O klubie
"Przechadzając się po krakowskim Rynku, każdy chyba ma uczucie, że w powietrzu unosi się coś, czego słowami nie da się opisać. Przestrzeń, gdzie kiedyś dochodziło do znamiennych wydarzeń, o których historycy rozpisują się w swoich pracach, emanuje niezwykłością, której brak innym miejscom w Polsce. (...) Najbardziej jednak odpowiednią temu miejscu jest restauracja i zarazem klub jazzowy Piano Rouge – lokal pełen dostojeństwa, podobnie jak sam Rynek.
(...) Gdy wchodzi się tutaj po raz pierwszy, aż dech zapiera w piersiach. Trzy piwniczne pomieszczenia, do których schodzi się po schodach usłanych czerwonym dywanem, robią odpowiednie wrażenie. W sali koncertowej stoi majestatyczny „wiedeńczyk”, jeden z dwóch, jakie znajdują się w Polsce. (...) Wystrój wnętrza przypomina dworskie komnaty rodem z XVI wieku. Sama piwnica jest zabytkowa, a niektóre kamienne elementy zachowały się do dzisiaj i zostały wyeksponowane, co dodatkowo wzmacnia ich historyczną wartość. Wszystko zostało dopięte na ostatni guzik i na próżno można w Piano Rouge doszukiwać się uchybień w pełnej barokowego przepychu dekoracji. Czerwona wykładzina na podłodze stwarzająca wrażenie przytulności, złoto, szklane żyrandole czy tkaniny przywieszone na zabytkowych ścianach to tylko niektóre jej elementy. Menu restauracji również jest imponujące, a obsługa – profesjonalna i zawsze życzliwa. To jednak nie wszystko, bowiem codziennie (tak, szanowni państwo, codziennie) organizowane są tutaj jazzowe koncerty na wysokim poziomie. (...) Jest to miejsce magiczne, a być w Krakowie i nie odwiedzić go, to tak jak zobaczyć Neapol i nie umrzeć. ( Łukasz Gnat MwK)
Menu
Restauracja Piano Rouge to niepowtarzalna atmosfera, nastrojowy klimat, który w połączeniu z fantazją naszego szefa kuchni pozwoli zasmakować potraw kuchni europejskiej na najwyższym poziomie. Do Państwa należy wybór sal - barowa, restauracyjna oraz koncertowa. W restauracji Piano Rouge zjedzą znakomity posiłek zarówno zabiegani ludzie biznesu, jak i szukający nastrojowego, ciepłego wnętrza na wieczorną kolację przy świecach i akompaniamencie fortepianu.
Szczególnie polecamy
MUSAS SAMUSAS - chrupiący hinduski przysmak - przygotowany według domowego przepisu - nadziewany kurczakiem, swieżymi ziołami i aromatycznymi przyprawami
TERINA Z BAKŁAŻANÓW I POMIDORÓW - kompozycja świeżych bakłażanów i pomidorów podawana z bazyliową fetą
ŚWIEŻE LIŚCIE SZPINAKU - z jajkiem, tartym selerem, smażonym boczkiem i szczypiorkiem, w delikatnym sosie
TAGLIATELLE TRUFFLE - w kremowym sosie z truflową nutą
TALIATTA - wachlarz polędwicy wołowej serwowany na rucoli z sosem rozmarynowym z dodatkiem czerwonego pieprzu, parmezanu oraz grzanek czosnkowych
a na deser ....
pyszne CIASTO CZEKOLADOWE
to tylko niektóre propozycje z naszej karty menu
Zapraszamy !!!
Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.