zabytkowy piec wiktoriański, przeznaczony do pieczenia ziemniaków, mięs, ryb, mięs, kiełbasek, golonek itp. spożywczych produktów.
Urządzenie sprawne gotowe do użytkowania po kapitalnym remoncie wykonanym w 2012r.
Nowa instalacja gazowa, nowa instalacja elektryczna, gruntownie oczyszczony.
Piec opalany jest gazem z butli 11 kg, osadzony na podwoziu zarejestrowanym jako przyczepa lekka z przeglądem bezterminowym.
Ziemniaki zawijane są w folię aluminiową i umieszczone w czterech szufladach urządzenia,
po upieczeniu są miękkie, gorące, i pysznie smakują z różnymi dodatkami.
My serwowaliśmy naszą specjalność, gorącego i pachnącego pieczonego ziemniaka na wiele sposobów, największym zainteresowaniem cieszyły się: 1 – pieczony ziemniak z dodatkiem rozpływającego się masła i żółtego sera, posypany płatkami suszonego czosnku lub aromatycznym koperkiem czy szczypiorkiem,
Cztery szuflady 50x50x9 cm, przechowalnik ciepły produktów upieczonych 55x35x40cm,
przechowalnik zimny 55x55x79cm, płaszcz wodny ze zbiornikiem ciepłej wody.
POLECAM – DOSKONALE SPRAWDZI SIĘ W WAKACYJNYCH KURORTACH
LUB FIRMACH ŚWIADCZĄCYCH USŁUGI CATERINGOWE