Witam!
Zajmuje się pieczeniem tortów, ciast, ciastek, muffinów i nie tylko na różne imprezy okolicznościowe. Mam do zaoferowania wiele rodzajów zarówno tortów jak i ciast (np. szarlotka, skubaniec, sernik, makowiec, rafaello, 3 bit, migdałowiec...) Każdy wypiek robię od podstaw samodzielnie (biszkopt, krem, masa cukrowa, itd.). Cena zależy od wielkości wypieku.
Gorąco zachęcam!
TORTY
Biszkopt:
- klasyczny (może być zabarwiony)
- czekoladowy (kakaowy)
- makowy
- orzechowy
• Tort tęczowy: 6 blatów kolorowego biszkoptu przełożonych bitą śmietaną (można też dodać owoce, czekoladę)
Ciasto ucierane:
- klasyczne (jasne, może być zabarwione)
- czekoladowe
- Red velvet (czerwone ciasto ucierane przełożone kremową masą na bazie śmietany i serka mascarpone o smaku waniliowym lub śmietankowym, można dodać też kawałki czekolady)
Ciasto piernikowe
Ciasto piernikowo-czekoladowe (Sachertorte)
KREMY:
1) Na bazie bitej śmietany:
- śmietana (+ owoce i kawałki czekolady)
- kokosowy (może być z kawałkami białej czekolady)
- ajerkoniak
- kawowy
- makowy
- jagodowy/borówkowy
2) Na bazie bitej śmietany i serka mascarpone:
- cappucino (bita śmietana lub mascarpone)
- borówkowy/jagodowy
- klasyczny krem z serka mascarpone i bitej śmietany (waniliowy lub śmietankowy)
- tiramisu (zalecany z klasycznym biszkoptem, który będzie nasączony espresso)
3) Na bazie serka mascarpone
- truskawkowy
- bananowy
- cytrynowy
4) Mus czekoladowy (polecam z konfiturą wiśniową/ wiśniami w żelu)
5) Masa serowo- bananowa (na bazie twarożku np. śmietankowego)
6) Różne kremy budyniowe:
- waniliowy
- śmietankowy
- czekoladowy
- malinowy
- truskawkowy...