favore.pl
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii, Poznań

Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii, Poznań nr 7590

Lokalizacja: Poznań (woj. wielkopolskie)

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Nieszawska 19
61-022 Poznań

tel: 61 871153061 8711530
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-14:00
rozwiń
OPIS USŁUGI
Historia Uczelni

[ 1993 ] powołanie przez Ministerstwo Edukacji Narodowej Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu,
[ 1994 ] przyjęcie Uczelni do AEHT/ Europejskiego Stowarzyszenia Szkół Hotelarsko Turystycznych/ w Luksemburgu
[ 1995 ] zakup budynku przez uczelnię na własność przy ul. Nieszawskiej
[ 1995 ] po raz pierwszy uczestnictwo reprezentacji Uczelni w Europejskiej Gwiazdce
w Barcelonie
[ 1996 ] uczestnictwo reprezentacji Uczelni w Gwiazdce 1996 na Węgrzech w Budapeszcie
[ 1997 ] uczestnictwo reprezentacji Uczelni w Gwiazdce 1997 w Finlandii w Espoo
[ 1998 ] uczestnictwo reprezentacji Uczelni w Gwiazdce 1998 w Czechach w Podebradach
[ 1999 ] przyjęcie w poczet członków CHRIE/ Międzynarodowa Rada Edukacji Hotelarstwa i Gastronomii,
[ 1999 ] uczestnictwo reprezentacji Uczelni w Gwiazdce 1999 we Francji w Bonneville
[ 2000 ] przyjęcie Uczelni w poczet członków EUHOFA /Miedzynarodowe Stowarzyszenie Dyrektorów Szkół Hotelarskich/
[ 2000 ] uczestnictwo Uczelni w Gwiazdce 2000 w Grecji na Rodos
[ 2001 ] udział w Międzynarodowych Prezentacjach Kulinarnych w Peru
[ 2001 ] zorganizowanie dla wszystkich europejskich członków AEHT Gwiazdki 2001
w Poznaniu
[ 2002 ] udział w Międzynarodowych Prezentacjach Kulinarnych na Kubie
[ 2002 ] zorganizowanie w Uczelni konferencji naukowej pt. Agro-ekoturystyka w Wielkopolsce
[ 2003 ] udział w Międzynarodowych Prezentacjach Kulinarnych w Meksyku
[ 2003 ] nadanie Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii przez Komisję Europejską: Erasmus University Charter
[ 2003 ] zorganizowanie w Uczelni międzynarodowej konferencji naukowej pt.
„Czas wolny, rekreacja, turystyka, hotelarstwo, żywienie”
[ 2003 ] zjazd absolwentów Uczelni
[ 2004 ] udział w Międzynarodowych Prezentacjach Kulinarnych na Kubie i w Brazylii
[ 2004 ] zorganizowanie w Uczelni międzynarodowej konferencji naukowej pt.
”Hotelarstwo, gastronomia, turystyka i rekreacja w procesie integracji europejskiej”
[ 2004 ] otrzymanie Certyfikatu Najwyższej Jakości przyznanego przez Wielkopolskie Stowarzyszenie Badań nad Jakością
[ 2005 ] udział w Międzynarodowych Prezentacjach Kulinarnych w Ekwadorze
[ 2005 ] otrzymanie Certyfikatu Wiarygodna Szkoła nadanego przez Akademickie Centrum Informacyjne
[ 2005 ] Otrzymanie uprawnień do prowadzenia studiów magisterskich
[ 2006 ] powtórne wyróżnienie Certyfikatem Wiarygodna Szkoła
[ 2006 ] oddanie do użytku III piętra z nowocześnie wyposażonymi 6 salami wykładowymi o łącznej powierzchni 760 m2
[ 2006 ] rozpoczęcie budowy obiektu biblioteczno-administracyjnego

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dlaczego warto studiować w WSHIG?
  • doskonała kadra dydaktyczna gwarantuje wysoki poziom nauczania
  • programy nauczania łączą wiedzę teoretyczną z praktyczną
  • możliwość biegłego opanowania przynajmniej 2 języków obcych
  • ciągle aktualizowane programy nauczania gwarantują wiedzę zgodną z najnowszymi trendami oraz nowoczesnymi rozwiązaniami płynącymi z praktyki
  • bogata oferta praktyk krajowych i zagranicznych
  • możliwość odbycia części studiów za granicą w ramach sytemu wymiany Socrates-Erasmus
  • dodatkowe kursy organizowane przez Ośrodek Szkolenia Kadr WSHiG
  • duże szanse na zdobycie atrakcyjnej pracy
    (Według badań przeprowadzonych przez Wielkopolski Urząd Pracy absolwenci naszej Uczelni cieszą się dużym powodzeniem wśród pracodawców i znajdują ciekawą pracę)
  • nowoczesna baza dydaktyczna, doskonale przystosowana do prowadzenia zajęć dydaktycznych
  • dodatkowe atuty to:

    - biblioteka z czytelnią, sala internetowa, sala usprawnień ruchowych, oferta wykwintnych i tanich obiadów w Restauracji Filmowej„Beverly Hills”, ogród zimowy - miejsce odpoczynku i spotkań towarzyskich, monitorowany parking, punkt ksero i sklepik wydawnictwa WSHiG, dogodny dojazd łatwy dostęp do środków komunikacji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

System studiów

Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu oferuje studentom:

  • Studia I stopnia [licencjackie] 3-letnie
  • Studia II stopnia [magisterskie] 2-letnie
  • Studia podyplomowe – roczne

Studia I i II stopnia na kierunku Turystyka i Rekreacja w ramach trzech specjalności:

  • hotelarstwo i gastronomia
  • obsługa ruchu turystycznego
  • zarządzanie i marketing w hotelarstwie gastronomii, turystyce i rekreacji

Studia prowadzone są zgodnie ze standardami nauczania przyjętymi przez MEiN dla kierunku turystyka i rekreacja.
Wyślij e-mail /prawo

Standardy te są zgodne z wytycznymi zawartymi w Uchwale nr 120/2004 z dnia 21 października 2004 r. w sprawie modelu kształcenia na poziomie wyższym oraz celami Deklaracji Bolońskiej.
Uczelnia prowadzi kształcenie w trybie studiów stacjonarnych /dziennych/ i studiów niestacjonarnych /zaocznych/.
Harmonogram zajęć na dany semestr podaje się studentom do wiadomości najpóźniej podczas inauguracji roku akademickiego. Studenci studiów stacjonarnych i niestacjonarnych zobowiązani są do odbycia praktyk studenckich.

  • studia stacjonarne [dzienne] - zajęcia prowadzone są w dni powszednie od godziny 8:00
  • studia niestacjonarne [zaoczne] - zajęcia prowadzone są w soboty i niedziele od godziny 8:00

Specjalności

Hotelarstwo i gastronomia

Pracownicy Katedry Hotelarstwo i Gastronomia prowadzą zajęcia na studiach I i II dla specjalności hotelarstwo i gastronomia m.in. z zakresu:

  • nauki o żywności i żywieniu
  • technologii produkcji potraw towaroznawstwo produktów spożywczych
  • usług hotelarsko-gastronomicznych
  • zarządzania hotelami i restauracjami

Zajęcia teoretyczne połączone są z zajęciami praktycznymi prowadzonymi na terenie WSHiG, restauracji i w ogrodzie zimowym.
Specjalność hotelarstwo i gastronomia uczy studentów praktycznych umiejętności na krajowych i zagranicznych stażach oraz dostarcza studentom wiedzy niezbędnej do podjęcia pracy kulinarnej w zawodzie dobrze wyszkolonych kucharzy, barmanów, kierowników restauracji i barów, zgodnie z międzynarodowymi standardami, w ramach przemysłu turystycznego i hotelarskiego

Obsługa ruchu turystycznego

Plan studiów realizowany w Katedrze Turystyki i Rekreacji kształci studentów w zakresie specjalności: obsługa ruchu turystycznego, w ramach studiów I i Ii stopnia. Program kształcenia dostosowany jest do wymogów międzynarodowego rynku turystycznego. Obok przedmiotów obligatoryjnych, zawiera przedmioty do wyboru, tzw. specjalistyczne. Absolwenci specjalności przygotowywani są do pracy w biurach i agencjach podróży, firmach touroperatorskich, zakładach hotelarskich, domach wczasowych, administracji rządowej i samorządowej oraz innych organizacjach i instytucjach zajmujących się upowszechnianiem i organizacją turystyki i rekreacji.”

Zarządzanie i marketing w hotelarstwie gastronomii, turystyce i rekreacji

W Katedrze Zarządzania i Marketingu WSHiG w Poznaniu realizowane są przedmioty związane z ekonomią w hotelarstwie, gastronomii, turystyce i rekreacji oraz organizacją, zarządzaniem i marketingiem z tej dziedziny wiedzy.
Celem prowadzenia nauk ekonomicznych jest zapoznanie studentów ze zjawiskami społeczno-gospodarczymi, o których wiedza będzie im niezbędna zarówno podczas studiów jak i w przyszłym życiu zawodowym.
Bardzo istotną cechą przedmiotów z tego zakresu jest fakt, że student przyzwyczajony do myślenia technicznego i technologicznego, może poszerzyć swoje horyzonty myślowe o nowe, istotne aspekty otaczającej rzeczywistości techniczno-ekonomicznej z równoczesnym zrozumieniem procesów zachodzących w tej sferze.

Języki obce

Uczelnia kładzie duży nacisk na naukę języków obcych. Nasi lektorzy to wysoko wykwalifikowani dydaktycy, a niektórzy z nich to obcokrajowcy. Cała kadra lektorska prowadząca zajęcia zwraca szczególną uwagę na kształtowanie i doskonalenie praktycznych umiejętności językowych. Zajęcia prowadzone są w 12-osobowych grupach, z wykorzystaniem najnowszych metod, materiałów audiowizualnych, a także komputerów. Zajęcia z języków obcych są obowiązkowe dla studentów wszystkich specjalności.
W zależności od trybu kształcenia prowadzone są zajęcia :

STUDIA I STOPNIA [LICENCJACKIE]
Na studiach stacjonarnych obowiązkowa jest nauka 3 języków obcych oraz języka migowego.
Na specjalności Hotelarstwo i Gastronomia, są to:

  • język angielski i język francuski.

Na pozostałych specjalnościach:

  • język angielski i język niemiecki.

Trzeci obowiązkowy język student wybiera sam spośród następujących:

  • hiszpańskiego,
  • rosyjskiego,
  • włoskiego,
  • francuskiego,
  • niemieckiego.

Na studiach niestacjonarnych obowiązkowa jest nauka języka angielskiego.
Istnieje możliwość bezpłatnej nauki dodatkowych języków pod warunkiem zebrania minimum 15 osób.

STUDIA II STOPNIA [MAGISTERSKIE]
Na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych obowiązkowa jest nauka języka angielskiego. Istnieje możliwość bezpłatnej nauki dodatkowych języków pod warunkiem zebrania minimum 15 osób. Zajęcia z języków obcych odbywają się na trzech poziomach zaawansowania. Dla osób szczególnie zainteresowanych nauką języków obcych Uczelnia oferuje dodatkowe lektoraty z języków z całego świata, np: arabskiego, greckiego, chińskiego, fińskiego, japońskiego, portugalskiego, szwedzkiego, węgierskiego.
Z uwagi na konieczność porozumiewania się z głuchoniemymi, którzy coraz częściej są gośćmi obiektów usługowych, studenci na pierwszym i drugim roku obowiązkowo uczestniczą w zajęciach z języka migowego.
Zdobyte na WSHiG szerokie kompetencje językowe są bardzo cenione przez wszystkich pracodawców i ułatwiają naszym absolwentom zdobycie atrakcyjnej pracy.

Sport na Uczelni

Program dydaktyczny realizowany w WSHiG obejmuje również zajęcia sportowe, które w większości odbywają się w uczelnianej sali usprawnień ruchowych, na pozostałe np.: gry zespołowe czy pływanie studenci uczęszczają do miejskich ośrodków sportowo- rekreacyjnych.
Warto zauważyć, że baza sportowa Poznania to ponad 800 obiektów. Młodzież naszej Uczelni najchętniej indywidualnie korzysta z kortów tenisowych, kortów do squasha, toru regatowego Malta, narciarskiego, lodowiska. WSHiG wraz z innymi poznańskimi uczelniami prowadzi akcję upowszechnienia kultury fizycznej i sportu poprzez naukę pływania, uprawianie sportów zimowych, wioślarstwa, kajakarstwa, szermierki oraz organizację cyklicznych wycieczek i obozów letnich, wędrownych i zimowych.

Sylwetka absolwenta

Absolwent naszej Uczelni to specjalista o szerokiej wiedzy i praktycznych umiejętnościach. Wynika to m.in. z realizowania w programie studiów założeń daleko wykraczających poza sformułowane w ministerialnych standardach nauczania.
Przedmioty dodatkowe dają podstawy trudnej sztuki racjonalnego gospodarowania w świecie biznesu. Absolwenci posiadają wiedzę społeczno-ekonomiczną, organizacyjno-prawną i w pewnym stopniu także przyrodniczo--geograficzną, co w połączeniu z umiejętnościami zdobywanymi w czasie praktyk krajowych i zagranicznych, znacznie ułatwia znalezienie pracy. Absolwenci WSHiG znajdują zatrudnienie najczęściej w biurach podróży, hotelach, obiektach gastronomicznych, ośrodkach wypoczynkowych i rekreacyjnych, a także w organizacjach społecznych oraz administracji na stanowiskach związanych z turystyką i rekreacją. Absolwent WSHiG zna przynajmniej 2 języki. Posiada wiedzę umożliwiającą działanie na wolnym rynku z uwzględnieniem przepisów prawa, pozwalającą na sprawne zarządzanie operacyjne przedsiębiorstwem z wykorzystaniem technik i metod z zakresu gromadzenia i przetwarzania informacji, pozwalającą na prowadzenie badań rynkowych i planowanie strategii marketingowych. Sukces zawodowy zapewnia studentowi zdobyta wiedza z zakresu zarządzania, problematyki ekonomicznej, finansowej i marketingu w sferze usług turystycznych.

Przygotowanie absolwenta WSHiG do życia w trudnej rzeczywistości gospodarczej gwarantuje:

  • wiedza społeczno-ekonomiczna pozwalająca poznać potrzeby ludzkie oraz rozumieć związki i procesy społeczne odzwierciedlające się w turystyce,
  • umiejętność samodzielnej oceny i wartościowania zjawisk społeczno-politycznych
  • zapewniająca zrozumienie istoty procesów integracyjnych we współczesnej Europie,
  • umiejętność budowy strategii i polityki rozwoju turystyki w ogniwach samorządu terytorialnego,
  • zdolność dokonywania trafnej oceny możliwości i zagrożeń rozwoju turystyki w gminach i regionach turystycznych,
  • umiejętność krytycznej oceny posiadanej wiedzy i przekonanie o potrzebie ustawicznego doskonalenia swej osobowości oraz umiejętności aktualizowania i podwyższania kwalifikacji zawodowych,
  • kreowanie kultury czasu przeznaczonego na odpoczynek.

STUDIA PODYPLOMOWE

Studia podyplomowe - roczne

WSHiG oferuje studia podyplomowe w zakresie:

  • manager gospodarstwa turystycznego (184 godz.)
  • obsługa finansowo-księgowa obiektu turystycznego (182 godz.)
  • manager turystyki (184 godz.)

Celem studiów podyplomowych jest przekazanie słuchaczom kompleksowej wiedzy z zakresu turystyki i rekreacji. Program został tak ułożony, aby pomóc słuchaczom w zrozumieniu i opracowaniu wiedzy niezbędnej wysoko wykwalifikowanym pracownikom. W czasie studiów przewidziano aktywne formy kształcenia. Słuchacze będą mieli możliwość uczestniczenia w konwersatoriach, seminariach i warsztatach.
Studia podyplomowe w WSHiG adresowane są do specjalistów z dziedzin takich jak: obsługa ruchu turystycznego, hotelarstwo i gastronomia oraz kadry zarządzającej obiektami usługowymi.
Studia podyplomowe pozwalają osiągnąć poziom wiedzy umożliwiający pełne rozumienie przesłanek i decyzji podejmowanych na rynku usług turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych.



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz


INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
INFORMACJE
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Nieszawska 19
61-022 Poznań

tel: 61 871153061 8711530
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-14:00
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii, Poznań - galeria
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii, Poznań Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 16)
Poprzednia usługa: MALOWANIE DRUKOWANIE LOGISTYKA SERWIS TANIO!!   Następna usługa: HOTEL TURYSTYCZNY POKOJE GOŚCINNE U NAS TANIO !!!