Kuchnia polowa KP-340 przystosowana do łatwego przewozu. Stosowana głównie przez organizacje militarne w okolicach linii frontu lub innym trudnym terenie. Obecnie spotykana głównie na dużych imprezach plenerowych.
Stosowana głównie w czasach większej aktywności Wojska Polskiego do przyrządzania potraw płynnych, głównie zup (najbardziej popularna żołnierska grochówka). Podczas działań militarnych odgrywała duże znaczenie taktyczne. Ze względu na jej budowę i rodzaj zastosowania można było ją dowieźć w każde miejsce i wszędzie wydawać posiłki żołnierzom. Miała także bepośredni wpływ na morale żołnierzy i działania w boju.
W obecnych czasach wykorzystuje się je głównie w imprezach para-militarnych jako symbol wojennych czasów jak również sposób na wydawanie pysznych posiłków z klimatem żołnierskim, militarnym, leśnym. Kuchnia wojskowa to doskonały sposób na zaserwowanie takich potraw jak grochówka, żurek, bigos, kapusta z grochem, leczo, kiełbasa z wody w dowolnym miejscu danego wydarzenia. Spisuje się doskonale jako element offroadu, działań wojskowych, a także innych pikników czy festynów.
Dane techniczne kuchni polowej KP-340
Ile to orientacyjnie kosztuje?
Wynajęcie kuchni polowej: 1000 PLN netto / do 8h - w cenie dowóz we wskazane miejsce w Łodzi (poza województwo (1,20 PLN liczone w obie strony jeśli dalej), kucharz wydający posiłki/obsługujący kuchnię (przy zamówieniu proszę zaznaczyć czy kucharz ma być w mundurze wojskowym czy stroju cateringowym), paliwo do kuchni
Posiłki (propozycje):
Namiot / zadaszenie : ok 25 PLN netto / m2 - w dowolnej konfiguracji rozmiarowej, dowóz w cenie
Ławostoły: 100 PLN netto / szt. komplet "barowy". 6 osób siada wygodnie, 8 osób "normalnej" budowy.
Wynajmując u nas kuchnię/usługę macie Państwo gwarancję serwowania smacznych, zdrowych, świeżych posiłków. Produkty są przygotowywane wstępnie w profesjonalnej kuchni gastronomicznej (lokalu), który spełnia wszelkie wymogi sanitarne i higieniczne, a następnie obrabiane termicznie w przygotowanej wcześniej kuchni (przyczepie polowej KP-340). Kuchnia jest w pełni odrestaurowana, kotły są regularnie myte, czyszczone, dezynfekowane. To bardzo ważne, gdyż wiele kuchni i ofert na rynku, które można spotkać, są lichej jakości i stanu, posiłki są przygotowywane w garażach, domach lub mrożone w kotłach. Ponadto podczas wydawania posiłków osoba obsługująca kuchnię podaje w stroju żołnierskim lub cateringowym. Warto zwrócić uwagę na wszelkie aspekty wynajmu kuchni polowej, gdyż jest to gwarancja smaku i niezapomnianych wrażeń z kosztowania w prawdziwie wojskowym stylu.
W celu rezerwacji, kalkulacji, uzyskania informacji - prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Szybki kontakt:
web: Wyślij e-mail
tel: Wyślij e-mail - Max
mail: Wyślij e-mail