Odchudzanie: dietoterapia nadwagi oraz otyłości, połączona z żywieniowym leczeniem chorób współistniejących (m.in. nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, cukrzyca typu II)
Dietoterapia zaburzeń odżywiania na tle psychicznym (m.in. bulimia nervosa, anorexia nervosa , zespół napadowego objadania się)
Dietoterapia w różnych jednostkach chorobowych (m.in. choroby układu sercowo-naczyniowego, choroby układu pokarmowego, choroby nerek, skaza moczanowa, osteoporoza, alergie i nietolerancje pokarmowe, żywienie a leczenie i profilaktyka chorób nowotworowych)
Dietoterapia wspomagająca leczenie farmakologiczne różnych zaburzeń chorobowych (m.in. zaburzenia płodności, zespół policystycznych jajników, zaburzenia odporności, depresje)
Usługi ukierunkowane na przekazywanie wiedzy żywieniowej mającej na celu zachowanie zdrowia i dobrego samopoczucia (m.in. spowolnienie procesów starzenia się organizmu, kruchość i łamliwość paznokci, wypadanie włosów, menopauza, zespół napięcia przedmiesiączkowego, przewlekłe zmęczenie)
Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu ilościowym i/lub jakościowym (np. anemia)
Żywienie kobiet ciężarnych i matek karmiących
Żywienie niemowląt, dzieci, młodzieży i osób starszych
Dodatkowe usługi: zakupy z dietetykiem, program „dietetyk w domu” - praktyczna pomoc w realizacji diety w domu pacjenta (nauka przygotowywania posiłków)