-
W sieci jest bardzo mało informacji na ten temat, więc może Wy coś podpowiecie.
Czy warto odwiedzić Birmę? Czy jest tam bezpiecznie?
Czy kraj ten wymaga wcześniejszych szczepień?
Ktoś z Was zwiedzał to miejsce? Jakie są Wasze odczucia?
-
-
Borma dopiero wstaje z kolan. Tam turystyka jest dopiero budowana, ale już można normalnie jechać tam z Polski z biurem podróży.
Logostour znasz? Oni organizują egoztyczne kierunki i jednym z nich właśnie Birma.
Logos ma dwutygodniowe wycieczki, ale możesz zrobić za jednym razem również Tajlandię i Kambodżę - to łączone wycieczki.
Na spokojnie jednak Birma ma tyle atrakcji, że możecie wybrać wycieczkę tylko tam.
Zobaczcie sobie fotki. Wrażenie robią wodne klasztory na palach. W Birmie mają największy działający dzwon na świecie.
Na dokładkę niesamowite świątynie, ale to trzeba zobaczyć na żywo.
-
O Birmie już poczytałem w kilku źródłach, oglądałem zdjęcia - kierunek wygląda naprawdę ciekawie.
A ten Logos - masz ich sprawdzonych? Robiliście jakąś konkretną wycieczkę z nimi?
Jak przewodnicy, transfery, organizacja?
-
Tak, robiliśmy z nimi Chiny, tzn. jedną część kraju i Kenię z Tanzanią. Podczas tej drugiej wycieczki 2 dni spędziliśmy jeszcze na Zanzibarze. Organizacja moim zdaniem była po prostu idealna. Wszystko super rozłożone pod względem czasowym, nie mieliśmy żadnych problemów. Intensywność dobrana tak, że dawaliśmy radę, a skład wycieczki był naprawdę mocno zróżnicowany wiekowo.
-
Dzięki - rozmawialiśmy z kilkoma osobami na FB, tj. z ludźmi, którzy byli z nimi na wycieczkach - jesteśmy pozytywnie nakręceni. Rozmawiamy też Logostour, w sensie - prowadzimy korespondencję, znaleźliśmy też fajny blog o tym kraju.
I w sumie jesteśmy na tak, kasa jest - na 99 proc. pojedziemy na tę wycieczkę.
Zanosi się na przygodę życia. Nawet zaczęliśmy analizować przez chwilę inne kierunki, ale nie - niech to będzie w końcu coś zaskakującego.
-
-
Super, cieszę się, że pomogłam. Tylko dokładnie przeanalizujcie sobie, czy na pewno chcecie samą Birmę, a nie np. połączenie Birmy z Tajlandią. Porozmawiajcie na ten temat z Logostour. Powinny wam opowiedzieć, jak te wycieczki wyglądają od środka.
-
Warto sobie pooglądać filmy na kanałach rożnych podróżników. Z doświadczenia wiem, że tutaj jest więcej praktycznych porad niż na stronach biur podróży, bo wielu z nich często zwiedza na własną rękę, trafiając na atrakcje do których nie dociera przeciętny turysta.
-
Dawna stolica Birmy – Rangun jest podobno boska! Osobiście bym Ci poleciła, żeby wycieczkę do Birmy połączyć ze zwiedzaniem Laosu. Co prawda ciężko samemu to zaplanować ale możesz wybrać wycieczkę zorganizowaną. Znajomi lecieli z biurem CT Poland, a akurat na 12 dni oferują wyjazd w styczniu 2019 r. Zerknij sobie na ich stronkę, a masz tam wszystko dokładnie rozpisane.
-
Jeśli ktoś lubi egzotyczne podróże to myślę, że warto odwiedzić ten kraj.