HOTEL SOLINA SPA***
HOTEL
Hotel Solina Spa*** położony jest w Myczkowcach, malowniczej miejscowości w bieszczadzkiej gminie Solina.
Magiczne Bieszczady i jezioro Myczkowskie przyciągają miłośników przyrody oraz turystów spragnionych wyciszenia. Luksusowe pokoje, kulinarne rozkosze w hotelowej restauracji i kawiarni „Rajski Ogród”, nowoczesne sale konferencyjne z business center oraz kompleks SPA & WELLNESS, przez cały rok zachęcają do wypoczynku, spotkań biznesowych, wycieczek i imprez okolicznościowych.
POKOJE SOLINA SPA***
Hotel SOLINA SPA*** dysponuje pokojami oraz apartamentami na wysokim poziomie. Są one dostosowane do Państwa potrzeb i upodobań. Wysoki standard wyróżnia jedno i dwuosobowe pokoje, studia i urządzone z charakterem apartamenty.
Pokoje standardowe:
Apartamenty 2-osobowe:
Pokoje i apartamenty wyposażone są w:
W apartamentach znajdują się: sypialnia, salon, mini barek, jacuzzi, a w jednym z nich „Prezydencki” fotel do masażu.
Cena pokoju obejmuje: śniadanie w formie bufetu, parking, korzystanie z sieci WiFi i podatek VAT.
Dzieci do lat 4 w pokoju rodziców bez dodatkowego łóżka gościmy bezpłatnie.
Opłata za zwierzę domowe wynosi 30 złotych za dobę.
Opłata klimatyczna płatna dodatkowo.
DOBA HOTELOWA rozpoczyna się o godzinie 14.00 a kończy o 12.00.
Śniadanie: 8.00 - 10.00
Restauracja: 13.00 - 22.00
GASTRONOMIA
W hotelowej restauracji „U Wodnika” oferujemy specjały regionu bieszczadzkiego przygotowane w oparciu o oryginalne przepisy galicyjskich mistrzów kuchni. W naszym menu znajdują się również akcenty kuchni polsko-żydowskiej, bojkowskiej i łemkowskiej. Zapraszamy na takie smakołyki jak: kwasówka podkarpacka, żur na maślance na sposób łemkowski, pikantne galicyjskie wołowe befsztyki w sosie z korniszona i kopru, podkarpacka kura z kapustą i knedelkami ziemniaczanymi.
Nasi goście szczególnie chwalą sobie produkty z hotelowej wędzarni, której specjalnością są: filet z karpia na dębie wędzony z orzechami laskowymi, pstrąg potokowy dymem otulony oraz wyborne mięsa w domowych marynatach.
Nasi kucharze współpracują z najlepszymi w Polsce szefami kuchni: Markiem Widomskim i Rafałem Targoszem, członkami elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Oprawą kulinarnej rozkoszy są wystawione w naszej restauracji prace malarskie rzeszowskiej artystki Jolanty Jakima Zerek.
W kawiarni „Rajski Ogród” skosztują Państwo wyrobów cukierniczych, których receptury bazują na klasycznych przepisach galicyjsko-austriackich. W naszej ofercie znajduje się szeroka gama deserów lodowych, ciast, tortów, koktajli cukierniczych czy deserów talerzowych. Swoich amatorów znajdują zarówno tort szwarcwaldzki, tiramisu mocno nakrapiane amaretto, krem cappuccino z wanilią w chrupiącym koszyczku migdałowym z delikatną pianką czy Panna Cotta. Receptury przygotował dla nas jeden z najlepszych polskich cukierników Robert Kurek - zwycięzca wielu konkursów cukierniczych w Polsce i na świecie, Szef Instruktor Kulinarnego Instytutu w Krakowie (CIC), wychowanek wielu mistrzów krakowskiego cukiernictwa m.in. Stefana Przebindowskiego.
Nasi goście korzystają z:
Świadczymy usługi cateringowe w miejscu wskazanym przez klienta.
KONFERENCJE
Hotel Solina Spa sprzyja twórczej pracy i integracji zespołu podczas konferencji, szkoleń i wyjazdów integracyjnych. Nasi pracownicy służą profesjonalną pomocą a klienci mają do dyspozycji doskonale wyposażone sale konferencyjno szkoleniowe mieszczące od kilku do 120 osób.
Wykaz sal konferencyjnych wraz z cennikiem
Sale konferencyjne |
Powierzchnia |
Liczba miejsc |
Cena w PLN |
|
|
|
|||
Sala audytoryjna (na parterze) |
252 |
120 |
100 |
1.000 |
Sala AB (na II piętrze) |
80 |
60 |
40 |
350 |
40 |
26 |
20 |
180 |
|
38 |
26 |
20 |
180 |
|
10 |
- |
|
180 |
Sprzęt techniczny (wliczony w cenę wynajmu sali konferencyjnej):
· projektor multimedialny
· rzutnik pisma
· rzutnik slajdów
· tablice
· flip chart
· telewizor
· nagłośnienie w sali audytoryjnej
Sale konferencyjne są klimatyzowane.