Nawiązujemy do narodowej kuchni szlacheckiej, mieszczańskiej, chłopskiej, które w swej tradycji obficie czerpały ze smaków Europy i Orientu.
Odświeżamy kuchnię polską zachowując jej charakter i wzbogacając o elementy, które czynią ją zdrowszą i bardziej atrakcyjną dla współczesnego konsumenta. Naszym hasłem jest „tradycja na świeżo”. Ustalając menu podążamy za porami roku i produktami sezonowymi. Korzystamy przede wszystkim z produktów regionalnych. Przygotowujemy dania wyłącznie ze świeżych produktów, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Jak kurczak – to zagrodowy, pstrąg – ze stawów bogucińskich, mięso i przetwory – z małej masarni w Owińskach, warzywa – od pana Macieja prosto z giełdy ogrodniczej.
Mikrofalówka, konserwanty i odgrzewane kotlety? Tego u nas nie znajdziecie! Gotowanie to nasza pasja, dlatego do każdej potrawy dodajemy garść uśmiechu i szczyptę serca.
W LOKALU, W 4 SALACH NA DWÓCH PIĘTRACH, MOŻE ŁĄCZNIE GOŚCIĆ OK. 150 BYWALCÓW. ORGANIZUJEMY IMPREZY RODZINNE I FORMOWE, WIGILIE I SPOTKANIA BIZNESOWE, KONCERTY MUZYCZNE, EVENTY HISTORYCZNO-KULINARNE I ZABAWY TANECZNE. WCIĄŻ CZEKAMY NA NOWE, ŚWIEŻE PROPOZYCJE (:
RESTAURACJA JEST CZĘŚCIĄ SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO WIELKOPOLSKA ORAZ LAUREATEM CULINARY FESTIVAL