Szanowni Państwo!
Restauracja „Galicja” gościnna i niepowtarzalna czeka na Państwa przy centralnej ulicy Wrocławia.
Naszym usilnym staraniem wyczarowaliśmy tutaj dla Państwa atmosferę pełną nostalgii i romantyzmu. Architektura wnętrza i jego wystrój nawiązują do czasów cesarza Franciszka Józefa. Wnętrze restauracji wzbogacone jest nastrojową antresolą, a latem proponujemy urocze patio. Okrągłe stoły zastawiane wyszukanymi potrawami z pięknymi, pełnymi inwencji dekoracjami są doskonale eleganckie. Nastrój całości podkreśla delikatna, subtelna muzyka.
Uroda „Galicji" idzie w parze ze wspaniałością i bogactwem smaku potraw. Znajdą Państwo u nas tradycyjne dania galicyjskie, a także potrawy wyczarowane przez naszego szefa kuchni, o kunszcie którego może przekonać choćby Carpaccio husarskie z polędwicy końskiej, zaprawiane sosem „Pesto”. Niezapomniany będzie też na pewno doskonały deser Książęcy - puszysty koktail truskawkowy z pływającą kulą lodową.
Przy tych wspaniałościach kulinarnych z równą starannością dbamy o bardziej proste potrawy, mniej kosztowne posiłki codzienne.
Obsługa nasza jest troskliwa i subtelna, zapewni to Państwu absolutny komfort. Oferta „Galicji” obok kameralnych spotkań, obejmuje również organizację bankietów okolicznościowych, wesel, rautów czy studniówek.
Do odwiedzenia nas, być może zachęci Państwa dodatkowo fakt, że lokal jest klimatyzowany, honoruje karty kredytowe i ma parking strzeżony.
Życzymy pięknych przeżyć i wielu przyjemności podczas pobytu w Galicji.
Wyślij e-mail Wyślij e-mail Wyślij e-mail
OFERTA KONFERENCYJNA
Szanowni Państwo zapraszamy do zorganizowania w naszym obiekcie: konferencji, szkoleń,
seminariów, prezentacji, narad, bankietów oraz przyjęć okolicznościowych dla swoich pracowników.
Do Państwa dyspozycji oddajemy dwie sale konferencyjno-bankietowe
Sale wyposażone są w podstawowy sprzęt audiowizualny
(ekran, rzutnik, flipchart, tablica suchościeralna).
Rzutnik multimedialny, telewizor, video i nagłośnienie mogą zostać wypożyczone
odpłatnie na Państwa życzenie.
Koszt wynajmu sali konferencyjnej: sala Patio: 350 zł/4h, 700 zł/8h, sala Zielona: 250 zł/4h, 400 zł/8h
Możemy zapewnić także nocleg dla uczestników spotkania
- oferujemy pokoje 1, 2, 3 i 4 os. w cenie 109 zł - 225 zł ze śniadaniem.
Jesteśmy w stanie zorganizować spotkanie również w salach innych obiektów,
np.: Oratorium Marianum, sala MSN Energetyk, sala w Muzeum Architektury.
Wyślij e-mail Wyślij e-mail Wyślij e-mail
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO
Toast powitalny lampka wina musującego
OBIAD
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Mięsiwa podane na półmiskach
- De Volaille
- Pałki z bekonem
- Sztufada wołowa w sosie pieczeniowym
- Schab panierowany
- Kotlet mielony
- Dodatki: ziemniaki purre, kluski śląskie i surówki do wyboru
ZAKĄSKI ZIMNE
- Platery mięsiwa (pieczona pierś z indyka w ziołach, rolada na boczku
z nutą czosnkową, galantyna z kurczaka) 120g/os.
- Jajko molle na sałatce tradycyjnej
- Babeczki drobiowe
- Ryba po grecku
- Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą
- Pikle, marynaty, zimne sosy
ZAKĄSKI GORĄCE
- Barszcz z pasztecikiem na cieście francuskim
ATRAKCJA PRZYJĘCIA
- Szynka pieczona w całości, serwowana przez Szefa Kuchni
podawana z warzywami grillowanymi i sosem żurawinowo-chrzanowym
Bufet z kawą i herbatą bez ograniczeń
Możemy także dostosować się do wymagań i gustów kulinarnych Państwa.
Jesteśmy otwarci na propozycje, wszelkie uwagi i sugestie są mile widziane.
Apartament dla nowożeńców GRATIS
Pokoje hotelowe dla gości weselnych z dużym rabatem
MENU
Przystawki
- Zakąska myśliwych, czyli siekana sarnina zawijana w bekon na sosie miętowym.
17 złotych
- Smaczna wątróbka jak za dawnych czasów podana,
w pieczonym jabłku o winnym smaku rodzynek z żurawiną.
11 złotych
- Maczanka starorosyjska, dawno zapomniana, a to przecież
kawałek soczystego mięsa na prażonej bułce z sosem.
12 złotych
- Bliny po lwowsku, czyli subtelne ziemniaczane placuszki
z kawiorem i gęstą wiejską śmietaną.
15 złotych
- Polędwiczka z młodego wieprzka faszerowana pleśniakiem,
a podawana z pesto i kiełkami.
18 złotych
- Roladka śledziowa według staropolskiej receptury
na plastrze jabłka z cytryną i cebulką.
16 złotych
- Forszmak z sandacza pływający w opiekanej bułeczce.
13 złotych
- Królestwo staropolskiej kuchni, czyli tatar z wybornej polędwicy wołowej
serwowany z tradycyjnymi dodatkami.
39 złotych
- Carpacio husarskie, czyli unikatowe danie z końskiej polędwicy
zaprawiane sosem pesto.
40 złotych
- Serowe variette, czyli kawałki roquorta, camemberta, brie oraz goudy
w orzechowym garnie, wystarczy dla dwojga.
56 złotych
- Frykase z kaczki berberyjskiej to plasterki z kaczej piersi
przekładane podwędzanym serem.
19 złotych
Sałatki
- Sałatka hofburska z kaczą piersią na mieszanej sałacie z oliwkami podana.
21 złotych
- Sałatka kasztelańska, to opiekane fileciki drobiowe
na surowych warzywach okraszane orzechami.
20 złotych
- Chatzilim be agraniot to plastry bakłażana na chrupko
z warzywami i sosem pomidorowo czosnkowym na zimno.
15 złotych
- Sałatka Rokpol czyli ser pleśniowy na mieszanej sałacie z dodatkiem oliwek.
26 złotych
- Sałatka Galicja, mieszana sałata z marynowaną karkówką i bakłażanem z rusztu.
22 złote
Zupy
- Bulion z prawdziwymi kołdunami litewskimi.
12 złotych
- Halaszle - klasyka kuchni węgierskiej,
pikantna zupa na bazie mieszanych ryb znad Balatonu.
16 złotych
- Solianka - kresowa zupa z dodatkiem podrobów.
9 złotych
- Naddunajska zupa z bakłażana z dodatkiem papryki.
9 złotych
- Szlachecka zupa z borowików z łazankami.
13 złotych
- „Bacówka" - żur chłopów podhalańskich.
8 złotych
Dania Główne
- Talerz siedmiogrodzki: pieczone żeberko, marynowana karkówka,
polędwiczka wieprzowa na kapuście z grzybami po staropolsku,
z pieczonymi ziemniakami i sosem pieczeniowym.
70 złotych
- Polędwica fredrowska na boczniakach w śmietanie
serwowana z ziemniaczanymi kulkami i sałatką ze świeżych warzyw.
40 złotych
- Polędwiczka arystokratów to soczysta wieprzowina na sosie pomarańczowo
miodowym z rozmarynem, z dodatkiem ryżu oraz sezamową karotką.
38 złotych
- Łowy myśliwego czyli karkówka z dzika ze śliwką wędzoną, boczkiem
na sosie jałowcowym z kluskami kładzionymi oraz modrą kapustą.
32 złote
- Hradczańska potrawka z cielęciny w wianuszku brokułowo-kalafiorowym
na placuszkach ziemniaczanych.
38 złotych
- Karkówka dworska uprzednio marynowana,
smażona w cieście z musztardą podawana z frytkami
i mieszaną sałatą ze świeżych warzyw.
30 złotych
- Wieprzowe żeberka chłopów galicyjskich w rumianym sosie,
z pieczonymi ziemniakami na kapuście z grzybami.
35 złotych
- Kaczka polskich królów wcześniej wytrybowana, nadziewana cząstkami
szarej renety, z sosem żurawinowym na modrej kapuście
z kluskami kładzionymi podana.
35 złotych
- Pierogi z mięsem takie jak u babci, okraszane rumianą cebulką.
13 złotych
- Tafelspitz - danie z cesarskiego stołu,
czyli gotowana wołowina na gorących warzywach
i ziemniakach z musem chrzanowym.
29 złotych
- Polędwica z Obiadów czwartkowych
serwowana z pieczonymi ziemniakami oraz brukselką
okraszana tartą bułeczką z masłem.
70 złotych
- Sznycel po wiedeńsku
to klasyka tamtejszej kuchni, z frytkami i sałatką wiosenną.
32 złote
- Pierś z kurczęcia po prasku na pikantno pokrojona w paski,
w warzywnym gnieździe na plackach ziemniaczanych serwowana.
35 złotych
Dla konesera
- Zraz gajowego pszczyńskiego czyli polędwiczka z jelenia nafaszerowana
omletem paprykowym, podana z ziemniakami pieczonymi w całości i kapustą z grzybami.
85 złotych
- Befsztyk a'la Baczewski - kawał wołowego mięsiwa na sosie śliwkowym
skrapianym winiakiem, z opiekanymi kulkami ziemniaczanymi i warzywami z rusztu.
85 złotych
- Zrazy z dzika króla Stasia z farszem borowikowym
na sosie jałowcowym, z modrą kapustą i kluskami kładzionymi.
75 złotych
- Sarnina w bekonie - siekane mięso pod kapeluszem pieczarek na sosie
z boczniaków z pieczystym ziemniakiem i bukietem jarzyn.
55 złotych
- Cielęcina szlachecka zapiekana ze szpinakiem, pomidorami i emmentalerem
w ziołach serwowana z frytkami i sałatką warzywną.
64 złote
Ryby
- Ryba maślana po mieszczańsku czyli na sosie ze świeżego koperku
z ryżem oraz glazurowaną marchewką.
27 złotych
- Sola Marysieńki Sobieskiej to gratynowane filety na musie szpinakowym
z parmezanem, podane z kulkami ziemniaczanymi oraz warzywami.
35 złotych
- Sandacz mazurski w płaszczu porowym, na takim również sosie
z babeczką ryżu i karotką sezamową.
34 złote
- Panierowana tilapia w parmezanie podawana z frytkami
i sałatką ze świeżych warzyw.
39 złotych
- Roladki z soli kucharzy wiedeńskich z borowikami na sosie cytrynowym
z dodatkiem ryżowego tymbalu oraz bukietem jarzyn.
58 złotych
Dania Jarskie
- Wykwintne pierogi z farszem ze szpinaku i pieczarek.
9 złotych
- Skarby Lasu, mieszane grzyby, duszone w gęstej śmietanie
podane na plackach ziemniaczanych z warzywnym garnie.
48 złotych
- Królewski omlet z warzywami lub samym szpinakiem, jak kto lubi,
oraz duszonymi pieczarkami i parmezanem.
18 złotych
- Camembert na chrupko, podany na sałacie z żurawiną.
22 złote
Słodkości
- Ciasto cukiernika Dobosza
- słodki deser o smaku toffi.
8 złotych
- Deser Książęcy
czyli sorbet truskawkowy z gałką lodów waniliowych.
l2 złotych
- Puchar lodowy
z bakaliami i bitą śmietaną.
11 złotych
- Szarlotka
serwowana na ciepło z sosem advocat.
10 złotych
- Galicyjska mgiełka
to puszysty krem z jagodami i prażonymi wiórkami migdałowymi.
8 złotych
- Deser Alaska
- lody na biszkopcie zapieczone pod bezą.
12 złotych
Dania na Specjalne Zamówienie
(z dwudziestoczterogodzinnym wyprzedzeniem)
- Duet przepiórek na sosie kurkowym w towarzystwie ziemniaków dworskich oraz kapusty modrej z rodzynkami.
90 złotych
- Pieczona cała gęś po czesku, faszerowana kapustą. Dawno zapomniana, a zaspokoi gusta nawet sześciu biesiadnikom.
260 złotych
- Łosoś z Morza Norweskiego w glazurze Laguny, wyeksponowany w całości, to rozkosz dla sześciu smakoszy.
240 złotych
- Udziec z wieprzka, wcześniej zabejcowany, aby mięsiwo było kruche i soczyste oraz pełne aromatu. Szef kuchni osobiście wyporcjuje i zaspokoi głód conajmniej półtora tuzina towarzyszy.
440 złotych
ZAPRASZAMY