Kto już ma za sobą całą papierkową robotę, bieganie po urzędach itp., a teraz może się cieszyć własną firmą?
Ja właśnie się za to zabieram i mam nadzieję, że jakoś dam radę, a jak nie będę musiał szukać pomocy
Musze Cie zmartwic-jezeli nie jestes specem w tej dziedzinie to na pewno bedziesz musial kogos prosic o pomoc lub rade. Wiadomo ze najgorszy ten pierwszy raz ale spoko- zawsze mozesz liczyc na zaprzyjaznionych ludzi, pomoc na forum lub mozliwosc ze jakas firma zrobi to za Ciebie lub chociaz Cie jakos w czyms wyreczy
Pamiętaj najlepsza nauka to nauka na własnych błędach ja też jestem przed rozpoczęciem działalności wprawdzie prowadziłem pod firmę w 2005 r. ,ale przepisy i szybkość załatwiania znacząco się zmieniła ,więc będę próbował o własnych siłach.
Ja założyłem firmę sam, a jedynymi doradcami były Panie w Urzędzie Miasta i innych. Zakładaliśmy razem z kumplem, wchodziliśmy do urzędu i mówiliśmy zaraz po "Dzień dobry", że my to pierwszy raz, nie znamy się, nie umiemy... We wszystkim nam Panie pomogły. Pozdrawiam
tak powinno być od tego jest urzędnik ,żeby pokierował "krok po kroku jak zakłada się firmę" ja się nie przyznawałem ,że po raz 1 zakładam ,ale podszedłem z uprzejmością i życzliwością i dostałem wszystkie potrzebne materiały
paramumik
11 cze 2012, 16:24 (ostatnio zmieniony przez autora 11 cze 2012, 16:24, w całości zmieniany 1 raz)
Warto poprosić o pomoc pośredników. Te panie urzędniczki o których piszecie, to musi być jakiś wyjątek, zazwyczaj takim się nie chce i robią wszystko z łaską. Ja zaufałem grupie ekspertów i tak powstała moja pierwsza kancelaria we Wrocławiu.
Nie jest tak żle ,faktycznie trzeba pochodzić od okienka do okienka ,ale jak jestes dociekliwy to ci odpowiedzą na każde pytanie,chociaż nie wszyscy z rozkoszą.Ja zakładałem działalność rok temu ,trochę poczytałem w necie i dałem rady.
wiesz jak już masz swoja firmę to nic tylko gratulować i trzymać kciuki, żeby Ci się udało. Ale wiesz jak już masz papierki za sobą, własne biuro to jeszcze trzeba pomyśleć o tym, żeby jakoś się wybić na tle innych firm. Może warto pomyśleć o promocji?? nie wiem jaką firmę prowadzisz ale myślę, że kluczem do sukcesu jest to, żeby zaistnieć w sieci, nie ma cię w Internecie, nie ma cię wcale, ale chyba w przypadku każdego bardzo dobrze sprawdzi się pozycjonowanie. Jakbyś szukał firmy która poprowadzi Ci takie działania możesz sprawdzić ofertę tej