W wysmakowanych wnętrzach restauracyjnych z kominkiem, ujęciem wody źródlanej i widokiem na stary park oferujemy lekkie dania, inspirowane najlepszymi tradycjami światowymi
w nowoczesnym wydaniu.
Dania przygotowuje mistrz kuchni, uhonorowany tytułem "Najlepszy kucharz świata" - Jean Bos .
Szef Kuchni - Jean Bos
Jean Bos jest z urodzenia Belgiem, a obecnie
z wyboru krakowianinem. To kulinarny kosmopolita, który doświadczenie zdobywał
w Belgii, Monako, Francji, Ruandzie i Polsce. Przez lata był związany z dworami królewskimi. Pełnił obowiązki szefa kuchni u króla Baudouina I
w Brukseli i księcia Rainera w Monako. Swoje umiejętności doskonalił pod okiem Paula Bocuse'a. Był szefem kuchni w Grand Hotel de Cala Rossa na Korsyce. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Kulinarnej w Mechelen (Belgia). Jean Bos jest laureatem licznych międzynarodowych konkursów kulinarnych
i jedynym w Polsce członkiem Europejskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro-Toques. Pełni funkcję członka kapituły Klubu Szefów Kuchni. Aktualnie związany jest z hotelem Farmona Business & Spa w Krakowie. Zapraszamy na spotkania kulinarne z Jean Bosem
do restauracji Hotelu Farmona w Krakowie przy ul. Jugowickiej 10 c.
Jean Bos – Szef Kuchni w hotelu Farmona Business & Spa otrzymał dyplom oraz medal World's Best Cook. Medal jest przyznawany za wybitne osiągnięcia kulinarne na arenie międzynarodowej.
Restauracja Hotelu Farmona w Krakowie
klimatyzowana restauracja dla 100 osób
restauracja tarasowa dla 50 osób czynna w lecie
intymna strefa klubowa z barem
kolacje tematyczne
catering
Z przyjemnością zorganizujemy specjalnie dla Państwa:
uroczysty bankiet
przyjęcie koktajlowe
wszelkiego rodzaju spotkania okolicznościowe
spotkania firmowe i biznesowe
Restauracja jest czynna codziennie od godziny 13:00 do 22:00
Bezpłatny, monitorowany parking. Kameralna sala klubowa
z kominkiem i widokiem na stary park.
W całej restauracji dostępny jest darmowy bezprzewodowy internet
MENU
Przystawki
|
Cena zł |
Mozzarella z pomidorami i pomarańczą, sosem Pesto, balsamico i świeżą bazylią |
18
|
Sałatka Leśna ze smażonymi grzybami na ciepło, serwowana z wędzonym łososiem pachnącym dymem i chipsami z boczku |
22
|
Mieszane sałaty ze smażonymi polędwiczkami z kaczki w Calvadosie, z jabłkami i winegret malinowym, ubrane w świeże zioła marynowane w białym winie |
23
|
Tatar rybny z soli i łososia, z musem awokado,kawiorem astrachańskim i imbirowym dressingiem |
26
|
Delikatne carpaccio z wołowiny marynowanej w koniaku, serwowane z płatkami parmezanu i dopieszczone sosem balsamicznym |
23
|
Pierwsze dania Mieszana zupa z kalafiora i jabłka, podawana z małżami i kolendrą |
11
|
Consomee z bażantem i kurkami marynowanymi w białym winie, z kaczą wątróbką i musem kasztanowym |
13
|
Fileciki z łososia, karmelizowane z Grand Marnier i soją z masłem, z gwiazdkami anyżowymi |
26
|
"Demoiselles" á la Niçoise - smażone krewetki z czosnkiem, pomidorami i szafranowym sosem |
30
|
Supreme drobiowe podane na konfit cebulowym, dekorowanym Foie Gras i sosem pomarańczowym |
21
|
Niespotykane risotto z grzybami i owocami morza, serwowane z sosem Cumberland |
29
|
Dania główne
|
Cena zł |
Karmazyn grillowany z konfiturą z kopru włoskiego, małże św. Jakuba i krewetki serwowane z sosem szafranowym |
35
|
Smażony filet z dorady, podany na złotych ziemniakach z sercem karczocha, mini koprem włoskim, koktajlowymi cebulkami i dressingiem z czarnych oliwek |
37
|
Pieczone udka z kaczki oraz grillowana pierś na frykasie z buraczkami, młodą marchewką i smakowitym sosem kokosowym |
35
|
Smażone polędwiczki wieprzowe z borowikami, warzywami gotowanymi na parze i smażonymi ziemniakami, z sosem Samos |
32
|
Filet Mignon marynowany w pięciu pieprzach i bukiecie świeżych ziół, podawany ze szparagami, zapiekanymi ziemniakami, pieprzowym sosem i aromatycznymi grzybami |
49
|
Kotleciki jagnięce, z grillowanymi warzywami pachnącymi letnim ogrodem, pieczonymi ziemniakami oraz sosem z dziewięciu ziół i czerwonego wina |
58
|
Comber z sarny w cieście kasztanowym, podany z karmelizowaną gruszką i puree z ziemniaków, serwowane z delikatnym sosem kawowym |
59
|
Desery
|
Cena zł |
Egzotyczny koszyk owoców z kremem mascarpone i azjatyckimi przyprawami |
13
|
Sezam w kremie Brulee podany z malinowym parfait |
12
|
Krem bawarski kawowo-waniliowy z nutką sosu mango |
16
|
Serowy mus supreme na biszkopcie z suszoną śliwką i sosem czekoladowym |
16
|
Czekoladowy turban nadziewany kremem Cointreau, malinami i truskawkami, serwowany z sosem malinowym |
18
|
Suflet z prawdziwej czekolady z białym sercem i sosem truskawkowym,podany z lodami miętowymi |
15
|
SERDECZNIE ZAPRASZAMY