Krakow Valley Golf & Country Club
Krakow Valley Golf & Country Club to wymarzone miejsce do organizacji spotkań firmowych i integracyjnych, którym towarzyszy aktywny wypoczynek. Oferujemy Państwu możliwość skorzystania z dwóch sal konferencyjnych, hotelu wraz z restauracją, Akademii Golfa, strzelnicy sportowej, stadniny koni, a zimą stoku narciarskiego z wyciągami.
Na życzenie klienta organizujemy przejazdy quadami, przeloty balonem, helikopterem, pokazy sztucznych ogni, przejażdżki bryczkami, imprezy scenariuszowe, stoły do ruletki i Black Jacka, a w sezonie zimowym kuligi i wyścigi psich zaprzęgów.
Menu weselne - propozycje
PROPOZYCJA I 160 zł/osoba
Przystawka:
Pasztet staropolski z konfiturą cebulową
Zupa:
Domowy rosół z makaronem
Danie główne:
Filet drobiowy panierowanyw płatkach zbożowych podawany z ziemniakami w rozmarynie i zestawem surówek
Deser:
Patera ciast bankietowych (smaki do wyboru)
Patera owoców
Kawa, herbata
Zimna płyta - szwedzki bufet:
• półmisek wedlin (szynka wiejska wieprzowa, szynka drobiowa, salami, baleron gotowany)
• rolada z kurcząt
• schab nadziewany śliwkami i morelami
• deska serów (żółte, wędzone, pleśniowe)
• tymbaliki z drobiu
• jajka w majonezie
• śledź w śmietanie z cebulką
• sałatka jarzynowa
• sałatka pikantna z porów
• pikle konserwowe
• pieczywo, masło
• zimne sosy do mięs
Gorąca kolacja I
pstrąg pieczony w migdałach podawany z frytkami i z zieloną sałatą w sosie vinegrette
Gorąca kolacja II
barszczyk czerwony podawany z pasztecikiem francuskim
W cenie zestawu
- 0,5l napoju na osobę (wody mineralne, soki owocowe, napoje typu cola, fanta, sprite )
- podstawowa dekoracja kwiatowa stołów
- wynajem sali na czas imprezy i obsługa kelnerska
Cena nie zawiera:
- napojów alkoholowych - płatnych wg spożycia (z marżą 25%)
- tortu weselnego (cena uzależniona od wagi oraz smaku wybranego tortu)
- dodatkowej dekoracji kwiatowej sali
- oprawy muzycznej
PROPOZYCJA II 160 zł/osobę
Przystawka
Roladki szynkowe z musem chrzanowym,
Zupa
Krem z selera podawany z chrupiacymi grzankami
Danie główne:
Sztufada wołowa szpikowana wędzonką i warzywami podawana z białymi kluseczkami, mięsnym sosem i sałatką z czerwonej kapusty
Deser:
Patera ciast (smaki do wyboru)
patera owoców
kawa, herbata
Zimna płyta - szwedzki bufet:
• półmisek wedlin (szynka wiejska wieprzowa, szynka drobiowa, salami, baleron gotowany)
• rolada z kurcząt
• schab nadziewany śliwkami i morelami
• deska serów (żółte, wędzone, pleśniowe)
• tymbaliki z drobiu
• jajka w majonezie
• śledź w oleju z cebulką
• sałatka ziemniaczana z cebulka i boczkiem
• sałatka pikantna z pieczrek
• pikle konserwowe
• pieczywo, masło
• zimne sosy do mięs
Gorąca kolacja I
Eskalopki z kurczaka z brzoskwiniami podane z pieczonymi ziemniaczkami i zieloną fasolką szparagową
Gorąca kolacja II
Żurek domowy z jajkiem i kiełbasą
W cenie zestawu
- 0,5l napoju na osobę ( wody mineralne, soki owocowe, napoje typu cola, fanta, sprite )
- podstawowa dekoracja kwiatowa stołów
- wynajem sali na czas imprezy
Cena nie zawiera:
- napojów alkoholowych - płatnych wg spożycia (marża 25% )
- tortu weselnego (cena uzależniona od wagi oraz smaku wybranego tortu)
- dodatkowej dekoracji kwiatowej sali
- oprawy muzycznej
Przystawka
Galantyna drobiowa z sosem cumberland
Zupa
Delikatna zupa pieczarkowa (krem) z makaronem lub groszkiem ptysiowym
Danie główne
Rolada ze schabu oraz medalion drobiowy podawane z pieczonymi ziemniakami purre ( w sezonie wiosenno-letnim młode ziemniaki z koperkiem ) oraz z brokułami z wody i surówką z selera z orzechami
Deser
patera ciast bankietowych (smaki do wyboru)
patera owoców
kawa, herbata
Zimna płyta – szwedzki bufet:
• półmisek wędlin (szynka wiejska wieprzowa, polędwica sopocka, karczek pieczony z czosnkiem, salami)
• kurczak faszerowany
• kiełbasa swojska
• schab nadziewany śliwkami i morelami
• pasztet domowy
• półmisek serów (żółte, wędzone, pleśniowe)
• tymbaliki z drobiu
• jajka faszerowane
• fantazje śledziowe na trzy sposoby
• sałatka grecka z serem feta
• sałatka z szynką, serem i majonezem
• pikle konserwowe
• ogórki kiszone
• smalec domowy
• pieczywo, masło
• zimne sosy do mięs (czosnkowy, tatarski)
Goraca kolacja I
Sandacz pieczony w szampańskim sosie podawany na liściach szpinaku z kolorowym ryżem
Gorąca kolacja II
Wieprzowina duszona w porach
W cenie zestawu
- 1l napoju na osobę ( wody mineralne, soki owocowe, napoje typu cola, fanta, sprite )
- podstawowa dekoracja kwiatowa stołów
- wynajem sali na czas imprezy
Cena nie zawiera:
- napojów alkoholowych - płatnych wg spożycia (marża 25% )
- tortu weselnego (cena uzależniona od wagi oraz smaku wybranego tortu)
- dodatkowej dekoracji kwiatowej sali
- oprawy muzycznej
PROPOZYCJA V 210zł/osobę
Przystawka
Róża z łososia wedzonego podawana na sosie szczypiorkowym z białymi tostami
Zupa
Krem brokułowy z płatkami migdałów
Danie główne
Sakiewki z poledwiczek nadziewane leśnymi darami, faszerowane kieszonki drobiowe oraz zrazy „polskie” podawane z kopytkami złocistymi, sosem borowikowym, zieloną fasolką szparagowa oraz sałatką z czerwonej kapusty
Deser:
patera ciast bankietowych smaki (do wyboru)
patera owoców
kawa, herbata
Zimna płyta – szwedzki bufet:
• kaczka faszerowana
• półmisek wedlin (polędwica sopocka, szynka wiejska wieprzowa, wyborny salceson wieprzowy, salami z przyprawami, karczek pieczony z czosnkiem)
• kiełbasa swojska
• schab nadziewany śliwkami i morelami
• roztbef pieczony
• pasztet staropolski z konfiturą cebulową
• półmisek serów (żółte, wędzone, pleśniowe)
• tymbaliki z drobiu
• fantazje śledziowe na trzy sposoby
• sandacz w galarecie
• sałatka jarzynowa
• sałatka z kurczakiem i selerem
• sałatka grecka
• pikle konserwowe
• ogórki kiszone
• smalec domowy
• pieczywo, masło
• zimne sosy do mięs (czosnkowy, tatarski)
Gorąca kolacja I
Stek z indyka w pieprzowym sosie podawany z pieczonymi ziemniakami purre i faszerowanymi pomidorami
Gorąca kolacja II
Żurek krakowski w chlebie
W cenie zestawu
- 1 l napoju na osobę ( wody mineralne, soki owocowe, napoje typu cola, fanta, sprite )
- podstawowa dekoracja kwiatowa stołów
- wynajem sali na czas imprezy
Cena nie zawiera:
- napojów alkoholowych - płatnych wg spożycia (marża 25% )
- tortu weselnego (cena uzależniona od wagi oraz smaku wybranego tortu)
- dodatkowej dekoracji kwiatowej sali
- oprawy muzycznej