Witam wszystkich. Kilkukrotnie oddawałam spodnie dżinsowe do skrócenia. Wiele zakładów krawieckich oferuje usługę skrócenia spodni z zachowaniem oryginalnego podłożenia, bez pozostawienia jakichkolwiek znaków szycia. Czy ktoś z forumowiczów mógłby się podzielić wiedzą na ten temat? Jak dokonać takiej operacji?
Witam. Pomogę z wielką chęcią. Pierwszym etapem jest zaznaczenie długości spodni jaka ma być skrócona. Wartość jaką otrzymamy dzielimy na pół i odmierzamy od podłożenia. Po podwinięciu spodni przeszywamy jak najbliżej podłożenia. Następnie zakładkę, która powstała zaprasowujemy do góry. Nadmiar zakładki możemy obciąć.
NIe łatwiej wybrać się do profesjonalnego krawca, przymierzyć spodnie na miejscu, niech zaznaczy jak długość nas interesuje i wykona... Taka usługa kosztuje koło 20 zł, więc może lepiej zostawić to profesjonalistom
Ja takie rzeczy robię w "Pogotowiu krawieckim", którego usługi bardzo sobie chwalę. Takie skrócenie kosztuje rzeczywiście jedynie 20 złotych a mam gwarancję, że zostanie wykonane dobrze.