino bianco
Kalmary w białym winie     29 zł
91.     Scampi Da Vinci al'orange
Krewetki da Vinci w sosie pomarańczowym     68 zł
92.     Scampi alla griglia
Duże krewetki z grilla      98 zł
93.     Scampi alla Puccini
Małe krewetki z grilla     67zł

Desery
 
94.     Tiramisu     24 zł
95.     Zabaione     19 zł
96.     Gelato
Lody z owocami     18 zł
97.     Helena
Gruszka pięknej Heleny     25 zł
98.     Panna cotta
Deser śmietankowy     16zł

Karta win

Wspaniałe wina prosto z włoskich winnic.


WINA BIAŁE
 
opis cena 75 cl

Pinot Grigo Veneto
I.G.T.
Bixio
To białe, wytrawne wino z włoskiej odmiany Pinot Gris, charakteryzuje się jasnożółtą barwą ze złotymi refleksami, wyraźnym, delikatnie owocowym zapachem. Orzeźwiająco kwaskowe, o kwiatowym aromacie i ciekawym, długim zakończeniu, roztacza całe swe bogactwo w ciągu
2 lat od butelkowania. Świetne jako aperitif a także do letnich potraw z warzyw, lekkich sałatek i potraw z drobiu oraz owoców morza. Najlepsze podane w temperaturze 11-12°C. Zawartość alkoholu 11,5%.

90 zł
Soave Classico
D.O.C.
Bixio
Wytrawne białe wino powstałe z gron odmiany Garganega oraz Trebbiano di Soave, zbieranych na południowych zboczach okolic Wenecji, w najstarszym obszarze produkcji wina Soave, o jasnożółtym kolorze z zielonymi refleksami, wybitnie świeżym bukiecie i kwatowym aromacie. Kwaskowe w smaku, gładkie i zrównoważone dojrzałym owocem na zakończenie. Zawiera 11,5% alokoholu. Pasuje do lekkich przekąsek oraz ryb z grilla. Podawać schłodzone do temertaury 8-10°C.

120 zł
Soave Classico Superiore                            
Cru Bassanella
D.O.C.
Bixio
Kalsyczne wytrawne białe wino Soave z gron Garganega i Trebbiano di Soave, rosnących na zboczach okalających średniowieczny zamek, w wybornej winnicy Bassanella. Wino fermentowało a następnie dojrzewało 6 miesięcy w drewnianych beczkach oraz kolejne 6 w butelkach, zanim w drugą wiosnę po zbiorach zostało wprowadzone do sprzedaży. Zawiera 12% alkoholu i nadaje się do przechowywania nawet kolejne 3 lata. Świetnie pasuje do owoców morza, przystawek i sałatek oraz warzyw. Najlepsze w temperaturze 10-12°C.

250 zł
Chardonnay Ca Floriani                                      
D.O.C
Desmonta
Skład: Chardonnay 100%. Wydajność: 70 kwinatli z hektara przy gęstości nasadzenia 5 tys. krzewów/ha. Ekspozycja połodniowo-wschodnia. Gleba: piaszczysta. Zawartość alkoholu: 12,5%. Proces produkcyjny: fermenrtacja z wyselekcjonowanymi drożdżami w kadziach
z kontrolą temperatury.

90 zł
Grecanico Sicilia
I.G.T.
Duca Di Camastra
Wytrawne białe wino powstałe w 100% ze szczepu Grecanico w prowincji Siracusa. Jasnożółty kolor z zielomkawymi refleksami. Delikatny, szlachetny, owocowy zapach. Orzeźwiający, owocowy smak, o zrównoważonej kwasowaości i wyraźnym charakterze i witalności. Zawartość alkoholu 12,5%. Pasuje do owoców morza, ryb, makaronów oraz sałatek i warzyw. Serwować schłodzone do 12°C.
80 zł

WINA CZERWONE
opis cena 75 cl

Cabernet Sauvingnon Veneto
I.G.T.
Bixio
Czerwone wytrawne wino wyprodukowane ze szlachetnego szczepu Sauvignon w regionie Veneto. Posiada charakterystyczny dla odmiany, głeboko czerwony kolor z fioletowymi niuansami. Intensywny aromat jagód i korzenncyh przypraw przechodzi w pełen, intensywnie owocowy smak z wyczuwalną charakterystyczną taniną i aksamitnym zakończeniem. Swietnie komponuje się z całym posiłkiem, szczególenie z czerwonymi mięsami i risotto. Podawać w temperaturze 16-18°C. Zawartość aloholu 12%. Nadaje się do 3-letniego starzenia.

120zł
Valpolicella Ripasso
Classico Superiore
D.O.C.
Bixio
Wysokiej jakości wino z wyselekcjonowanych dojrzałych gron odmian Corvina, Rondinella i Molinara, zebrancyh na wysokości 300 m n.p.m. Bogactwo aromatów zawdzięcza powtórnej fermentacji z użyciem wytłoczyn Corvina z produkcji Amarone. Posiada piękny rubionowy kolor z refleksami fioletu, bogaty korzenny aromat, z wyczuwalą nutą jagód i czekolady. W smaku pełne i zrównoważone, z  subtelną wanilią i posmakiem cygara oraz czekolady, dojrzałych owoców. długie, gładkie zakończenie. Idealne do pieczeni, czerownego mięsa oraz dziczyzny. Najlepsze w temperaturze 18°C. Nadaje sie do 5-7 letniego przechowywania. Zawartość alkoholu 13,5%.

200zł
Merlot Arcole
D.O.C.
Desmonta
Skład: 100% Merlot z jednej winnicy. Wydajność: 60 kwintali z hektara przy gęstości nasadzenia 5 tys. krzewów/ha. Ekspozycja południowa. Gleba: piaszczysta. Zawartośc alkoholu: 13,5%. Proces produkcyjny: ręczny zbiór i selekcja kiści, fermentacja beczkowa, maceracja 12 dni, dojrzenie i starzenie we francuskich tonneaux przez 24 miesiące.


90zł
La Tranquilla Barbera D'asti
D.O.C.
Ca'd Carussin
Skład: Barbera 100%. Zawartość alkoholu : 13,5% vol. Wydajno�ć 50 q/ha. Rok zasadzeń 1960 – 1962. Ekspozycja południowa. Proces produkcji: fermentacja w kontrolowanej temperaturze w stalowych kadziach (tankach). Maceracja 15 dni, 12 miesięczne dojrzewanie w 20 hl drewnianych beczkach.
 

250zł
Amarone della Valpolicella Classico
D.O.C.1998
Bixio
Wielkie czerwone wino wytrawne w apelacji rozsławiającej Veneto. Wyprodukowane z winogron Corvina, Molinara i Rondinella w najstarszej części regionu Amarone. Zebrane winogrona pozostawiane są na 5 miesięcy na słońcu, aby wyschły, a następnie w styczniu rozpoczyna się proces fermentacji. Wino dojrzewa 3-4 lata w beczkach dębowych, a następnie leżakuje rok w butelkach zanim zostanie dopuszczone do obrotu.Powstałe w ten sposób Amarone ma intensywnie rubinowy kolor, bogaty intensywny bukiet z przewagą owoców i zabarwiony tytoniem. W smaku pełne, złożone, z wyczuwalnym owocem jagody. To królewskie wino jest świetne samo w sobie, tak zwane wino „do medytacji”, jednak świetnie pasuje również do sutych obiadów czy dziczyzny. Zawiera 14% alkoholu. Najlepsze podane w temperaturze 18°C.
 
350zł
Valpolicella Classico
D.O.C.
Costa Calda
Wysokiej jakości wino z wyselekcjonowanych dojrzałych gron odmian Corvina, Rondinella i Molinara zebranych na wysoko�ci 300 m n.p.m. Bogactwo aromatów zawdzięcza powtórnej fermentacji z użyciem wytłoczyn Corvina z produkcji Amarone. Posiada piękny rubinowy kolor z refleksami fioletu, bogaty korzenny aromat, z wyczuwalną nutą jagód i czekolady. W smaku pełne i zrównoważone, z subtelną wanilią i posmakiem cygara oraz czekolady, dojrzałych owoców. Długie, gładkie zakończenie. Idealne do pieczeni, czerwonego mięsa oraz dziczyzny. Najlepsze w temperaturze 18°C. Nadaje się do 5-7 letniego przechowywania. Zawartość alkoholu 13,5%.

150zł
Barolo Ravera
D.O.C.1999
Cogno
Skład: 100% Nebbiolo, pododmiany Lampia i Michet. Gleba: wapienna ze wstawkami gliniastymi, ekspozycja południowa.Lata nasadzeń: 1930, 1961, 1970, 1993. Gęstości nasadzenia 4000 krzewów/ha. Zawartość alkoholu: 14% vol. Proces produkcyjny: fermentacja w stalowych kadziach, dojrzewanie 12 miesięcy w barriques drugo- i trzeciorocznych, kolejne 12 miesięcy w dużych beczkach (20 hl), 6 miesięcy w butelkach.

500zł
Rosso di Montalcino
D.O.C. 2000
Pietroso
Tradycyjny dla Toskanii proces winifikacji. Fermentacja następuje w kontrolowanej temperaturze pomiędzy 28°, a 32°C od 25 do 30 dni. Następnie wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 5-6. kolor: intensywna czerwień z fioletowymi refleksami. Zapach: intensywny z wyczuwalną, świeżą wonią owoców. Smak: miękki, delikatny, zaw. alk.14%, temperatura serwowania 18°C.

 
350zł
Brunello di Montalcino
D.O.C.G. 1997
Pietroso
Tradycyjny dla Toskanii proces winifikacji. Fermentacja następuje w kontrolowanej temperaturze pomiędzy 28°, a 32°C od 25 do 30 dni. Potem wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 36-40 miesięcy i 10 miesięcy w butelkach. Kolor: intensywna rubinowa czerwień. Zapach: trwały bukiet, aromat dojrzałych, czerwonych owoców. Smak: wytrawny, pełny, dobrze zbudowany, o idealnej strukturze, zaw. alk.13,5%, temperatura serwowania 18°C


500zł
Chianti Classico
D.O.C.G.
Podere Capaccia
Kolor: rubinowo-czerwony głęboki. Zapach: rozległy elegancki bukiet z dominującą nutą przydymionej śliwki. Smak: mocny, garbnikowy, idealnie zbalansowane, wino z charakterem


250zł
Querciagrande
I.G.T. 1997
Podere Capaccia
Kolor: głębokie, czerwono-rubinowe zabarwienie. Zapach: wyra�ny z eleganckim aromatem z dodatkiem słodkiej woni fiołków. Smak: wytrawny, garbnikowy, długotrwałe


350zł
Chianti
D.O.C.G.
Poggio De Genesi
Chianti, jedno z najsłynniejszych win włoskich, pochodzi z okolic Florencji i Sieny w Toskanii. Wyprodukowane z gron szczepu Sangiovese oraz Canaoilo, Malvasia i Trebbiano. Dojrzałe winogrona zbierane sš wyłšcznie ręcznie. Kolor wina jest intensywny, ciemno czerwono - rubinowy, wpadajšcy w granat a zarazem doskonale przejrzysty. Bukiet intensywny, z charakterystycznš owocowš nutš, szczególnie wyczuwa się wi�nię oraz mieszankę przypraw z dominujšcym czarnym pieprzem. W smaku długie z podkre�lonym owocem ciemnej czere�ni i jeżyny na tle wanilii i mięty, z wyczuwalnš obecno�ciš delikatnych garbników. Zrównoważone, miękkie, intensywne i aromatyczne z niebywale bogatš i odważnš strukturš. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, powinno być serwowane w temperaturze 180C.


90zł
Chianti Classico Riserva
D.O.C.G. 1999
Poggio De Genesi
Głębokie, czerwono-rubinowe zabarwienie. Wyraźny, intensywny zapach o wyczuwanym aromacie skóry. Smak wytrawny, lekko garbnikowy. Do mięs czerwonych, dziczyzny, grzybów i serów sezonowanych, Temperatura serwowania 18-20 C


300zł
Montepulciano d'Abruzzo
D.O.C. /barrique/
Ca'Di Tela
Skład: 10% Sangiovese, 90%, Montepulciano. Rejon produkcji: winnice prowincji Chieti i Pescara na wysokości 500 m npm. Zbiory: ręczne. Kolor: intensywna czerwień rubinowa. Zapach: winny, przyjemnie intensywny, charakterystyczny. Smak: suchy, miękki, nieznacznie wyczuwalna tanina, nuta wanilii, wytrawny, zdecydowany świeży i harmonijny z ledwo wyczuwalnym posmakiem migdałów, dymu wędzarni, posmak wyrafinowany i długi. Doskonałe do dań z grilla, zup rybnych, baraniny, drobiu. Serwować w temperaturze 18 C. Zawartość alkoholu: 13%


150zł
Copertino Riserva
D.O.C.
Mastroleo
Kolor: intensywny czerwony, rubinowy, z upływem czasu pojawiają się pomarańczowe refleksy. Smak: delikatny bukiet dojrzałych owoców, miękkie, aksamitne na podniebieniu, długi posmak z przyjemną gorzkawą nutą na końcu. Serwować w temperaturze pokojowej.


200zł
Nero d'Avola Sicilia
I.G.T.
Duca Di Camastra
Wyborne wino czerwone z winogron Nero d’Avola rosnących w pobliżu Morza Jońskiego. Starzone kilka miesięcy w beczkach a następnie w butelkach zanim zostanie przeznaczone do sprzedaży. Intensywny czerwony kolor, mocna, zrównoważona struktura i wyczuwalne owocowe aromaty. Mocno garbnikowe jednakże złagodzone odpowiednią fermentacją, wino to jest skondensowane i aromatyczne, o zawartości alkoholu 13,5%. Świetnie nadaje się do długiego przechowywania. Idealny kompan czerwonych mięs, pikantnych dań oraz dojrzałych serów. Najlepsze podane w temperaturze 15-18°C.


90zł
Nero d'Avola / Merlot Sicilia
I.G.T.
Duca Di Camastra
Skład: 100%. Nero d Avola 60% Merlot 40%. Rejon produkcji: Sycylia. Iintensywny kolor czerwono- rubinowy. Zapach: nasycony aromatem dojrzałych owoców. Doskonałe do czerwonego mięs z grilla i rożna, Przechowuje się dobrze przez 5 6 lat. Serwować w temperaturze 15-18
°C. Zawartość alkoholu: 13% vol.

120zł
Syrah
I.G.T. Sicilia
Contrada Crocilla
Wyselekcjonowane czerwone wino, pochodzące w 100% ze szczepu Syrah. Delikatne, pełne, mało garbnikowe. W zapachu owocowe, z wyczuwalnym aromatem kwiatów. Smak wytrawny, o charaktery-stycznym długim zakończeniu z nutą truskawki i śliwki. Najlepiej podawać w temp. 180C.



180zł
Rosso Conero
D.O.C.
Villa Malacari
Montepulciano 100% z rejonu gminy Offagna, znajdującej się na południowym zboczu Baviery. Dojrzałe winogrona zebrane w małe skrzynki natychmiast poddawane są lekkiemu wyciśnięciu i fermentują dłuższy czas w metalowych kadziach. Po zakończonej fermentacji wino dojrzewa w beczkach. Kolor intensywny, czerwony, rubinowy. Aromat intensywny, przyjemny z wyczuwalną wiśnią i konfiturą jeżyny. Smak pełny, harmonijny, z nutą czerwonych owoców, w końcówce wyczuwalna tabaka. Zaw. alk. 13,5%

180zł
Bardolino Classico
D.O.C.
Bixio
Skład: 65% Corvina, 25% Rondinella, 10% Molinara. Kolor: czerwony, lekko rubinowy z refleksami granatu. Aromat: świeży, owocowy. Smak: najlepiej smakuje młode, powinno być spożywane w ciągu 2-3 lat od butelkowania. Podawać do zup, dań rybnych i lekkich past. Zaw alk. 12,5%.

90zł
Salice Salentino
D.O.C.
Mastroleo
Aromatyczne wytrawne czerwone wino powstałe z winogron Negroamaro. Posiada intensywny bukiet z wyczuwalną nutą lukrecji i mięty, delikatnych korzennych przypraw. Piękny ciemnoczerwony kolor, mocna struktura i późna delikatna kwasowość. Naturalnie wysokogarbnikowe o zawartości alkoholu 13,5%. Świetne do czerwonego mięsa, dziczyzny, dojrzałych serów. Najlepiej podawać w temperaturze 16
°C.

200zł

SERDECZNIE ZAPRASZAMY


Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

INFORMACJE
Cena
9 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul.Świętojańska 15
81-368 Gdynia

tel: 58 620071458 6200714
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 12:00-24:00
sb: 12:00-24:00
nd: 12:00-24:00
Restauracja czynna 7 dni w tygodniu do ostatniego Gościa
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU da_vinci
brak opinii neutralnych - pokaż wszystkie opinie
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Oryginalny wystrój wnętrza, włoska muzyka! - galeria
Oryginalny wystrój wnętrza, włoska muzyka! Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 7)
Poprzednia usługa: Trwałe i skuteczne usuwanie wilgoci!!!   Następna usługa: Odnowie Twoje meble