Czy orientuje się ktoś ile kosztuje - tu właśnie nie wiem czy to dobra miara - metr ogrodzenia zrobionego przez Kowala. Chodzi oto, aby postawić fajne ogrodzenie wokół domu i nie mam na myśli jakiś sztachetek wbitych w ziemię. Takie ogrodzenia czy bramy wykonują Kowale tylko ja nie znam żadnego i nie wiem ile coś takiego może kosztować.
Oj człowieku, to jest strasznie drogie. Brama robiona przez kowala zajmuje sporo czasu i nawet nie chcę myśleć ile to kosztuje. Jedno jednak będziesz miał. Unikalną i niepowtarzalną bramę i o grodzenie.
A co będzie jaka taka brama się popsuje, a ma unikalne elementy. To jak pchanie się w monopol. Za naprawy Kowal zażąda równie bajecznych kwot co za zrobienie ogrodzenia.
No ale nikt cię przecież nie zmusza do zamawiania ogrodzenia u kowala. Jak nie chcesz dużo płacić za naprawy, to wybierz ogrodzenie betonowe z gotowych elementów.
Polecam betonowe ogrodzenie, plus parę elementów na "zapas". Mam, ktoś przywalił samochodem i pękły dwa elementy. Miałem problem z dobraniem. Do tego takie ogrodzenie warto zaimpregnować czymś.