Favore.plForumBranża przemysłowa i rzemieślnicy

Czy w Polsce ma powstać elektrownia atomowa, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy w Polsce ma powstać elektrownia atomowa

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • AdamSaM 20 mar 2011, 12:34
    Wystarczy zadać pytanie:

Czy chcesz aby w Polsce powstała elektrownia atomowa? Większość powie TAK

Cy chcesz aby elektrownia powstała w pobliżu twojego domu? Większość powie NIE

Czyli typowe dla Polaków jestem ZA a nawet Przeciw
  • Andorek 20 mar 2011, 15:49
    A dziwisz się. Wszyscy się boją. Nawet Japończycy czują się oszukiwani przez władze, które zaniżają wartość skażenia.
    Jeśli tam kłamie się to u nas tym bardziej.
    Tam przynajmniej będą jakieś odszkodowania a u nas dadzą po 6000 zł i do widzenia. Nawet żołnierze jadący na misje zagraniczne muszą sami kupować ubezpieczenie, bo armia nie chce płacić za ich leczenie. Jakaś paranoja na cyrkowych kółkach.
  • Procencik 20 mar 2011, 18:15
    Pewnie będzie wokół tego wielki szum jak wokół Smoleńska.
    Rząd w obawie przed reakcją społeczeństwa zorganizuje referendum czy chcemy mieć takie elektrownie.
    I kolejne 200 mln zł pójdzie na TAK lub NIE.
    To po cholerę wybieramy sejm i tam zbieraninę posłów skoro nie potrafią podjąć żadnej newralgicznej decyzji.
  • ObywatelKowalski 20 mar 2011, 18:31
    To ja bym zadał inne pytanie

Czy w zamian za rezygnację z budowy elektrowni atomowych zgodziłbyś/aś się na podwyżki cen prądu o 100 procent.?

To jaka będzie odpowiedź zależy od sformułowania pytania. W tym powyżej większość powie NIE.

Ciekawi mnie skąd władza weźmie pieniądze na budowę elektrowni, bo jak mniemam będzie ich więcej niż 1.
  • sekundant 20 mar 2011, 21:33
    A ja jestem ciekaw, który z polityków odważy się na takie rozwiązanie. Na razie niestety nie znalazł się nikt, a o tym pomyśle mówi się już od 10 lat...
Branża przemysłowa i rzemieślnicy - dyskusje na forum